STRÂNG SEMNĂTURI ONLINE

Oamenii de afaceri români cer ridicarea vizelor pentru SUA

02 feb. Companii-Afaceri
Adelina Toader
Oamenii de afaceri români cer ridicarea vizelor pentru SUA

Un grup de oameni de afaceri români, reuniţi în organizaţia neguvernamentală Romanian-American Business Council (RABC), cu sediul central la New York, lansează o petiţie online pentru ridicarea vizei de intrare pe teritoriul Statelor Unite ale Americii de care au nevoie în prezent cetăţenii români care vor să călătorească în această ţară. Aceştia speră să strângă un milion de semnături până la sfârşitul lunii mai.

Petiţia a fost lansată cu prilejul inaugurării filialei RABC România, organizaţie care va fi condusă de Marius Pandel, Managing Partner al Christian Tour. Campania de strângere de semnături se înscrie în demersurile derulate de organizaţia neguvernamentală în vederea acceptării României în Programul Visa Waiver (VWP), inclusiv prin acţiuni de lobby pe lângă congresmani americani.

Ştefan Minovici, preşedintele fondator al RABC New York, a declarat: "Sperăm ca până pe 20 mai, când vom organiza Festivalul Românesc de pe celebrul Bulevard Broadway din New York, să adunăm peste un milion de semnături, care credem că nu vor fi ignorate de Congresul American".

Consiliul de Afaceri Româno-American (Romanian American Business Council) sprijină Programul Visa Waiver pentru România, care urmăreşte eliminarea vizelor pentru cetăţenii români, cu ajutorul Senatului şi al Comitetelor Judiciare, care vor susţine reformele VWP în cadrul Congresului Statelor Unite.

Potrivit reprezentanţilor RABC, aceste reforme îi vor permite în cele din urmă ţării noastre să se alăture celorlalte 37 de state care fac deja parte din Programul Visa Waiver şi vor deschide noi premise de dezvoltare bilaterală între Statele Unite şi România.

Marius Pandel a declarat: "Cetăţenii români merită şi trebuie să intre pe teritoriul Statelor Unite fără viză. Acest lucru este posibil şi sperăm că va deveni realitate până la sfârşitul anului 2018. Românii au o imagine foarte bună în SUA: Silicon Valley este «acasă» pentru foarte mulţi IT-işti români, iar medicii, cercetătorii şi profesorii români fac şi ei performanţă peste Ocean şi reprezintă, în definitiv, cei mai buni ambasadori pe care îi are ţara noastră. Această imagine frumoasă pe care o avem în SUA ne face nouă, celor de la RABC, munca mai uşoară".

Datele RABC arată că în acest moment, România are o rată de refuz a vizelor pentru SUA de peste zece procente, iar condiţia principală pentru ca o ţară să scape de vize este ca în ultimul an cel mult 3% din solicitările de viză să fi fost refuzate.

Marius Pandel a adăugat: "Parteneriatul româno-american ar trebui să însemne nu doar o colaborare pe plan militar ca urmare a faptului că România face parte din Alianţa Nord-Atlantică, ci şi acceptarea ţării noastre în Programul Visa Waiver. De aceea, vom face toate demersurile necesare pentru ca factorii decidenţi din SUA să adopte un amendament prin care românii să poată călători în această ţară în scopuri turistice sau de afaceri pe o perioadă de 90 de zile fără a fi nevoiţi să obţină o viză, exact aşa cum a decis şi Canada anul trecut".

Potrivit reprezentanţilor RABC, în timpul mandatului preşedintelui Barack Obama, s-a ridicat problema privind creşterea pragului de 3% la un procent mai mare pentru a fi mai uşor pentru statele care îndeplinesc nivelul maxim al ratei de refuz să intre în Visa Waiver, lege care trebuie să treacă de Congres.

Ştefan Minovici a precizat: "Acolo ne concentrăm şi noi eforturile şi avem semnale pozitive. Un exemplu este congresmanul democrat Dan Lipinski din Illinois, care şi-a arătat sprijinul pentru ridicarea vizelor pentru români, spunând că Programul Visa Waiver ar spori cooperarea în domeniul securităţii şi ar îmbunătăţi relaţiile comerciale şi economice".

Pe de altă parte, RABC susţine un candidat propriu la postul de ambasador al Statelor Unite în România, ca succesor al Excelenţei sale, Domnul Hans Klemm. Propunerea organizaţiei este Tiberius Vădan, un om de afaceri american născut în România, la Deva, în 1973, absolvent al Universităţii Georgetown din Washington D.C. şi Belmont din Nashville, Tennessee.

Petiţia în vederea acceptării României în Programul Visa Waiver (VWP) poate fi semnată pe site-ul http://rabcus.org/visa-waiver.html.Romanian American Business Council (RABC) este o organizaţie neguvernamentală cu sediul central la New York, formată din peste o sută de oameni de afaceri din diverse domenii, precum finanţe, sănătate, mediu, infrastructură, marketing şi apărare.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

ANRM ŞI MFP NU DEŢIN INFORMAŢII CONCLUDENTELegea offshore, un proiect controversat
19 oct. GEORGE MARINESCU


NOVEL RESEARCH:Contrabanda cu ţigări - în scădere, în luna septembrie
19 oct. Emilia Olescu


Vacanţe şi maşini, plătite cu bitcoin
19 oct.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / IULIU MOLDOVEANU, ASOCIAŢIA CLUBUL ROMÂN DE MOBILĂ:"Avem forţa de muncă şi tehnologia necesare pentru a duce industria mobilei pe piaţa rusă"
19 oct. A.T.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / LIVIU SIMION, VICEPREŞEDINTE UGIR:"Îmi doresc ca relaţiile între companiile din Rusia şi România să fie mai puternice"
19 oct. R.R.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / DOREL PARASCHIV, ASE:"Ne propunem să furnizăm absolvenţi care să răspundă nevoilor mediului de afaceri"1
19 oct. A.T.


CORESPONDENŢĂ DIN TUNISIATunisia reintră în ofertele de pe piaţa românească
19 oct. Adelina Toader


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / VARUJAN PAMBUCCIAN, DEPUTAT:"Ne confruntăm cu patru domenii tehnologice care deja schimbă lumea"
19 oct. EMILIA OLESCU


Petrolexportimport intră în faliment
19 oct. A.I.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / VIOREL MARIAN PANĂ, FOST PREŞEDINTE BVB:"Este necesară stabilirea unei agende strategice româno-ruse"
19 oct.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.