SUPLIMENTUL FONDUL PROPRIETATEA

Daniela Lulache, Nuclearelectrica: "Fondul este deţinut integral de acţionari privaţi, care au dreptul să-şi stabilească propriile obiective" 2

25 ian. 2016 Piaţa de Capital
Daniela Lulache, Nuclearelectrica: "Fondul este deţinut integral de acţionari privaţi, care au dreptul să-şi stabilească propriile obiective"

Fondul Proprietatea a jucat un rol important în dezvoltarea pieţei de capital din România, atât prin listarea propriilor acţiuni şi lichiditate, cât şi prin susţinerea listării companiilor energetice la care FP este acţionar, consideră Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica.

"Din 2011 şi până în prezent, FP a avut o evoluţie bună pe Bursa de Valori din România, micile scăderi sau stagnări fiind inerente în mediul dinamic al pieţei de capital", ne-a spus domnia sa, adăugând: "Listarea secundară (n.r. a Fondului Proprietatea pe Bursa din Londra) este şi o consecinţă a evoluţiei bune pe piaţa autohtonă, aceaste implicând o creştere a vizibilităţii şi a numărului de investitori instituţionali, cu precădere pe termen mediu şi lung. Lucru benefic atât pentru FP, cât şi pentru companiile la care FP activează ca acţionar".

În ceea ce priveşte scopul iniţial al FP, acesta a fost la vremea respectivă posibilitatea identificată de statul român pentru acordarea despăgubirilor, secondată de o legislaţie aferentă aplicabilă, spune doamna Lulache, care a fost şi director general al Fondului Proprietatea. Domnia sa precizează: "Astăzi, fondul este deţinut integral de acţionari privaţi, care, desigur, au dreptul să-şi stabilească propriile obiective şi strategia de atingere a acestora".

Despăgubirile în acţiuni Fondul Proprietatea au fost acordate de la 1 leu/acţiune, însă pe Bursă, cotaţia nu a atins niciodată această valoare.

"Creşterea valorii acţiunilor la preţul de 1 leu a fost puternic asociată cu interesul aferent listării pe bursa de la Londra", ne-a declarat Daniela Lulache, potrivit căreia "neatingerea acestui preţ nu schimbă situaţia generală a FP, un fond solid, cu o lichiditate foarte bună".

În opinia sa, FP a contribuit activ la promovarea şi susţinerea listării companiilor cu capital majoritar de stat din portofoliu: "Listarea Nuclearelectrica a însemnat plus valoare pentru companie, nu atât prin câştigul financiar asociat listării, dar mai ales prin complexitatea schimbărilor şi transformarea companiei într-una conformă cu standardele pieţei de capital şi orientată către atingerea unor obiective ca mod de a răspunde interesului investitorilor instituţionali internaţionali.

Începând cu 2013, implicit cu listarea Nuclearelectrica, piaţa de capital din România a intrat în mod categoric pe un trend ascendent. Interesul investitorilor trebuie menţinut, iar acest lucru se poate realiza numai prin coerenţă legislativă, fiscală şi de reglementare".

Fondul Proprietatea are o participaţie de 9,09% din acţiunile SNN.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de maria în data de 25.01.2016, 13:38

o sa ma exprim neacademic dar m-am infuriat: femeia asta face misto de actionari cica SNN e orientata pe atingerea de obiective si raspunde interesului investitorilor. Deci chiar face misto sau ne ia de prosti!

2.   da,face misto
mesaj trimis de Gigi în data de 23.02.2016, 20:37

habar nu are pe ce lume traieste!cu toate ca are nenumarati consilieri si invata speachurile, tot da cu bata in balta!Fondul Proprietatea a incercat sa scape de ea si acum e director la SNN unde FP sunt actionari.Vai de capu nostru de romani prosti

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au deschis în scădere
19 feb. L.A.


ÎN 2018, UN NOU PROFIT ISTORICProfitul net al Hidroelectrica a crescut cu 14%
19 feb. Mihai Gongoroi


Transelectrica începe retehnologizarea staţiei Craiova Nord
19 feb. M.G.


CEZAR STROE, iHUNT TECHNOLOGY"Găsirea de investitori strategici - principalul obiectiv al listării companiei"1
19 feb. Andrei Iacomi


DIN REZULTATUL PENTRU 2018SIF Transilvania propune un dividend cu randament de 5%
19 feb. Andrei Iacomi


PENTRU ANUL 2018:TMK - Artrom, profit net în creştere cu aproape 200%
19 feb. Andrei Iacomi


SIF Transilvania - RAPORT CURENT - Eveniment important de raportat
19 feb.


SIF Transilvania - RAPORT CURENT
19 feb.


BVBRulaj de doar 25 milioane de lei
19 feb. Mihai Gongoroi


ÎN CADRUL OFERTEI DE CUMPĂRARE DE ACŢIUNI TOCMAI ÎNCHEIATĂTurism Felix a vândut 87.353 de acţiuni SIF Oltenia1
19 feb. Andrei Iacomi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.