Ţara noastră se implică în dezvoltarea Coridorului Sudic de gaze naturale

17 iul. 18:35 Materii Prime
T.T.
Ţara noastră se implică în dezvoltarea Coridorului Sudic de gaze naturale

Guvernul României a aprobat, astăzi, un Memorandum de Înţelegere între Ministerul Energiei, compania Transgaz şi Consiliul Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze privind potenţialul de cooperare în utilizarea infrastructurii de transport gaze oferită de Interconectorul România-Bulgaria şi conducta Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA) în etapele viitoare de extindere a Coridorului Sudic de gaze în Balcani şi Europa Centrală, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei.

Interconectorul dintre România şi Bulgaria, precum şi proiectul BRUA, vor asigura posibilitatea integrării surselor de gaze naturale din bazinul Caspic, Mediteraneean, din zona Orientului Mijlociu sau a Asiei Centrale, cu pieţele din centrul şi vestul Europei.

La finalizare, BRUA va avea o capacitate de transport spre Ungaria de 4,4 miliarde metri cubi pe an, respectiv 1,5 miliarde de metri cubi pe an spre Bulgaria.

"Acest Memorandum este un element central al intenţiilor României de a fi activă în contextul energetic regional şi european. Această iniţiativă deschide pe de-o parte accesul ţării noastre şi al Europei la resursele de gaze din zona Caspică iar, pe de altă parte include BRUA într-un sistem de transport care leagă Asia Centrală de inima Europei", a declarat ministrul Energiei, Anton Anton, citat în comunicat.

La ultima participare a României la Reuniunea Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de gaze, în februarie 2019, România şi-a manifestat interesul de a se implica în mod concret în dezvoltarea proiectului Coridorului Sudic, prin adăugarea de noi elemente de infrastructură care să dezvolte interconectivitatea energetică.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Materii Prime

PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice - 527,98 lei/MWh
21 aug. M.A.


ANRE: Importurile de gaze, de 364 de ori mai mari în iunie
20 aug. T.T.


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice- 500 lei/MWh
20 aug. M.A.


Preţurile petrolului au scăzut cu 5%
15 aug. V.I.


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice - 366,36 lei/MWh3
14 aug. M.A.


Cotaţia aurului, la un nou record al ultimilor şase ani
14 aug. ALINA VASIESCU


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice - 450 lei/MWh
13 aug. E.O.


PROIECT STRATEGIA ENERGETICĂ A ROMÂNIEI:Dezvoltarea zăcămintelor offshore din Marea Neagră - necesară 1
12 aug. T.E.


STUDIU PWC: Cererea de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani
12 aug. T.T.


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice - 449,84 lei/MWh
12 aug. R.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.