SUPLIMENT TABAC/ANUL TRECUT

Statul a restituit 21,28 milioane lei - contravaloarea accizelor pentru ţigaretele distruse conform noii legislaţii

26 iun. Companii-Afaceri
Emilia Olescu
 • document ataşat
  Comerţul internaţional cu tutun şi produse de tutun
  apasă aici pentru a descărca

  ANAF a confiscat de patru ori mai multe ţigarete, în 2017 faţă de 2016, respectiv 8.129 baxuri, de la 2.216  

  Valoarea ţigaretelor confiscate în 2017 - 53,11 milioane lei

  Fiscul a colectat peste 11 miliarde lei din taxele plătite de industria tutunului anul trecut

  În primul trimestru al acestui an, echipele de supraveghere şi control vamal de la nivel central, regional şi local au confiscat 3.123.592 ţigarete şi 361,85 kg tutun

  Echipele de supraveghere şi control vamal din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi inspectorii DGAF au confiscat, anul trecut, 8.129 de baxuri de ţigarete, în valoare de 53,11 milioane lei, şi peste 7.000 de kg de tutun, de patru ori mai mult decât în 2016, când au fost confiscate 2.216 baxuri de ţigarete, ne-au precizat reprezentanţii Fiscului.

  Aceştia arată: "Agenţia Naţională de Adminis­trare Fiscală, prin Direcţia Generală a Vămilor, în cooperare cu alte instituţii de aplicare a legii din România, inclusiv cu administraţiile vamale din statele vecine (Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Serbia), a organizat, pe parcursul anului 2017, «Operaţiunea SCUT» pentru combaterea traficului ilicit cu ţigarete şi produse din tutun la frontierele UE. În cadrul acestor operaţiuni au fost intensificate controalele la frontiera României, controalele în trafic, pieţe, târguri şi oboare, iar aceste acţiuni vor continua şi pe parcursul anului 2018.

  Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală şi ai Direcţiei generale a vămilor din cadrul ANAF au efectuat, în anul 2017, acţiuni de control la contribuabili care îşi desfăşoară activitatea economică în domeniul tutun. Urmare abaterilor constatate, a fost dispusă aplicarea a 1.934 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.719.400 lei, fiind confiscate sume, venituri ilicite şi bunuri în cuantum de 172.915 de lei şi suspendată activitatea a 19 operatori economici, dintre care 17 pentru deţinerea de produse din tutun fără a fi marcate corespunzător cu banderole fiscale. De asemenea, au constatat 82 de fapte infracţionale pentru care au fost înaintate sesizări penale organelor de urmărire penală".

  În primul trimestru al anului 2018, echipele de supraveghere şi control vamal de la nivel central, regional şi local au confiscat 3.123.592 ţigarete şi 361,85 kg tutun, derulând activităţi de control în cadrul acţiunilor organizate în comun cu DGAF, IGPR şi IGPF, conform vicepreşedintelui ANAF Bogdan Lari Mihei.

  În luna martie 2017, la Biroul Vamal de frontieră Constanţa Sud au fost confiscate 1.400 baxuri ţigarete, în valoare de aproximativ 2,8 milioane euro - cea mai mare captură de ţigarete din ultimii patru ani".

  Referitor la taxele aferente pieţei tutunului colectate de ANAF în anul 2017, sursele citate ne-au spus că valoarea acestora s-a cifrat la peste 11 miliarde lei.

  Ca urmare a implementării noii Directive Europene pe tutun, în contextul în care, după 20 mai 2017, ţigaretele necomercializate au fost eliminate din piaţă şi distruse, au fost depuse cereri de restituire a accizei în cuantum de 21,28 milioane lei, care au fost soluţionate astfel:

  - restituirea sumei de 15,45 milioane lei în data de 3 ianuarie 2018;

  - compensarea sumei de 5,83 milioane lei cu obligaţiile de plată înregistrate la bugetul de stat.

  ANAF ne-a transmis că prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu ţigări şi produse din tutun vor rămâne o prioritate a instituţiei fiscale.

  Citeşte şi

  Opinia cititorului

  Articole din aceeaşi secţiune

  Companii-Afaceri

  CE invită părţile interesate să transmită observaţii la angajamentele Transgaz1
  22 sep. F.B.


  Emirates şi Etihad Airways dezmint că vor să creeze cel mai mare operator aerian din lume
  22 sep. F.B.


  Ford, aproape de vânzarea fabricii sale din Franţa
  21 sep. T.M.


  Uber negociază preluarea companiei Deliveroo
  21 sep. V.D.


  PROIECTUL STRATEGIEI ENERGETICE:"România îşi va menţine poziţia de producător de energie în regiune"
  21 sep. E.O.


  Christian Tour a intrat pe segmentul vacanţelor city break
  21 sep. E.O.


  Infrastructura precară blochează accesul la organizarea marilor competiţii
  21 sep. O.D.


  Comerţul cu produse agricole, vital în contextul schimbărilor climatice
  21 sep. O.D.


  OANA TOTORA, MYORGANIC:Piaţa produselor organice din România - matură, dar subdezvoltată
  21 sep. RAMONA RADU


  Turismul balnear, în creştere cu 20% în 2018
  21 sep. Adelina Toader

  <<
  Back
  Accesează
  versiunea desktop

  Copyright MetaRing © 2003-2018.
  Toate drepturile rezervate.

  Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.