Surse: Grupul BMW, interesat de un parteneriat cu Great Wall Motor din China

12 oct. 2017 Internaţional
A.V.
Surse: Grupul BMW, interesat de un parteneriat cu Great Wall Motor din China

BMW AG încearcă să pună bazele unei societăţi mixte cu Great Wall Motor Co. din China, potrivit unui executiv al constructorului german de autoturisme de lux, citat sub condiţia anonimatului de Reuters.

Acesta a spus că producătorii de automobile au în vedere posibilitatea deschiderii unei fabrici de asamblare în oraşul chinez Changshu (din Est), refuzând să precizeze ce fel de vehicule ar fabrica cele două societăţi împreună.

Un proiect comun cu Great Wall Motor ar fi, pentru BMW, al doilea în China - cea mai mare piaţă auto din lume. Compania germană este parte într-o societate mixtă creată cu producătorul auto local Brilliance China Automotive Holdings.

Producătorii auto străini sunt obligaţi să opereze pe piaţa chineză alături de partenerii locali.

Sursa a declarat: "Suntem în discuţii cu Great Wall Motor pe marginea unei posibile înfiinţări a unei societăţi mixte pentru producţia de maşini în Changshu. Nu ştiu dacă cele două companii au aprobarea oficială a guvernului central pentru proiectul comun".

Un purtător de cuvânt al BMW, din China, nu a comentat cu privire la informaţia publicată de Reuters, iar un oficial al Great Wall Motor a refuzat să facă declaraţii.

Companiile auto americane Tesla Inc., Ford Motor Co., General Motors Co., dar şi Daimler AG din Germania se numără printre firmele auto străine care au anunţat deja planuri de fabricare a vehiculelor electrice în China.

Great Wall Motor este unul dintre cei mai mari producători auto din China, iar în luna august şi-a exprimat interesul pentru marca Jeep, fabricată de compania italo-americană Fiat Chrysler Automobiles NV.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Theresa May cere Uniunii Europene "respect"
22 sep. T.T.


Angela Merkel sprijină măsurile de reducere a poluării
22 sep. T.T.


Iranul neagă că ar fi cerut o întâlnire cu Trump
22 sep. V.D.


Ţările UE au pierdut venituri masive din TVA în 2016
22 sep. F.B.


Iranul neagă că ar fi cerut o întâlnire cu Trump
21 sep. I.T.


Rusia ia măsuri pentru a-şi reduce dependenţa de dolar
21 sep. M.R.


Bursele asiatice au închis în creştere
21 sep. V.D.


Trump în război cu oficialii FBI
21 sep. P. E.


Bursele europene au deschis în creştere
21 sep. V.D.


Acord Cipru-Egipt pentru prima conductă submarină de transport gaze naturale
21 sep. F.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.