Gala BURSA 2018

SUPLIMENTUL FONDUL PROPRIETATEA

Acţiunile OMV Petrom au rămas în topul deţinerilor FP

25 ian. 2016 Piaţa de Capital
 • document ataşat
  Top 10 deţineri ale Fondului Proprietatea:
  apasă aici pentru a descărca

  Profit de 784,64 milioane de lei, în 2015, pentru Fondul Proprietatea 

  Fondul Proprietatea (FP) a înregistrat un profit de 784,64 milioane de lei, în 2015, în scădere cu 22,53% faţă de 2014, conform raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti.

  La 31 decembrie 2015, valoarea unitară a activului net a fost de 1,1564 lei, înregistrând un discount de 29,96% faţă de cotaţia titlurilor FP la Bursa de Valori Bucureşti.

  Conform raportului FP, la finalul anului trecut, sectorul petrol şi gaze reprezenta 31,25% din activul fondului, fiind urmat de electricitate şi gaz (distribuţie şi furnizare), cu o pondere de 29,33%, şi electricitate (producţie), cu 23,93%.

  Acţiunile OMV Petrom au rămas în topul deţinerilor FP, cu o pondere de 25,81%, la finalul anului trecut, fiind urmate de participaţia la Hidroelectrica (21,96%) şi "Enel Distribuţie Banat" (5,16%).

  Fondul avea, la 31 decembrie, lichidităţi (depozite bancare, titluri de stat, creanţe privind dividendele) reprezentând 2,04% din valoarea activului.

  FP precizează că, pentru calculul valorii activului net la 31 decembrie au fost modificate metodele de evaluare utilizate pentru investiţiile în "Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia": "Pentru această companie, metoda de evaluare a fost modificată din Capitaluri proprii/acţiune (respectiv 122,9046 lei/acţiune) în Valoare justă (Valoare conform raportului evaluatorului independent)/acţiune (respectiv 81,6466 lei/acţiune), deoarece s-a considerat că această metodă reflectă mai bine valoarea justă a acestei investiţii, în calculul valorii activului net al Fondului. Impactul total al acestei schimbări a metodei de evaluare asupra valorii activului net al Fondului a fost o scădere de 1,32 milioane de lei"

  FP a mai anunţat că a fost actualizată evaluarea independetă pentru CN Aeroporturi Bucureşti, Poşta Română, CN Administraţia Porturilor Maritime, Plafar, Hidroelectrica, Societatea Naţională a Sării, Complexul Energetic Oltenia, Zirom, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea, Enel Distribuţie Muntenia, GDF Suez Energy România, E.ON Distribuţie România, E.ON Energie România, Enel Energie Muntenia, Enel Energie. Impactul total al acestei modificări a fost o creştere de 679,5 milioane de lei.

  La 21 octombrie, Elliott Associates avea 21,06% din numărul total de drepturi de vot la Fondul Proprietatea.

  Citeşte şi

  Opinia cititorului

  Articole din aceeaşi secţiune

  Piaţa de Capital

  BVBLichiditate de numai 23 milioane lei
  14 nov. Vlad Dobrea


  OPINIIDividende suplimentare: de ce atâta entuziasm?
  14 nov. Cristian Dogaru


  Comisiile parlamentare au ales viitoarea conducere ASF3
  14 nov.


  BVB deschide în scădere
  13 nov. S.I.


  ADVERTORIALCOMUNICAT privind disponibilitatea Raportului Trimestrial la data de 30.09.2018
  13 nov.


  EDIŢIE SPECIALĂParcursul Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucureşti
  13 nov. Mihai Gongoroi


  EDIŢIE SPECIALĂPrezentarea companiei
  13 nov. Valentin M. Ionescu


  SURSE:Mihai Fercală - noul preşedinte al Depozitarului Central
  13 nov. A.I.


  EDIŢIE SPECIALĂ / DE LA LISTARE ŞI PÂNÂ ÎN PREZENTEvoluţie sub preţul din ofertă pentru acţiunile Nuclearelectrica
  13 nov. Andrei Iacomi


  EDIŢIE SPECIALĂ"Distribuţia a 90% din profit nu afectează programul investiţional al Nuclearelectrica"
  13 nov.

  <<
  Back
  Accesează
  versiunea desktop

  Copyright MetaRing © 2003-2018.
  Toate drepturile rezervate.

  Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.