STUDIU:

"Părinţii simt o presiune socială de a cheltui mai mult decât îşi permit pentru copiii lor"

13 feb. 15:33 Miscellanea
D.I.
"Părinţii simt o presiune socială de a cheltui mai mult decât îşi permit pentru copiii lor"

Părinţii sunt categoria de consumatori cea mai vulnerabilă la presiunea socială, fiind forţaţi să cheltuiască pentru copiii lor un buget mai mare decât îşi pot permite, se arată în "Raportul Consumatorilor privind Plăţile Efectuate", realizat de Intrum şi dat astăzi publicităţii.

Intrum, companie specialiyată în credit management, reprezentat în România de către Top Factoring, a prezintat ediţia 2017 a studiului European Consumer Report, bazat pe răspunsurile a 24 401 consumatori europeni intervievaţi. Studiul, desfăşurat în luna septembrie 2017, include şi răspunsurile a 1000 de respondenţi din România.

Potrivit studiului, 40% din părinţii chestionaţi au experimentat presiune în ultimul an, "simţindu-se forţaţi de către contextul social să cumpere pentru copiii lor lucruri cu care nu erau financiar confortabili".

Totodată, doar 3% dintre cei chestionaţi au rezistat presiunii şi au decis să achiţioneze doar ceea ce era prevăzut în buget.

Mikael Ericson, CEO şi Preşedinte Intrum, a declarat: "Datele analizate demonstrează că un grup vulnerabil expus unei presiuni sociale poate duce la o îndatorare nesănătoasă pe termen lung. Cu toate opţiunile de plata care există în momentul de faţă şi luând în considerare presiunea socială raportată la nivel general, misiunea noastră este de a investi în sporirea încrederii şi în educarea generaţiilor prezente şi viitoare atunci când vine vorba despre un consum sustenabil", declara

Potrivit sursei citate, părinţii tineri, cu vârste între 18-34 ani sunt foarte vulnerabili, jumătate dintre aceştia simţind constant o presiune a societăţii atunci când vine vorba despre cumpărături efectuate pentru copiii lor.

Conform studiului, reţelele de socializare joacă de asemenea un rol important în crearea presiunii asupra consumatorilor moderni. În acest sens, 65% dintre românii intervievaţi au fost de acord cu afirmaţia "Reţelele de socializare mă fac să cumpăr mai mult decât aş avea nevoie".

De cealaltă parte, la nivel european, media celor care au răspuns afirmativ la această întrebare este de doar 39%.

Totodată, studiul relevă existenţa unei creşteri a creditelor de consum. Astfel, aproape fiecare al patrulea român (35%) crede că este în regulă să cumpere bunuri precum televizoare, calculatoare sau telefoane pe credit, acest trend înregistrând o creştere susţinută în ultimii doi ani.

Cătălin Neagu, director general Top Factoring, reprezentant al Intrum în ţara noastră, a afirmat: "În România uzanţă părinţilor de a depăşi bugetul alocat atunci cînd vine vorba despre cumpărături pentru copiii lor este mai mare faţă de restul europenilor. Cifrele arată o discrepanţa faţă de media europeană la acest capitol, iar diferenţa va putea fi estompată doar prin educare, respectiv prin îmbunătăţirea managementului finanţelor personale şi ale familiei".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Cutremur cu magnitudinea 2.9 în judeţul Vrancea
23 mai. M.D.


BCR STARTUP NATION:Peste 1.700 de credite de prefinanţare aprobate
23 mai. V.D.


INS:Producţia de oţel brut a crescut cu 2,2%
23 mai. V.D.


MOSCHEE DIN LONDRA:"Bitcoin este acceptată de Allah"
23 mai. V.D.


7 români morţi într-un accident în Ungaria
22 mai. M.D.


CNAIR, investiţie în maşini de marcaj rutier
22 mai. A.M.


GUVERNUL,Va simplifica procedurile de achiziţii publice
22 mai. A.M.


DEZBATERE PRIVIND MANAGEMENTUL INTEGRAT AL FRONTIERELOR:Combaterea traficului ilegal şi a evauziunii fiscale
22 mai. V.D.


PERCHEZIŢII ÎN TIMIŞ, MEHEDINŢI ŞI ILFOV: Evaziune fiscală estimată la peste 820.000 de lei
22 mai. A.M.


SOMETRA S.A.: Investeşte într-un viitor curat pentru Copşa Mică
22 mai. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.