SUA a încheiat un contract cu Emergent BioSolutions pentru producerea unui vaccin împotriva COVID-19

02 iun. 08:09 Internaţional
S.B.
SUA a încheiat un contract cu Emergent BioSolutions pentru producerea unui vaccin împotriva COVID-19

Guvernul Statelor Unite a încheiat luni un contract în valoare de 628 de milioane de dolari cu compania farmaceutică Emergent BioSolutions, pentru creşterea capacităţii de producţie a unui posibil vaccin destinat COVID-19, potrivit news.ro.

În timp ce producătorii de medicamente se întrec să dezvolte vaccinuri, teste şi tratamente pentru această boală, Statele Unite încearcă să asigure existenţa unei capacităţi de producţie suficientă, în cadrul programului "Operation Warp Speed" anunţat în luna mai, pentru accelerarea dezvoltării de vaccinuri.

"Asigurarea mai multor capacităţi de producţie aici, în America, pentru vaccinurile candidate care vor ajunge până la ultimele etape ale Operation Warp Speed, va ajuta la obţinerea unui vaccin pentru pacienţii americani fără o zi irosită", a declarat Alex Azar, secretarul Departamentului Sănătăţii şi Serviciilor Umane (HHS).

Ordinul HHS referitor la compania Emergent se încadrează într-un contract existent cu Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), o agenţie federală din SUA care finanţează tehnologiile de combatere a bolilor.

În cadrul contractului, Emergent va dedica instalaţiile sale de producţie, evaluate la 542,7 milioane dolari, pentru a produce vaccinuri candidate destinate COVID-19 până în 2021.

Potrivit sursei citate, fondurile alocate de BARDA asigură capacitatea de producţie a medicamentelor la fabrica din Baltimore Bayview a companiei, înfiinţată în 2012 cu HHS şi concepută pentru fabricarea rapidă a unor cantităţi mari de vaccinuri şi tratamente în timpul urgenţelor de sănătate publică, a anunţat compania într-un comunicat.

Contractul prevede, de asemenea, o investiţie de 85,5 milioane de dolari pentru a extinde capacitatea de producţie de medicamente virale şi non-virale a Emergent.

Până în prezent, BARDA a investit peste 2 miliarde de dolari în vaccinuri destinate COVID-19 şi a finanţat peste 30 de proiecte, inclusiv pentru diagnosticare şi tratamente.

Agenţia a acordat granturi Moderna, prima companie din Statele Unite care a început studiile pe oameni pentru un vaccin contra coronavirusului, Sanofi, Johnson & Johnson şi producătorului de britanic de medicamente AstraZeneca.

Emergent a colaborat cu Johnson & Johnson, Novavax şi Vaxart pentru a dezvolta şi fabrica vaccinurile lor candidate destinate COVID-19.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Românii dau Bulgaria şi Grecia pe vacanţele în ţara noastră
16 iul. A.B


Cartelurile columbiene impun reguli radicale anti-covid, în zonele controlate de acestea
16 iul. A.P.


Summitul european pentru relansarea economiei afectate de coronavirus: actori, mize, blocaje şi şantaje
16 iul. A.B


MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE:" Fondurile europene reprezintă una dintre puţinele locomotive de dezvoltare a României"1
16 iul. A.B


India a reimpus carantina
16 iul. A.P.


Wall Street a deschis în scădere
16 iul. A.P.


Italia interzice intrările din Serbia, Kosovo şi Muntenegru din cauza coronavirusului
16 iul. G.U.


Bursele asiatice au închis în depreciere
16 iul. A.P.


CJUE invalidează acordul privind transferul de date personale între UE şi SUA
16 iul. G.U.


Bursele europene au deschis în teritoriu mixt
16 iul. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.