Gala BURSA 2018

Surse: Summit special pentru Brexit, în noiembrie

13 sep. Internaţional
A.V.
Surse: Summit special pentru Brexit, în noiembrie

Marea Britanie şi Uniunea Europeană pregătesc un summit special pentru semnarea acordului de Brexit în luna noiembrie, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Cu toate acestea, încă sunt anumite probleme de rezolvat, conform surselor, care menţionează că UE se pregăteşte să programeze o întâlnire la jumătatea lunii noiembrie pentru ca liderii să se pună de acord oficial privind termenii ieşirii Regatului Unit din blocul comunitar (Brexit).

Dar, în acest timp, tensiunile continuă în Partidul Conservator, iar sursele afirmă că membrii pro-Brexit ar fi petrecut mai multe ore marţi noaptea pentru conceperea unui plan menit să o înlăture de la putere pe prim-minis-trul Theresa May, pe care o acuză că le-a trădat viziunea privind ieşirea din blocul european.

May urmează să îşi prezinte planul de Brexit către omologii săi europeni săptămâna viitoare, în timpul unei întâlniri neoficiale la Salzburg, iar ulterior ceilalţi 27 de lideri ai UE vor dis-cuta între ei despre propunerile prim-ministrului britanic. Sursele citate de Bloomberg spun că este de aşteptat ca planurile privind summitul din noiembrie să fie făcute publice în timpul întâlnirii de la Salzburg.

"Lucrăm la un acord care va fi bun pentru industria britanică şi suntem încrezători că vom reuşi acest lucru", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului britanic.

Programarea summitului amintit ar putea arăta că liderii europeni sunt încrezători că vor ajunge la un acord cu Londra în curând, pe tema Brexitului.

În ultimele zile, moneda britanică (lira) s-a apreciat pe fondul informaţiilor pozitive legate de perspectivele ajungerii la un astfel de acord, după ce, pe perioada verii, scăzuse din caza temerilor generate de posibilitatea ca Regatul Unit să iasă din blocul comunitar fără un acord cu Bruxelles-ul.

Marea Britanie are în plan să părăsească UE cu sau fără un acord, la data de 29 martie 2019.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

CE recomandă României să suspende implementarea legilor justiţiei1
13 nov. V.D.


Hillary Clinton ar putea candida la alegerile prezidenţiale1
13 nov. E.A.


DOINA PANĂ, VICEPREŞEDINTELE PSD:Trebuie să fim în UE, dar nu în genunchi12
13 nov. F.B.


Bursele europene au deschis în creştere
13 nov. E.M.


BERD:Transparenţa guvernamentală se îmbunătăţeşte în România
13 nov. A.P.


Italia, pregătită să refuze Comisia Europeană referitor la buget
13 nov. F.B.


Wall Street a închis în scădere
13 nov. E.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în scădere
13 nov. E.M.


Parlamentul European, rezoluţie privind statul de drept în România2
13 nov. F.B.


Conflictul din Gaza se reaprinde, sute de rachete lansate2
13 nov. F.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.