STUDIU DELOITTE:

"Fondurile de investiţii se vor implica în mai multe tranzacţii la nivelul României"

13 iul. 2018 Piaţa de Capital
R.R.

Numărul tranzacţiilor din ţara noas­tră, în care sunt implicate fonduri de investiţii ar urma să crească, iar momentul prielnic pentru firmele de private equity din Europa Centrală ar trebui să se menţină, arată cel mai recent sondaj Deloitte Private Equity Confidence.

Două treimi dintre respondenţi estimează că volumul tranzacţiilor va rămâne la un nivel similar, cel mai mare din ultimii trei ani, iar aproape o treime (31%) estimează ca activitatea fondurilor de private equity să creas­că şi mai mult, în timp ce doar 2% estimează o încetinire - cel mai mic procent din ultimii cinci ani, conform Deloitte.

Estimările sunt susţinute de gradul mare de lichiditate al pieţelor, trei sferturi dintre respondenţi (72%) estimând că disponibilitatea accesului la finanţare va rămâne la acelaşi nivel în lunile ce vin.

Radu Dumitrescu, Partener Deloitte România, a afirmat: "Date fiind rezultatele pozitive ale sondajului, am încredere că vom vedea tot mai multe fonduri de investiţii prezente în tranzacţii ce au loc în România, atât într-un exit cât şi la cumpărare. Dacă ne uităm la ultimul an şi jumătate, o treime din tranzacţii au avut drept actor un fond de investiţii. Acesta este un bun indicator al atractivităţii României şi a poziţiei sale bune pe această piaţă".

Domnia sa a adăugat: "Cu o serie de tranzacţii majore implicând fonduri de investiţii în ultimele 18 luni, este de aşteptat ca România să continue să fie un teritoriu interesant pentru investitorii financiari".

Lichiditatea sănătoasă de pe pieţele din regiune şi interesul crescut au condus la evaluări mai mari, dar creşterea preţului a atins un platou: aproape o cincime din respondenţi (17%) se aşteaptă ca vânzătorii să scadă preţul în următorul semestru, mai mult decât dublu faţă de 8% în ultimul sondaj, mai notează studiul Deloitte.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

CRISTIAN ROŞU (ASF):Evoluţia pieţei asigurărilor a fost favorabilă în 2018
22 mar. I.M.


Indicii BVB au închis în scădere
22 mar. I.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 4,92 milioane de euro pe BVB
22 mar. D.V.


SIF OLTENIA
22 mar.


Guvernul va prelungi termenul la care Pilonul II trebuie să-şi majoreze capitalul
22 mar. Mihai Gongoroi


PRIN MAJORAREA CAPITALULUI SOCIAL Teraplast propune acordarea unei acţiuni gratuite la patru deţinute 1
22 mar. Andrei Iacomi


Indicii BVB au deschis în teritoriul pozitiv
22 mar. V.D.


CAPITALIZARE DE 120 DE MILIARDE DE DOLARIUber se va lista la bursa de la New York
22 mar. V.D.


Dividend de 0,108 lei pe titlu, pentru acţionarii Aerostar
22 mar. Andrei Iacomi


Turbomecanica - randament din dividende de 14%
22 mar. Andrei Iacomi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.