Ţara noastră candidează pentru un nou mandat în Consiliul ITU

27 mar. 09:10 Politică
D.I.
Maria-Manuela Catrina
Maria-Manuela Catrina

Secretarul de Stat din Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Maria-Manuela Catrina, a participat, în perioada 19 - 21 martie 2018, la segmentul de nivel înalt din cadrul Summit-ului privind Forumul Societăţii Informaţionale (WSIS), pe tema "Leveraging ICTs to Build Information and Knowledge Societies for Achieving the Sustainable Development Goals (SDGs)", se arată într-un comunicat al instituţiei, remis Redacţiei.

Potrivit documentului, evenimentul a fost organizat la Geneva de către Uniunea Internaţională pentru Telecomunicaţii (ITU), agenţia specializată a Naţiunilor Unite pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei, în colaborare cu alte agenţii ONU.

Summit-ul privind Forumul Societăţii Informaţionale reprezintă cea mai mare reuniune a comunităţii pentru dezvoltare în domeniul IT&C, o platformă ce reglementează implementarea liniilor de acţiune WSIS pentru avansarea dezvoltării sustenabile şi are ca obiectiv analiza rolului pe care tehnologiile de comunicaţii l-ar putea avea în implementarea Agendei 2030.

În acest context, Maria-Manuela Catrina a avut întrevederi bilaterale cu oficialităţile ITU, Secretarul General, domnul Houlin Zhao, şi Directorul Telecommunication Development Bureau (BDT), domnul Brahima Sanou, în cadrul cărora a fost abordată susţinerea şi promovarea candidaturii ţării noastre pentru un nou mandat în Consiliul ITU.

Reprezentantul ţării noastre a discutat despre organizarea ediţiei din 2019 a ITU Cyberdrill for the Europe and CIS Regions, în perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit sursei citate, în marja evenimentului, Maria-Manuela Catrina a susţinut două intervenţii în cadrul sesiunilor la nivel înalt, dedicate unor subiecte relevante pentru domeniul digital, cum ar fi accelerarea transformării digitale şi siguranţa în folosirea sistemelor IT&C.

Tot în acest context, au fost evidenţiate proiectele prioritare ale României în domeniu precum şi concentrarea pe zona de excelenţă în cybersecurity, promovarea educaţiei timpurii pentru crearea unui mediu online sigur pentru toţi utilizatorii şi dezvoltarea inovării IT&C.

În comunicat se mai precizează că în cadrul întâlnirii ministeriale, organizată pe tema celebrării a 15 ani de la introducerea Planului de acţiune de la Geneva pentru Societatea Informaţională, Secretarul de Stat a avut o intervenţie ce a vizat priorităţile în domeniul IT&C din ţara noastră şi implicarea ministerului în implementarea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

ANPIS: Valoarea alocaţiilor plătite în august pentru susţinerea familiei
23 sep. V.D.


SORINA PINTEA: "Permise pentru autorizarea unor noi medicamente pe piaţa românească"
23 sep. V.D.


TRAIAN BĂSESCU: "Opoziţia pare a face un blat ruşinos cu PSD"
23 sep. V.D.


TOMAC: "Premierul a împiedicat PMP să aibă reprezentanţi în secţiile de votare"1
23 sep. V.D.


Dacian Cioloş: Nu văd utilitatea referendumului2
23 sep. V.D.


Cioloş: "În PSD e o bătălie internă"
22 sep. V.D.


Conacul lui Liviu Dragnea din Alexandria, vandalizat
22 sep. V.D.


Ţuţuianu cere excluderea din PSD a lui Rădulescu
22 sep. V.D.


EUGEN TOMAC, DESPRE CEXN AL PSD: "Dragnea a făcut, din nou, trafic cu funcţii"
22 sep. V.D.


ALINA GORGHIU: "Războiul civil din PSD va continua"1
22 sep. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.