STUDIU:

"Părinţii simt o presiune socială de a cheltui mai mult decât îşi permit pentru copiii lor"

13 feb. 15:33 Miscellanea
D.I.
"Părinţii simt o presiune socială de a cheltui mai mult decât îşi permit pentru copiii lor"

Părinţii sunt categoria de consumatori cea mai vulnerabilă la presiunea socială, fiind forţaţi să cheltuiască pentru copiii lor un buget mai mare decât îşi pot permite, se arată în "Raportul Consumatorilor privind Plăţile Efectuate", realizat de Intrum şi dat astăzi publicităţii.

Intrum, companie specialiyată în credit management, reprezentat în România de către Top Factoring, a prezintat ediţia 2017 a studiului European Consumer Report, bazat pe răspunsurile a 24 401 consumatori europeni intervievaţi. Studiul, desfăşurat în luna septembrie 2017, include şi răspunsurile a 1000 de respondenţi din România.

Potrivit studiului, 40% din părinţii chestionaţi au experimentat presiune în ultimul an, "simţindu-se forţaţi de către contextul social să cumpere pentru copiii lor lucruri cu care nu erau financiar confortabili".

Totodată, doar 3% dintre cei chestionaţi au rezistat presiunii şi au decis să achiţioneze doar ceea ce era prevăzut în buget.

Mikael Ericson, CEO şi Preşedinte Intrum, a declarat: "Datele analizate demonstrează că un grup vulnerabil expus unei presiuni sociale poate duce la o îndatorare nesănătoasă pe termen lung. Cu toate opţiunile de plata care există în momentul de faţă şi luând în considerare presiunea socială raportată la nivel general, misiunea noastră este de a investi în sporirea încrederii şi în educarea generaţiilor prezente şi viitoare atunci când vine vorba despre un consum sustenabil", declara

Potrivit sursei citate, părinţii tineri, cu vârste între 18-34 ani sunt foarte vulnerabili, jumătate dintre aceştia simţind constant o presiune a societăţii atunci când vine vorba despre cumpărături efectuate pentru copiii lor.

Conform studiului, reţelele de socializare joacă de asemenea un rol important în crearea presiunii asupra consumatorilor moderni. În acest sens, 65% dintre românii intervievaţi au fost de acord cu afirmaţia "Reţelele de socializare mă fac să cumpăr mai mult decât aş avea nevoie".

De cealaltă parte, la nivel european, media celor care au răspuns afirmativ la această întrebare este de doar 39%.

Totodată, studiul relevă existenţa unei creşteri a creditelor de consum. Astfel, aproape fiecare al patrulea român (35%) crede că este în regulă să cumpere bunuri precum televizoare, calculatoare sau telefoane pe credit, acest trend înregistrând o creştere susţinută în ultimii doi ani.

Cătălin Neagu, director general Top Factoring, reprezentant al Intrum în ţara noastră, a afirmat: "În România uzanţă părinţilor de a depăşi bugetul alocat atunci cînd vine vorba despre cumpărături pentru copiii lor este mai mare faţă de restul europenilor. Cifrele arată o discrepanţa faţă de media europeană la acest capitol, iar diferenţa va putea fi estompată doar prin educare, respectiv prin îmbunătăţirea managementului finanţelor personale şi ale familiei".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Casa poetului Octavian Goga, scoasă la licitaţie
21 oct. B.V.


Marşul "Împreună pentru siguranţa femeilor", astăzi, în Capitală
20 oct. Teona Tomoiagă


ANOFM: Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 3,4%
20 oct. M.C.


ÎN URMA UNUI CONTROL LA TAXIURILE DIN ZONA A OPT AEROPORTURI DIN ŢARĂ:Poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de 30,000 lei
20 oct. R.E.


MINISTERUL MUNCII: "Uniformizarea" copiilor instituţionalizaţi va fi interzisă
20 oct. F.B.


MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: Ungaria acceptă să preia cazuri care necesită transplant pulmonar
20 oct. F.B.


RADET anunţă că va începe duminică probele la cald
19 oct. V.D.


CJUE condamnă România cu privire la depozitele de deşeuri2
19 oct. P.E.


Fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, condamnat la închisoare1
18 oct. T.T.


STUDIU NOVEL:Piaţa neagră a ţigaretelor a scăzut la 15,3%
18 oct. I.L.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.