Strategia 5G pentru România a fost aprobată în şedinţă de guvern

20 iun. 18:24 Politică
I.V.
Strategia 5G pentru România a fost aprobată în şedinţă de guvern

Guvernul României a adoptat joi Strategia 5G pentru România, prin hotărâre de guvern, la propunerea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Prin implementarea acestei strategii, România va cataliza dezvoltările economice şi sociale induse de tehnologie, va dezvolta capitalul uman, estimându-se crearea a peste 250.000 locuri de muncă şi a unui efect de multiplicare a integrarii noilor tehnologii în viaţa economică de peste 4,7 miliarde euro, contribuind astfel la realizarea obiectivelor UE de a deveni lider global în tehnologia 5G, potrivit ministerului.

"Guvernul îşi propune un program ambiţios de implementare a noii generaţii tehnologice în comunicaţiile mobile, prin adoptarea Strategiei 5G pentru România şi proiecţia următoarelor decenii de evoluţie în domeniul comunicaţiilor. Noua generaţie de tehnologie mobilă, 5G, va crea un mediu de conectivitate mult superior generaţiei 4G şi va contribui în mod semnificativ la incluziune şi creşterea productivităţii în economie", a declarat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu.

Documentul are ca obiectiv fundamental stabilirea parcursului implementării tehnologiei mobile 5G în condiţii de securitate informatică, pentru a valorifica oportunităţile pe care dezvoltarea sectorului comunicaţiilor le aduce economiei, societăţii, cetăţenilor şi ştiinţei.

"Strategia 5G pentru România a făcut subiectul unei largi consultări publice şi a înglobat propunerile şi punctele de vedere ale industriei şi experţilor, pentru un larg consens şi cunoaşterea etapelor care vor fi parcurse de România în procesul de dezvoltare a serviciilor de comunicaţii şi aplicaţiilor 5G. Procesul de consultare publică a transmis pieţei semnalul că Guvernul se pregăteşte pentru adopţia noilor tehnologii şi construcţia infrastructurii de comunicaţii a viitorului şi a încurajat pregătirile operatorilor în comunicaţii, furnizorilor de servicii, mediului academic etc. pentru întâmpinarea acestor evoluţii în domeniul digital, în condiţiile în care în România traficul de date mobile s-a dublat anual în ultimii patru ani, iar densificarea numărului de sectoare instalate în reţelele mobile a avut un ritm mediu anual de creştere de peste 20%", arată un comunicat emis de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Adoptarea acestei strategii plasează România alături de 12 state dezvoltate care au lansat strategii 5G, printre care Austria, Danemarca, Franţa, Germania şi Italia.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Procurori şi judecători, eliberaţi din funcţie în urma pensionării
06 dec. F.D.


Directorul general al OSIM a fost revocat din funcţie
06 dec. I.M.


Ministrul Sănătăţii declară toleranţă zero pentru mita din sistemul medical1
06 dec. I.L.


Ministrul Agriculturii consideră că legislaţiei privind folosirea medicamentelor trebuie revizuită
06 dec. A.I.G.


Noi discuţii la Palatul Cotroceni cu membri ai Cabinetului Orban
06 dec. B.B.


Guvernul Orban se reuneşte în şedinţă1
06 dec. A.I.G.


Viorica Dăncilă se aşteaptă să fie exclusă din PSD3
06 dec. I.A.


KLAUS IOHANNIS: NATO este cea mai puternică alianţă din toate timpurile
06 dec. V.D.


LA 25 DE ANI PE PIAŢA NOASTRĂP&G construieşte o nouă fabrică la Urlaţi
06 dec. Vlad Dobrea


PENTRU ATINGEREA OBIECTIVULUI DE NEUTRALITATE A EMISIILOREY: Este nevoie de investiţii în electrificarea transporturilor şi sistemelor de încălzire
06 dec. E.O.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.