TĂRICEANU, DESPRE ALEGERILE LOCALE:

"Ne confruntăm cu un posibil absenteism ridicat" 4

24 sep. 14:50 Politică
J.P.
"Ne confruntăm cu un posibil absenteism ridicat"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a îndemnat pe alegători să nu se lase învinşi de un virus şi să se prezinte, duminică, la urne, conform Agerpres.

"Ne confruntăm cu un posibil absenteism ridicat. Pe mine mă îngrijorează acest lucru, pentru că lipsa dezbaterilor şi un absenteism ridicat nu fac decât să adâncească deficitul de democraţie din România. Aşa că îndemnul meu este: 'Nu vă lăsaţi învinşi de un virus, veniţi să apărăm democraţia, veniţi la vot!'", a transmis Tăriceanu, azi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit liderului ALDE, campania pentru alegerile locale din 27 septembrie a reprodus "tiparul alegerilor prezidenţiale din 2019".

"Problema pe care o văd este că se accentuează deficitul de democraţie. Alegerile nu înseamnă numai punerea buletinului de vot în urnă, ci înseamnă campania electorală cu prezentarea programelor candidaţilor şi răspunsuri la întrebările cetăţenilor, fapt care nu s-a întâmplat. (...) Dezbaterile au lipsit", a adăugat Tăriceanu.

El consideră că Bucureştiul va rămâne "cu acelaşi sistem de termoficare uzat şi perimat în care se bagă milioane de euro''.

"Pierderile din sistemul RADET sunt suportate de toţi cetăţenii. Vom rămâne cu şapte poliţii locale - şase de sector şi una de Capitală care au oameni slabi pregătiţi profesional şi care toacă, din păcate, banii contribuabililor fără ca siguranţa cetăţeanului să fie asigurată. (...) Vom continua să colectăm gunoiul menajer de-a valma. Vom sta ore întregi în trafic. (...) Se va construi alandala pentru că nu există un plan de urbanism general. (...) Dar aşa cum văd, se pare că partidele mari şi-au dat mâna pentru ca să continuăm în acest fel şi prin alternanţa la putere să îşi vadă interesele satisfăcute", a mai spus Tăriceanu.

De asemenea, liderul ALDE susţine că, "dacă va câştiga Orban şi candidaţii lui, acesta va fi un semnal pentru alegerile parlamentare".

"Mă aştept, cât de curând, ca Guvernul şi FMI să bată palma pe un nou program de austeritate, pentru că asta este specialitatea lui", a afirmat Tăriceanu.


Opinia cititorului: 4
1.   Stan pățitul ....
mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2020, 17:00

De ce fugi ,, în spate duci '....

2.   Clubul nevestelor parasite
mesaj trimis de vlad tepes în data de 24.09.2020, 23:33

Nu-ti fa astfel de griji, Taricene, caci problema absenteismului o rezolva de indata STS-ul cu softurile sale, in timp ce tu o sa constati ca pe tine si pe candidatii tai, va vor vota doar nevestele tale, si nici alea toate!

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2020, 01:10

De ce sa venim? Ca sa puteți voi fura liniștiți după aceea?

4.   fără titlu
mesaj trimis de TRAIAN în data de 25.09.2020, 08:44

sa ma pi s pe el de vot

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

LUDOVIC ORBAN:"Obiectivul nostru este să creştem capacitatea de testare la peste 50.000"2
23 oct. A.B.


PSD:" De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021?"3
23 oct. A.B.


VIOLETA ALEXANDRU CĂTRE NOUL PREFECT AL CAPITALEI:''Bucureştiul are nevoie de ordine şi dumneavostră o puteţi asigura''1
23 oct. G.U.


NICOLAE BĂNICIOIU:''Nu înţeleg de ce nu am fost audiat până acum''
23 oct. G.U.


Preşedintele interimar al PNL Timiş a semnat protocolul de colaborare locală cu USR- PLUS
23 oct. A.P.


LUDOVIC ORBAN:''Vom face complementar un PNDL 3, după ce se termină sau se apropie de final lucrările la PNDL 1 şi 2''
23 oct. G.U.


CÎŢU:"În primele zile ale noului Parlament voi cere comisie de ancheta pentru execuţia bugetară în perioada 2017-2019"6
23 oct. J.P.


MARCEL CIOLACU:''Este nevoie rapid de un pact pentru sănătate pe care toate partidele să îl asume ferm''3
23 oct. G.U.


Ludovic Orban îl va întâlni pe omologul lui francez la Paris1
23 oct. A.P.


LUDOVIC ORBAN:"Există circa 1.000 de proiecte nefinalizate pe PNDL 1, administrat aproape integral de guvernele PSD"
23 oct. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.