Surse: Summit special pentru Brexit, în noiembrie

13 sep. 2018 Internaţional
A.V.
Surse: Summit special pentru Brexit, în noiembrie

Marea Britanie şi Uniunea Europeană pregătesc un summit special pentru semnarea acordului de Brexit în luna noiembrie, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Cu toate acestea, încă sunt anumite probleme de rezolvat, conform surselor, care menţionează că UE se pregăteşte să programeze o întâlnire la jumătatea lunii noiembrie pentru ca liderii să se pună de acord oficial privind termenii ieşirii Regatului Unit din blocul comunitar (Brexit).

Dar, în acest timp, tensiunile continuă în Partidul Conservator, iar sursele afirmă că membrii pro-Brexit ar fi petrecut mai multe ore marţi noaptea pentru conceperea unui plan menit să o înlăture de la putere pe prim-minis-trul Theresa May, pe care o acuză că le-a trădat viziunea privind ieşirea din blocul european.

May urmează să îşi prezinte planul de Brexit către omologii săi europeni săptămâna viitoare, în timpul unei întâlniri neoficiale la Salzburg, iar ulterior ceilalţi 27 de lideri ai UE vor dis-cuta între ei despre propunerile prim-ministrului britanic. Sursele citate de Bloomberg spun că este de aşteptat ca planurile privind summitul din noiembrie să fie făcute publice în timpul întâlnirii de la Salzburg.

"Lucrăm la un acord care va fi bun pentru industria britanică şi suntem încrezători că vom reuşi acest lucru", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului britanic.

Programarea summitului amintit ar putea arăta că liderii europeni sunt încrezători că vor ajunge la un acord cu Londra în curând, pe tema Brexitului.

În ultimele zile, moneda britanică (lira) s-a apreciat pe fondul informaţiilor pozitive legate de perspectivele ajungerii la un astfel de acord, după ce, pe perioada verii, scăzuse din caza temerilor generate de posibilitatea ca Regatul Unit să iasă din blocul comunitar fără un acord cu Bruxelles-ul.

Marea Britanie are în plan să părăsească UE cu sau fără un acord, la data de 29 martie 2019.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

MAE:Meleşcanu, la Ankara, la Trilaterala România - Turcia - Polonia
20 apr. M.I.


Casa Albă susţine că Donald Trump a discutat luni cu comandantul libian Haftar
19 apr. M.I.


Bursele europene au închis în teritoriu mixt
19 apr. I.M.


Christophe Castaner avertizează cu privire la violenţe la protestele "vestelor galbene"
19 apr. M.I.


AFGANISTAN:Emisarul american, dezamăgit de anularea unei reuniuni între talibani şi reprezentanţi afgani
19 apr. I.M.


KREMLIN:Raportul Mueller nu aduce "vreo probă" a amestecului rus în alegerile din 2016
19 apr. L.L.


Guvernul Mali demisionează în urma unui masacru într-un sat de etnici peul
19 apr. A.L.


ANGELA CRISTEA:"Dacă nu votaţi voi pentru viitorul vostru şi al Europei, vor vota alţii"
19 apr. M.I.


ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2019:Banca Centrală a Italiei estimează ieşirea economiei din recesiune
19 apr. M.I.


JAPONIA:Noi acuzaţii împotriva lui Carlos Ghosn
19 apr. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.