Subsidiara rusă a "Renault" vinde, din 2018, maşini "Lada" în Cuba

02 dec. 2017 Internaţional
Andrei Stan
Subsidiara rusă a "Renault" vinde, din 2018, maşini "Lada" în Cuba

"Avtovaz", subsidiara rusă a companiei "Renault", va relua exporturile de maşini "Lada" în Cuba, urmând să livreze sedanul 344 Vesta şi crossoverul Largus, care vor fi folosite ca taxiuri guvernamentale, vehicule de închiriat şi pentru uzul turiştilor, transmite Automotive News Europe.

Modelul Largus este o versiune a primei generaţii a modelului Dacia Logan, în octombrie fiind pe locul opt în topul celor mai vândute maşini din Rusia.

"Renault" deţine o participaţie de 50% la compania holding care controlează "Avtovaz", în timp ce partenerul nipon "Nissan Motor Co." deţine un pachet de 17,13%, iar corporaţia rusă de stat "Rostec" are un pachet de 32,87%.

Noile maşini vor sosi în Cuba în ianuarie, a anunţat cel mai mare producător auto din Rusia, "Avtovaz", potrivit Agerpres. Ultima dată când "Lada" a exportat maşini în Cuba a fost în anul 2005.

Vânzarea de maşini noi în această ţară a fost strict controlată în timpul regimului Castro, cumpărătorii având nevoie de un permis special, dar reglementările au fost relaxate în 2014. Totuşi, preţurile rămân ridicate, doar douăzeci din 1.000 de cubanezi deţinând o maşină.

Planul strategic al "Renault" prevede majorarea exporturilor de maşini "Lada" de la 20.000 de vehicule, în 2016, la aproape 200.000, în 2026.

"Lada" exportă în treizeci de ţări, majoritatea din fosta Uniune Sovietică. Anul acesta, compania a început să livreze maşini în China şi în Emiratele Arabe Unite.

''Cuba, alături de alte state din America Latină, este una dintre pieţele noastre prioritare de export. Ne aşteptam la majorarea livrărilor Lada pe piaţa cubaneză în următorii ani", a afirmat şeful "Avtovaz", Nicolas Maure, fost director general la Groupe "Renault" Romania şi CEO la Automobile "Dacia". Compania "Dacia" a fost preluată de "Renault" în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, "Dacia" a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

BURSELE DIN LUMEPieţele europene, stimulate de rezultatele companiilor
19 oct. A.V.


UE solicită explicaţii Italiei pentru derapajul său bugetar
18 oct. T.T.


Bursele europene au închis în scădere
18 oct. I.I.


Iohannis, la reuniunea Consiliului European de toamnă
18 oct. T.T.


Hackerii, autorii atacului cibernatic ce a vizat Facebook
18 oct. V.I.


Putin susţine că ISIS a luat 700 de ostatici
18 oct. T.T.


Autorităţile din Belgia şi Franţa sechestrează camioane româneşti
18 oct. T.I.


Wall Street a deschis în scădere
18 oct. I.L.


Evaziune fiscală de miliarde de euro în Europa3
18 oct. Teona Tomoiagă


OMC: Milioane de locuri de muncă, pierdute din cauza războaielor comerciale
18 oct. E.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.