TAJANI, PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI EUROPEAN:

"Trebuie să fim atenţi la suveranitatea noastră energetică la nivel european"

21 mai. Companii
R.R.

Europa trebuie să fie atentă la suveranitatea sa energetică şi la cei care vin aici nu pentru a face investiţii, ci pentru a prelua controlul asupra unor infrastructuri vitale din Uniunea Europeană, a declarat ieri, la Eurelectric Power Summit, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, relatează Agerpres.

"Trebuie să fim atenţi la suveranitatea noastră energetică la nivel european. Atenţie la cine vine nu pentru a face investiţii ci pentru a prelua controlul asupra infrastructurii vitale din Uniunea Europeană. Este, cu siguranţă, dificil pentru unele ţări să-şi menţină independenţa infrastructurii. Mai ales în domeniul energetic este important să nu riscăm să cedăm controlul unora care au alte interese decât noi. (...) Aceasta afectează independenţa, autonomia, suveranitatea întregii Uniuni Europene", a spus Tajani.

El a adăugat că, pentru investiţii în domeniul energetic este nevoie de un cadru de reglementare stabil şi trebuie să crească gradul de interconectare.

"Trebuie să investim cel puţin 200 de miliarde de euro pe an în eficienţa energetică şi să ne asigurăm că industria şi operatorii dispun de un cadru legislativ stabil. Trebuie să evităm ca sistemele noastre energetice să rămână izolate, trebuie să crească gradul de interconectare.(...) Trebuie să lucrăm ca tranziţia energetică să fie o poveste de succes", a mai afirmat oficialul european.

Domnia sa a mai spus că, doar prin investiţii puternice în inovare digitală, tehnologii curate, eficienţă energetică, pot fi consolidate creşterea şi competitivitatea.

"Trebuie consolidat leadership-ul în domeniul tehnologiei şi inovării, trebuie să continuăm să lucrăm împreună şi să stabilim obiective clare şi un cadru de reguli predictibile. (...) Trebuie maximizate investiţiile private şi consolidat raportul public-privat şi să dăm mai multă forţă acţiunilor pentru atingerea obiectivelor ambiţioase propuse în domeniul energiei", a subliniat Tajani.

Liderii europeni din sectorul energetic s-au reunit ieri şi azi, la Florenţa, la Eurelectric Power Summit 2019, care are ca temă New Leadership.

Eurelectric este asociaţia sectorială ce reprezintă interesele comune ale industriei de electricitate la nivel pan-european. Eurelectric reprezintă 3.500 de companii din Europa, cu o cifră de afaceri totală de 200 de miliarde de euro, care acoperă toate domeniile, de la generarea şi pieţele de energie electrică, la reţelele de distribuţie şi consumatori, precum şi probleme legate de mediu şi durabilitate.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

General Motors a reluat luni negocierile cu sindicatul UAW
17 sep. I.V.


Apple contestă în justiţie taxele retroactive de 13 miliarde de dolari impuse de Comisia Europeană
17 sep. D.V.


Experţi în prim ajutor în ... competiţii
17 sep. O.D.


Proiectul "Cartierul pentru Justiţie" prinde contur
17 sep.


Wetterbest, parte a TeraPlast, preia integral Cortina WTB
17 sep. M.G.


31 milioane lei, pentru intabularea terenurilor din Delta Dunării
17 sep.


NOI LUCRĂRI, MARCA CNAIR24 de kilometri de autostradă, reabilitaţi în 2 ani
17 sep. I.Ghe.


ÎN PRIMELE ŞAPTE LUNI DIN 2019, ÎN RITM ANUAL,INS: "Volumul total al lucrărilor de construcţii s-a majorat cu 26%"
17 sep. R.R.


"Un nou tip de sapiens populează planeta"4
17 sep. Massimiliano Cannata


ANALIZĂ: Aproximativ 2.600 de companii cu datorii de peste 1 milion de lei, pasibile de insolvenţă1
16 sep. D.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.