TĂRICEANU:

"Iohannis ar trebui să ia o poziţie fără echivoc referitoare la influenţa nefastă a sistemului paralel de putere asupra justiţiei" 4

11 ian. 17:08 Politică
V.D.
"Iohannis ar trebui să ia o poziţie fără echivoc referitoare la influenţa nefastă a sistemului paralel de putere asupra justiţiei"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că "preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să ia măcar acum, în al 24-lea ceas, o poziţie fără echivoc referitoare la influenţa nefastă a sistemului paralel de putere asupra justiţiei".

"Astăzi, am urmărit cu interes dezbaterile de la CSM cu privire la magistraţii acoperiţi şi salut curajul de a pune pe masă această problemă majoră nu doar pentru justiţie, dar şi pentru democraţia din România. Suntem în situaţia în care presa prezintă informaţii despre influenţa nefastă a sistemului paralel, organizaţii ale magistraţilor cer explicaţii, iar în CSM se spun unele lucruri; numai preşedintele Iohannis, pentru a folosi o expresie bine-cunoscută, pe mai departe «se face că plouă». În orice stat democratic, preşedintele ar lua atitudine", mai susţine Tăriceanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul ALDE spune că lui Klaus Iohannis i s-au solicitat poziţii publice pe această problemă pe tot parcursul mandatului său.

"Acum doi ani, în ianuarie 2016, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) îi solicita să facă lumină în problema magistraţilor acoperiţi. Preşedintele a refuzat atunci şi în multe alte rânduri. Acum câteva luni, Klaus Iohannis afirma că «povestea cu statul paralel este o glumă destul de proastă». Toate aceste tăceri sau replici nepotrivite pentru un şef de stat definesc principalul eşec al mandatului preşedintelui Iohannis şi îl deconspiră ca om al sistemului paralel, de care vrea să beneficieze pentru a câştiga încă cinci ani la Cotroceni. Principala evaluare pe care românii o vor face mandatului preşedintelui Iohannis este dacă a preferat o poziţie distantă şi călduţă de avocat şi beneficiar al sistemului paralel de putere sau a avut curajul, fie şi în al 24-lea ceas, să ia atitudine faţă de manifestările anti-democratice ale acestui sistem", declară Călin Popescu Tăriceanu.

Opinia cititorului: 4
1.   Temelia statului paralel !?
mesaj trimis de Emma Schwartz în data de 11.01.2018, 17:35

Bine ar fi fost ca dl C.P.TĂRICEANU să fi cerut public dlui K.IOHANNIS să anuleze și să condamne public Hotărțrea CSAT nr. 17/28.02.2005 pe baza căreia s-a elaborat macabrul Acordul secret SRI-PÎCCJ/DNA și s-a inițiat perfidul „Câmp tactic” - redutabile temelii ale actualului stat paralel !

Atât timp cât vor fi menținute în vigoare aceste sinistre documente nu se va putea vorbi de INDEPENDENȚĂ a justiției. 

Este tot mai evident că dl K.IOHANNIS menține în vigoare aceste odioase documente pentru a fi sigur să întregul sistem îl va ajuta - în continuare - să-și hăituiască adversarii politici cu procurorii și judecătorii înregimentați politic conform prevederilor Acordului secret SRI-PÎCCJ/DNA și ale „Câmpului tactic” ! 

Deoarece le convine actuala situație, instituțiile de forță ale statului paralel (CSM, DNA, PÎCCJ, SRI ș.a.) nu vor accepta sub nicio formă să dezvăluie numele procurorilor și judecătorilor acoperiți.

Ne așteaptă vremuri foarte, foarte grele pe tărâmul Justiției !? 

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 11.01.2018, 20:17

Se folosesc toti de statul mafiot. Cred ca toti care vor sa fure si sa continue hotiile facute sint aici in "statul paralel" iar singura distinctie intre ei este care fura mai mult si mai repede

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 12.01.2018, 00:32

Nu ne asteapta vremuri foarte grele pe taramul Justitiei daca in continuare DNA,PICCJ,SRI vor colabora pentru a fi deferiti Justitiei - in primul rand politicienii corupti, hoti, din toate partidele inclusiv din Parlamentul si Senatul romaniei.Actuala Legislatie Juridica(inainte de modificarile introduse de actuala coalitie psd-alde) este buna, la care sa se introduca raspunderea Procurorilor si a Judecatorilor, atunci, când întocmesc dosare penale sau judeca , cu rea credinta. Este necesara aceasta raspundere deoarece au existat numeroase, asemenea situatii de rea credinta.

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 12.01.2018, 00:00

Statul paralel exista precum OZN-ul prezentat pe ecrane zilele trecute. 

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

IONUŢ SIMIONCA (PMP): "Actuala guvernare nu vede pădurea din cauza copacilor"
23 oct. A.P.


SUCIU (PSD) DESPRE LEGEA OFFSHORE:"Statul român şi investitorii împart echitabil profitul gazului"
23 oct. P.E.


EURODEPUTATUL PSD RĂZVAN POPA:Macovei şi Preda sunt "patefoane stricate", trebuind scoase din uz
23 oct. F.B.


Dragnea solicită protejarea comunităţii de români din Italia
23 oct. E.M.


Camera Deputaţilor aprobă audierea lui Ciorbea asupra Legilor Justiţiei
23 oct. F.B.


Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă împotriva lui Ioan Deneş
23 oct. P.E.


IOAN DENEŞ DESPRE REMANIEREA GUVERNAMENTALĂ:"Nu ne-am propus să rămânem miniştri până la pensie"1
23 oct. P.E.


SKY NEWS: Părţi ale cadavrului lui Kahoggi, în grădina casei consului saudit
23 oct. Filip Bodoc


SENAT:Clarificarea perioadelor de suspendare a dreptului de a şofa - raport favorabil
23 oct. V.D.


CAMERA DEPUTAŢILOR/COMISIA PENTRU TRANSPORTURI:Proiectul referitor la realizarea "Autostrăzii Unirii', aprobat
23 oct. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.