Surse: Premierul britanic, îndemnat de Barclays să reducă taxele după Brexit

15 ian. Jurnal de criză
A.V.
Surse: Premierul britanic, îndemnat de Barclays să reducă taxele după Brexit

Directorul executiv al Barclays, Jes Staley, i-a cerut prim-ministrului britanic Theresa May să reducă taxele şi să relaxeze reglementările privind băncile cu sediul în Londra, după ieşirea ţării din UE (Brexit), potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Conform acestora, Staley i-a spus premierului şi altor reprezentanţi ai industriei bancare din Londra, în cadrul unei întruniri care a avut loc joi, în centrul financiar, că taxele mari şi reglementările împovărătoare au îngreunat lupta firmelor britanice de servicii financiare cu rivalii lor americani.

Întâlnirea, la care au mai participat executivi ai Deutsche Bank, HSBC Holdings, UBS Group, Gold-man Sachs Group, JPMorgan Chase & Co., Lloyds of London, London Stock Exchange, Prudential, Aviva, Nomura, Santander şi Blackrock, a fost convocată în contextul pregătirii Brexit-ului.

May a dat asigurări, din nou, că industria bancară din Londra va fi protejată în cadrul acordului comercial de Brexit care va fi încheiat cu UE.

În cadrul reuniunii, bancherii i-au spus premierului May că au nevoie de mai multă claritate cu privire la relaţia viitoare dintre Marea Britanie şi UE, pe segmentul de re-glementare.

Purtătorul de cuvânt al premierului a declarat: "Liderii din sectorul afacerilor au subliniat necesitatea unei certitudini sporite cu privire la viitor şi şi-au exprimat opiniile referitoare la modul de maximizare a beneficiilor perioadei de implementare a acordului de Brexit. Premierul a oferit o imagine de ansamblu asupra poziţiei Regatului Unit şi o actualizare privind negocierile de Brexit".

O sursă apropiată discuţiilor a declarat că discuţiile purtate la această întrunire au fost cele mai constructive dintre guvern şi bancheri, din ultima vreme.

În opinia Theresei May, dacă Londra va pierde titlul de centru financiar al lumii, New York-ul şi Hong Kong-ul vor avea de câştigat, nu UE. Conform Cabinetului premierului britanic, participanţii la reuniune au declarat că "fragmentarea pieţei financiare europene va genera beneficii în afara continentului".

Mai mulţi directori din industria financiară britanică speră că Guvernul va elimina taxa pe bănci, introdusă în 2011, care a dus o sumă de 3 miliarde de lire sterline în Trezoreria de la Londra numai în anul financiar trecut.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Jurnal de criză

16 bănci - acţionate în instanţă în SUA, pentru manipularea Libor1
22 feb. V.R.


Surse: "Deutsche Bank" taie sute de posturi la divizia de investiţii1
20 feb. V.R.


UE ia în discuţie, astăzi, reducerea riscurilor la băncile din regiune
19 feb. V.R.


PENTRU A TREIA OARĂ ÎN ACEST ANEuro a trecut de pragul de 1,25 dolari1
16 feb. A.V.


Ministrul bavarez de Finanţe respinge includerea României şi Bulgariei în zona euro1
15 feb. V.R.


Bursele de pe Wall Street, în declin1
14 feb. A.V.


DAILY TELEGRAPH:Soros a donat bani pentru o campanie ce urmăreşte renunţarea la Brexit
09 feb. V.R.


Grecia a vândut titluri de trezorerie de 1,14 miliarde de euro1
08 feb. V.R.


S&P: "O ieşire dezordonată a Marii Britanii din UE ar pune presiune pe ratingul ţării"
06 feb. V.R.


BCE anunţă în mai rezultatele testelor de stres pentru băncile din Grecia
02 feb. V.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.