TĂRICEANU, DESPRE RATA INFLAŢIEI:

"Creşterea salariilor poate duce la un puseu inflaţionist" 1

13 mar. 14:33 Macroeconomie
M.D
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, Preşedintele Senatului, a declarat, astăzi, că majorarea salariilor ar putea produce un puseu inflaţionist, dar dacă salariile rămân mici, nu vom mai exista probleme în ceea ce priveşte plecarea medicilor, profesorilor şi a muncitorilor calificaţi. De asemena, acesta a mai adăugat că rata inflaţiei reprezintă o responsabilitate ce revine BNR.

"Având în vedere că majorările salariale au fost foarte mari anul trecut, inflaţia nu are cum să anuleze aceste majorări. E punctul meu de vedere şi mă contrazic cu oricine care spune altceva", a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a spus că politica monetară o face BNR şi, prin urmare, "sigur că are o responsabilitate în această privinţă."

Călin popescu Tăriceanu a mai punctat că: "Domnul Isărescu spune deseori că de inflaţie nu a murit nimeni. Dar, pe de altă parte, eu consider că România nu poate să rămână în continuare o ţară care să fie furnizoare de forţă de muncă ieftină. Deci, majorările salariale pe care le-am decis şi care se vor face urmează să rezolve o problemă acută a economiei şi a ţării, şi anume migraţia forţei de muncă. Dacă vom rămâne cu salarii scăzute, atunci nu trebuie să ne mai jelim că pleacă doctorii, că pleacă asistentele medicale, că pleacă ingineri, specialişti IT, profesori, muncitori calificaţi. Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Sigur că o majorare a salariilor poate să ducă la un anumit puseu inflaţionist, dar noi trebuie să avem în vedere creşterea salariilor."

Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna februarie la 4,72%, cel mai înalt nivel din iunie 2013, când a fost 5,37%, în condiţiile în care citricele s-a scumpit cu 5,98% faţă de ianuarie, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de ion în data de 13.03.2018, 17:38

....Acest om ..dupa ce a fost pr.ministru..credeam ca are totusi o cultura economico/financiara. Vorbeste de crestere de salarii !! Da toata lumea este de acord sa creasca salariile ..dar pe ce baza ?? Cum actioneaza Guvernul in domeniul econom

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

România, din nou ţara cu cea mai mare inflaţie anuală din UE
17 dec. A.I.


Poziţia CDR privind sistemul de pensii
17 dec. T.M.


PREŞEDINTELE CONSILIULUI FISCAL, IONUŢ DUMITRU:"Deficitul de cont curent a depăşit pragul de semnal de 4% din PIB"1
17 dec. Ramona Radu


Călin RecheaPROGNOZE ÎNGRIJORĂTOARE DE LA INSTITUTE OF INTERNATIONAL FINANCEAnul viitor România riscă să reintre în Procedura de Deficit Excesiv
17 dec. Călin Rechea


MACRO NEWSLETTER 17 Decembrie 2018
17 dec.


Noi reforme pentru ca UE să reziste viitoarelor crize financiare
17 dec.


POTRIVIT DATELOR EUROSTAT:În ţara noastră, rata locurilor de muncă vacante, scade
14 dec. M.I.


ÎN TRIMESTRUL TREI:Ţara noastră, lider în UE la creşterea costurilor cu forţa de muncă
14 dec. A.P.


ÎN PRIMELE 10 LUNI DIN 2018:Investiţiile străine directe, în creştere cu 9,74%
14 dec. M.A.


Isărescu: Ochiul şi interesul americanilor sunt acolo unde se găsesc petrol şi gaze2
14 dec. I.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.