Strategia pentru dezvoltarea turismului balnear, adoptată de Guvern 1

08 aug. 2019 Miscellanea
T.E.
Strategia pentru dezvoltarea turismului balnear, adoptată de Guvern

Guvernul României a adoptat, astăzi, la iniţiativa Ministerului Turismului, Strategia pentru Dezvoltarea Turismului Balnear, act normativ care aprobă principalele obiective care trebuie realizate pentru dezvoltarea turismului balnear.

Printre obiectivele prevăzute în această strategie se numără sprijinirea dezvoltării turismului medical, dar şi al celui de tip wellness, precum şi promovarea ofertei turistice de acest tip.

"Strategia pentru Dezvoltarea Turismului Balnear este primul document asumat de Guvernul României care stabileşte obiectivele pentru dezvoltarea acestui sector turistic care poate fi valorificat 365 de zile pe an, indiferent de condiţiile atmosferice. Turismul balnear este una dintre cele mai importante resurse turistice a României, având în vedere că o treime din izvoarele minerale ale Europei se regăsesc pe teritoriul ţării noastre. Strategia adoptată astăzi de Guvern nu abordează turismul balnear doar din punct de vedere al turismului medical ci şi din punct de vedere al turismului de wellness, care atrage din ce în ce mai mulţi turişti la nivel mondial. Este important ca turismul balnear să îşi regăsească gloria de altădată şi să atragă din ce în ce mai mulţi turişti în ţara noastră, fie că vorbim despre turişti care vor să îşi vindece diverse afecţiuni, fie că vorbim de cei care vor să se relaxeze", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, potrivit unui comunicat al ministerului Turismului.

Adoptarea Strategiei pentru Dezvoltarea Turismului Balnear întăreşte celelalte măsuri luate de Executiv pentru stimularea acestei forme de turism, cum ar fi eliminarea redevenţelor pentru utilizarea apelor geotermale şi minerale în scop turistic dar şi Programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare.


Opinia cititorului: 1
1.   Auci
mesaj trimis de Nasol în data de 10.08.2019, 18:19

Finamtarea investitiilor cui din banii nostri pt modernizarea statiunilor balneare ? A unor buni romani cinstiti oare !??!

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

O terasa din Mamaia a fost închisă şi amendată cu peste 20.000 de lei1
05 iul. S.B.


Tepco lansează o fermă verticală uriaşă bazată pe iluminat artificial
05 iul. S.B.


USR acuză Romsilva de taierea intensificata a pădurilor sănătoase2
05 iul. S.B.


Pierdere de 11% a Fondului nipon de Pensii şi Investiţii
05 iul. I. Ghe.


ONRC: Radierile de firme, în scădere cu peste 71%
05 iul. S.B.


8 judeţe nu au raportat cazuri noi de covid în ultimele 24 de ore1
05 iul. A.P.


Taj Mahal - una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne - se redeschdie
05 iul. A.P.


SINDICATUL EUROPOL:IGPR expune poliţistii riscului contactării COVID
05 iul. A.P.


CHIAR ŞI DUPĂ CONTESTAŢII:Promovabilitatea la Bac rămâne cea mai mică din ultimii 6 ani
05 iul. A.P.


5 IULIE, ÎN ROMÂNIA:Infectaţi - 28.973; decese - 1750; cazuri noi - 391
05 iul. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.