Ţara noastră, în topul platformelor de rezervări

23 oct. 2019 Companii
Adelina Toader
Ţara noastră, în topul platformelor de rezervări

Preţul cazării în hotelurile şi pensiunile din ţară, în creştere cu 9% 

Ţara noastră a fost nominalizată în top 5 al celor mai căutate destinaţii pentru anul 2020 de platforma internaţională AirBNB, potrivit Ministerului Turismului.

Reprezentanţii platformei online de rezervări descriu România ca fiind o destinaţie recunoscută pentru peisajele aparte, în care turiştii se pot bucura de experienţe unice şi situează ţara noastră între destinaţiile consacrate, precum Statele Unite, Spania, Thailanda sau Australia. AirBNB estimează că România va cunoaste în 2020, conform estimărilor, o creştere a rezervărilor de 298% faţă de anul 2019.

Aceste estimări vin după ce, în acest an, conform datelor INS, sosirile vizitatorilor străini în România au crescut, în primele 8 luni, cu peste 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat: "Aceste estimări pentru anul 2020 ne arată încă o dată potenţialul enorm pe care România îl are din punct de vedere turistic. Datele INS ne arată o creştere a vizitatorilor străini care au ajuns în ţara noastră în primele 8 luni ale anului 2019, dar, totodată, o creştere cu aproximativ 8% a numărului de turişti români care au ales să îşi petreacă vacanţele în ţara noastră şi să redescopere România ca destinaţie turistică. Măsura voucherelor de vacanţă a fost cea care a stimulat foarte mult industria turistică de la noi din ţară. În acelaşi timp, trebuie spus că, în acest an, sunt cu aproximativ 15% mai multe societăţi comerciale private care au ales să acorde vouchere de vacanţă angajaţilor. Acest lucru dovedeşte încă o dată că această măsură a fost una care a avut nu doar un rol social, ci şi un rol economic important".

Travelminit.ro: Cazarea în destinaţiile interne, în creştere cu 9%, faţă de 2018

 Preţul cazării în hotelurile şi pensiunile din ţara noastră a crescut cu 9% faţă de 2018 şi cu 55% faţă de 2017, conform datelor portalului de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Datele arată că cele mai căutate des­tinaţii din România pentru vacanţele de toamnă rămân zonele montane (Valea Prahovei, Transfăgărăşanul), dar şi staţiunile balneoclimaterice şi chiar oraşele precum Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara.

Tichetele de vacanţă au influenţat preţul hotelurilor în 2019, Travelminit raportând o creştere de preţ de 55% faţă de 2017 şi de 9% faţă de 2018 pentru o noapte pentru 2 persoane, iar pentru o familie creşterea este de 44% faţă de 2017 şi de 9% faţă de 2018.

Printre cele mai scumpe destinaţii interne în 2019 se regăseşte capitala, cu un preţ de aproximativ 300 de euro pe sejur, fiind urmată de litoralul româ­nesc şi Delta Dunării cu o medie de 287 de euro pe sejur. De asemenea, staţiunile balneoclimaterice se află în topul celor mai scumpe destinaţii din România cu un preţ de 240 de euro pe sejur, mediu 3 nopţi. Activităţile specifice fiecărei zone au crescut preţurile sejururilor, unele pachete incluzând şi activităţi populare cum ar fi excursii cu barca în Delta Dunării sau tratamente balneo.

În topul celor mai scumpe tipuri de cazări se află apartamentele care pot acomoda un număr mai mare de persoa­ne, cu o medie de 227 de euro pe 3 nopţi (76 euro pe noapte), pe locul doi situându-se hotelurile cu un preţ de aproximativ 204 euro pe 3 nopţi (68 euro pe noapte). Pensiunile şi cabanele pot fi rezervate cu un cost de aproximativ 146 euro pe 3 nopţi (76 euro pe noapte).  

Platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2019 de trei ori mai multe rezervări decât în aceeaşi perioadă a anului 2017 şi de două ori mai multe nopţi rezervate.

Aproape jumătate din numărul total al rezervărilor sunt făcute pentru perioade de 2-4 zile de vacanţă şi un sfert din acestea sunt pentru rezervări de o singură noapte. O rezervare din 10 se face pentru vacanţe mai lungi, de 5-7 zile.

Rigo Ferenc, CEO şi fondator Travelminit.ro, a declarat: "Rezervările hoteliere în România clar au fost puternic influenţate de posibilitatea folosirii voucherelor de vacanţă. Nu numai că românii au rezervat într-un număr mai mare, dar optează pentru hoteluri mai bune şi servicii suplimentare. Aşa se face că Travelminit.ro şi-a dublat valoarea rezervărilor în ultimii doi ani. Dacă în 2018 valoarea totală a rezervărilor pe Travelminit.ro era de 6 milioane euro, în 2019 rezervările până în luna Septembrie totalizează deja pes­te 12 milioane euro, urmând să ajungă la 15 milioane de euro până la finalul anului".

Laszlo Buzogany, CEO şi fondator Travelminit.ro, a precizat că datorită potenţialului pieţei din ţara noastră, compania îşi propune să investim în tehnologia platformei astfel încât să faciliteze şi mai mult procesul de rezervare.

"Deşi peste 90% din rezervări sunt făcute online, asigurăm si suport offline pentru toţi cei care doresc să interacţioneze telefonic cu noi. Echipa noas­tră in sezon număra 60 de colegi, dintre care peste 25 de colegi asigură suportul telefonic pentru toate rezervările noastre" a completat domnia sa.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din Romania care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 3.500 de proprietăţi din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma estimează 13 milioane de vizitatori pentru anul 2019 şi valoarea totală a rezervărilor la finalul anului 2019 va atinge 14 milioa­ne de euro.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Compania energetică MVM ţinteşte România pentru extinderea activităţii
02 iul. G.U.


ÎN CADRUL CAMPANIEI #STOPHATEFORPROFIT:Coca-Cola şi alte 400 de branduri şi-au scos reclamele de pe Facebook
02 iul. A.P.


Fabrica Ford din Craiova a renunţat la o parte dintre angajaţi
02 iul. A.P.


ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI COVID-19Prime Kapital a lansat FlexAssist Solidarity, program destinat achiziţiei de locuinţe
02 iul. A.I.


ANDREEA STRUGARU, KADRA:"Uşile automate, singura variantă de trafic în condiţii de igienă sporită"
02 iul. A consemnat ADELINA TOADER


Raiffeisen Bank a lansat serviciul cash-back în benzinăriile Rompetrol1
01 iul. S.B.


Green Weee, amendată după incendiul de la depozitul de material reciclabile
01 iul. Ana Felea


Consiliul Concurenţei pune în dezbatere ,, Ghidul privind înţelegerile verticale''
01 iul. G.U.


Google cumpără producătorul de ochelari North
01 iul. G.U.


Airbus va desfiinţa 15.000 de locuri de muncă
01 iul. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.