STUDIUL DELOITTE GLOBAL ROBOTICS:

"Robotizarea sporeşte productivitatea companiilor"

09 nov. 2018 Companii
Dinu Bumbăcea: "La nivel global, companiile depăşesc stadiul primelor experimente în RPA şi văd, deja, rezultate precum îmbunătăţirea productivităţii, creşterea veniturilor, reducerea costurilor şi a riscurilor, servicii mai bune pentru clienţi şi angajaţi".
Dinu Bumbăcea: "La nivel global, companiile depăşesc stadiul primelor experimente în RPA şi văd, deja, rezultate precum îmbunătăţirea productivităţii, creşterea veniturilor, reducerea costurilor şi a riscurilor, servicii mai bune pentru clienţi şi angajaţi".

Tehnologia RPA (Robotic Process Automation) a ajutat 95% dintre organizaţiile care au participat la studiul Deloitte Global Robotics să îşi îmbunătăţească productivitatea, a anunţat compania, ieri, printr-un comunicat de presă.

Deloitte România a mai transmis: "93% dintre cei care au implementat sau extins soluţii de tip RPA susţin că acestea au îmbunătăţit gradul de conformitate şi 81% sunt de acord că a contribuit la reducerea costurilor. Mai multe companii recunosc beneficiile RPA asupra productivităţii şi nu o aplică doar pentru a reduce costurile. Aceasta este o schimbare semnificativă faţă de rezultatele studiilor din anii anteriori, care au indicat că reducerea costurilor a fost principala prioritate în implementarea tehnologiei RPA. În acest an, numai 5% din companiile care implementează RPA urmăresc doar reducerea costurilor, comparativ cu 21% în 2017".

Studiul a arătat şi că adoptarea tehnologiei RPA se bucură de mai mult sprijin în rândul companiilor care deja au implementat sau extins astfel de soluţii, 81% dintre liderii acestor organizaţii sprijinind acum utilizarea de roboţi software, faţă de 72%, în 2017.

Dinu Bumbăcea, partener coordonator Consultanţă, Deloitte România, a declarat: "La nivel global, companiile depăşesc stadiul primelor experimente în RPA şi văd, deja, rezultate precum îmbunătăţirea productivităţii, creşterea veniturilor, reducerea costurilor şi a riscurilor, servicii mai bune pentru clienţi şi angajaţi. În România, deşi tot mai multe companii vor să exploreze RPA, nu multe au reuşit să adopte această tehnologie la scară largă şi să construiască o fundaţie solidă pentru a beneficia de toate avantajele sale".

În ciuda sprijinului crescut, organizaţiile au dificultăţi în extinderea tehnologiilor RPA conform planurilor iniţiale, au mai spus reprezentanţii Deloitte.

Potrivit acestora, doar 4% dintre acestea folosesc în prezent mai mult de 50 de roboţi, o creştere marginală faţă 3%, în 2017, în timp ce 27% fie utilizează proiecte pilot de RPA cu mai puţin de zece roboţi, fie au implementat între 10 si 50 de roboţi.

Principalele obstacole în extinderea tehnologiei sunt, conform respondenţilor, fragmentarea proceselor, variaţia mare a sarcinilor offline şi online implicate în procese care urmează să fie automatizate prin robotică, urmate de lipsa unei viziuni clare în domeniul RPA şi a gradului de adaptare a zonei IT.

Studiul Deloitte Global Robotics, aflat la cea de-a patra ediţie, analizează tendinţele pieţei şi practicile emergente în folosirea de roboţi software şi automatizarea cognitivă, iar cercetarea se bazează pe răspunsurile colectate de la 530 de lideri în afaceri, inclusiv directori financiari, operaţionali şi de tehnologie a informaţiei, din organizaţii din întreaga lume cu venituri cumulate de 3,5 trilioane de dolari.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

PENTRU TRUCAREA UNEI LICITAŢII:Consiliul Concurenţei a sancţionat trei companii de pe piaţa lemnului
23 ian. T.T.


CFR, CONTRACT DE 600 MILIOANE DE EURO Licitaţia pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa - Caţa s-a finalizat
23 ian. I.D.


CONFORM MINISTERULUI AGRICULTURII:Pentru proiecte de irigaţii - disponibile 200 milioane euro
23 ian. I.T.


Bitdefender a identificat vulnerabilităţi în camera de supraveghere Guardzilla
23 ian. T.I.


Hotelul Lido by Phoenicia - investiţie de 5 milioane euro
23 ian. T.I.


ÎN 2018:TransferGo: Tranzacţii internaţionale de 1,25 de miliarde euro
23 ian. T.V.


ROPEPCA:Companiile petroliere ar putea reduce cu 75 % numărul angajaţilor3
23 ian. P.E.


CONFORM MERGERMARKET:Deloitte - lider în rândul consultanţilor în M&A
23 ian. T.I.


Google va dona bani pentru Wikimedia
23 ian. T.M.


Două fonduri de investiţii au preluat participaţii la eBay
23 ian. I.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.