Gala BURSA 2018

SUPLIMENT TABAC/MINISTRUL FINANŢELOR EUGEN TEODOROVICI:

"Toate produsele care intră în ţară vor fi scanate la vamă"

26 iun. Companii
Emilia Olescu
"Toate produsele care intră în ţară vor fi scanate la vamă"

Teodorovici: "Numai din stoparea contrabandei cu ţigări se poate aduce la bugetul de stat cam un miliard de euro" 

Toate punctele vamale vor fi reabilitate şi modernizate până la sfârşitul aces­tui an, astfel încât să nu mai intre în ţară niciun produs fără a fi scanat, a declarat, recent, ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici. Oficialul a menţionat: "'Este un obiectiv foarte ambiţios, dar care se va realiza. Toate punctele vamale din această ţară vor fi modernizate (...) Până la final de an, cel târziu în 2019, vreau să le vedem reabilitate (...) Dacă se va schimba legislaţia la nivel naţional, astfel încât zona aceasta de vamă va fi zonă de interes naţional, exact cum e zona de apărare, această zonă a fiscului, a vămii, să aibă acelaşi tratament. Cu alte cuvinte, să pot să cumpăr din piaţă imediat ce servicii sau lucrare am nevoie. Să nu stai luni de zile să cumperi un echipament, să asfaltezi o infrastructură rutieră, să dotezi vameşii cu elementele necesare. Această modificare va trebui să aibă şi avizul CSAT-ului şi deja s-a vorbit. Este o abordare corectă, de toţi acceptată''.

Teodorovici a subliniat că tot ceea ce va intra în ţară va fi scanat şi că, în aceste condiţii, numai în cazul contrabandei cu ţigări se vor înregistra scăderi semnificative.

"'Scanner-ele vor fi funcţionale (...) Vama va fi reabilitată, modernizată cu tot ceea ce înseamnă echipamente fixe, mobile şi portabile. Nu va exista ideea de nefuncţional (...) Nu se va face pe eşantion (...) Tot ce înseamnă acces în ţară va fi cu scanner fix, adică nu ai pe unde să treci, decât prin scannere şi va făcută sută la sută scanarea, nu pe eşantion (...) Numai din stoparea contrabandei cu ţigări se poate aduce la bugetul de stat cam un miliard de euro''.

Conform ministrului de resort, până la sfârşitul anului, MFP va achiziţiona câteva zeci de scannere fixe şi mobile, cu preţuri cuprinse între 3 şi 5 milioane de euro bucata.

"Toate liniile de intrare şi ieşire din fiecare punct vamal cu Moldova, Ucraina şi Serbia vor fi dotate cu scannere fixe. Vom verifica inclusiv coletele poştale sau ale transporturilor pe care le fac firmele de curierat rapid. Va fi mai dificil să realizăm acest lucru şi în punctele maritime. De exemplu, în Portul Constanţa avem un scanner inutilizabil. Am discutat cu operatorul acestuia, aparatul va fi înlocuit, dar voi dori ca, pe lângă scanarea containerelor şi mărfurilor care intră în Portul Constanţa, operatorul să asigure şi scanarea din locurile de plecare către România, ca să avem o evidenţă clară de la expeditor la des­tinatar", a afirmat Eugen Teodorovici.

Întreaga monitorizare va fi realizată în sistem integrat şi nu va fi dată în sarcina funcţionarilor vamali, pentru a înlătura orice suspiciune. Scannerele fixe vor fi folosite inclusiv pe calea ferată, în aeroporturi şi în punctele centrale de unde firmele de curierat sau transport internaţional de mărfuri încep distribuirea în interiorul ţării.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

China dezvoltă o nouă generaţie de metrou inteligent
15 nov. A.V.


Ronaldo "driblează" bine şi în domeniul imobiliar
15 nov. DAN NICOLAIE


Managementul rezidenţial - un business în creştere
15 nov.


IONUŢ DUMITRU, CONSILIUL FISCAL:"Veniturile fiscale sunt la minime istorice"
15 nov. Mihai Gongoroi


DUPĂ PRIMELE 9 LUNITransgaz raportează un profit în scădere cu 31%
15 nov. Mihai Gongoroi


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOARE DE GAZE NATURALE (PZU-GN)Preţul de închidere al gazelor naturale a crescut cu 2,80%
15 nov. R.R.


ANALIZĂ QURATE BUSINESS INTELLIGENCE:Piaţa materialelor de construcţii verzi va creşte cu 11,8% până în 2023
15 nov.


OPERATORII DE TRANSPORT:Ministrul Lucian Şova a generat haosul în transport
15 nov. GEORGE MARINESCU


Arhitectura Catedralei Mântuirii Neamului - o sinteză între tradiţie şi contemporaneitate
15 nov. Emilia Olescu


Peikko Finlanda investeşte 10 milioane euro într-o fabrică de lângă Bucureşti
15 nov.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.