Ţara noastră candidează pentru un nou mandat în Consiliul ITU

27 mar. 2018 Politică
D.I.
Maria-Manuela Catrina
Maria-Manuela Catrina

Secretarul de Stat din Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Maria-Manuela Catrina, a participat, în perioada 19 - 21 martie 2018, la segmentul de nivel înalt din cadrul Summit-ului privind Forumul Societăţii Informaţionale (WSIS), pe tema "Leveraging ICTs to Build Information and Knowledge Societies for Achieving the Sustainable Development Goals (SDGs)", se arată într-un comunicat al instituţiei, remis Redacţiei.

Potrivit documentului, evenimentul a fost organizat la Geneva de către Uniunea Internaţională pentru Telecomunicaţii (ITU), agenţia specializată a Naţiunilor Unite pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei, în colaborare cu alte agenţii ONU.

Summit-ul privind Forumul Societăţii Informaţionale reprezintă cea mai mare reuniune a comunităţii pentru dezvoltare în domeniul IT&C, o platformă ce reglementează implementarea liniilor de acţiune WSIS pentru avansarea dezvoltării sustenabile şi are ca obiectiv analiza rolului pe care tehnologiile de comunicaţii l-ar putea avea în implementarea Agendei 2030.

În acest context, Maria-Manuela Catrina a avut întrevederi bilaterale cu oficialităţile ITU, Secretarul General, domnul Houlin Zhao, şi Directorul Telecommunication Development Bureau (BDT), domnul Brahima Sanou, în cadrul cărora a fost abordată susţinerea şi promovarea candidaturii ţării noastre pentru un nou mandat în Consiliul ITU.

Reprezentantul ţării noastre a discutat despre organizarea ediţiei din 2019 a ITU Cyberdrill for the Europe and CIS Regions, în perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit sursei citate, în marja evenimentului, Maria-Manuela Catrina a susţinut două intervenţii în cadrul sesiunilor la nivel înalt, dedicate unor subiecte relevante pentru domeniul digital, cum ar fi accelerarea transformării digitale şi siguranţa în folosirea sistemelor IT&C.

Tot în acest context, au fost evidenţiate proiectele prioritare ale României în domeniu precum şi concentrarea pe zona de excelenţă în cybersecurity, promovarea educaţiei timpurii pentru crearea unui mediu online sigur pentru toţi utilizatorii şi dezvoltarea inovării IT&C.

În comunicat se mai precizează că în cadrul întâlnirii ministeriale, organizată pe tema celebrării a 15 ani de la introducerea Planului de acţiune de la Geneva pentru Societatea Informaţională, Secretarul de Stat a avut o intervenţie ce a vizat priorităţile în domeniul IT&C din ţara noastră şi implicarea ministerului în implementarea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

ELENA UDREA COMPARĂ DOSARUL KOVESI CU DOSARUL GALA BUTE: "Dacă eu am încălcat legea, atunci şi ea a încălcat-o"
18 feb. V.D.


TUDOREL TOADER:Pregătim selectarea celor trei candidaţi pentru procurorul european din partea României
18 feb. L.A.


TRAIAN BĂSESCU:Kovesi are prezumţia de nevinovăţie1
18 feb. D.V.


TOADER, DESPRE SESIZAREA CCR ÎN PRIVINŢA REVOCĂRII LUI LAZĂR:Este o decizie politică şi îi aparţine premierului 2
18 feb. D.D.


Meleşcanu participă astăzi la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles
18 feb. V.V.


Kovesi, între audierea internă şi candidatura europeană1
18 feb. G.M.


IONEL DANCĂ, PNL:"Este esenţial ca raportul pentru Legea de adoptare a OUG 114 să fie negativ"3
18 feb.


PARLAMENTUL A VOTATNoua ţintă de deficit prevăzută în buget - 2,76% din PIB
18 feb. GEORGE MARINESCU


Eugen Teodorovici a fost ales vicepreşedinte al BERD7
17 feb. V.D.


AURELIAN BĂDULESCU:"Voi candida la şefia PSD Bucureşti"
17 feb. I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.