Subsidiara rusă a "Renault" vinde, din 2018, maşini "Lada" în Cuba

02 dec. 2017 Internaţional
Andrei Stan
Subsidiara rusă a "Renault" vinde, din 2018, maşini "Lada" în Cuba

"Avtovaz", subsidiara rusă a companiei "Renault", va relua exporturile de maşini "Lada" în Cuba, urmând să livreze sedanul 344 Vesta şi crossoverul Largus, care vor fi folosite ca taxiuri guvernamentale, vehicule de închiriat şi pentru uzul turiştilor, transmite Automotive News Europe.

Modelul Largus este o versiune a primei generaţii a modelului Dacia Logan, în octombrie fiind pe locul opt în topul celor mai vândute maşini din Rusia.

"Renault" deţine o participaţie de 50% la compania holding care controlează "Avtovaz", în timp ce partenerul nipon "Nissan Motor Co." deţine un pachet de 17,13%, iar corporaţia rusă de stat "Rostec" are un pachet de 32,87%.

Noile maşini vor sosi în Cuba în ianuarie, a anunţat cel mai mare producător auto din Rusia, "Avtovaz", potrivit Agerpres. Ultima dată când "Lada" a exportat maşini în Cuba a fost în anul 2005.

Vânzarea de maşini noi în această ţară a fost strict controlată în timpul regimului Castro, cumpărătorii având nevoie de un permis special, dar reglementările au fost relaxate în 2014. Totuşi, preţurile rămân ridicate, doar douăzeci din 1.000 de cubanezi deţinând o maşină.

Planul strategic al "Renault" prevede majorarea exporturilor de maşini "Lada" de la 20.000 de vehicule, în 2016, la aproape 200.000, în 2026.

"Lada" exportă în treizeci de ţări, majoritatea din fosta Uniune Sovietică. Anul acesta, compania a început să livreze maşini în China şi în Emiratele Arabe Unite.

''Cuba, alături de alte state din America Latină, este una dintre pieţele noastre prioritare de export. Ne aşteptam la majorarea livrărilor Lada pe piaţa cubaneză în următorii ani", a afirmat şeful "Avtovaz", Nicolas Maure, fost director general la Groupe "Renault" Romania şi CEO la Automobile "Dacia". Compania "Dacia" a fost preluată de "Renault" în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, "Dacia" a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Serviciile de car-sharing ar putea urma modelul televiziunii prin cablu
22 apr. V.D.


ICAN:Politicile nucleare ale SUA şi Rusiei, la fel de periculoase precum cea a Phenianului
22 apr. M.D.


Donald Trump va vizita Marea Britanie în iulie
21 apr. D.I.


Grecia şi Macedonia se află în pragul stingerii unei vechi dispute
21 apr. D.I.


Încrederea ruşilor în Putin a scăzut sub 50% după alegeri
21 apr. D.I.


Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit în Suedia
21 apr. D.I.


Proteste violente în Nicaragua
21 apr. D.I.


Premierul Armeniei solicită un "dialog politic" cu liderul contestatarilor
21 apr. D.I.


Insurgenţii sirieni vor preda enclava Qalamoun
21 apr. D.I.


Iranul promite reacţii "previzibile şi neaşteptate" dacă SUA se retrage din acordul nuclear
21 apr. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.