Tehnologia 5G coboară în stradă

25 iun. Companii
Tehnologia 5G coboară în stradă

Guvernul japonez a aprobat un proiect pentru instalarea dispozitivelor de reţea wireless pentru 5G pe semafoarele din întreaga ţară, pentru a sprijini furnizarea serviciilor acestei tehnologii.

Tehnologia reţelei 5G necesită mai multe spoturi de releu decât serviciile actuale 4G, deoarece utilizează unde radio scurte care nu pot trece prin clădiri. Dar există o lipsă de locaţii adecvate pentru noile staţii de bază, deoarece cele existente deja dispun de echipamente pentru serviciile actuale. Prin urmare, guvernul va permite utilizarea a 208.000 de semafoare pentru implementarea noului echipament 5G, estimând că instalarea reţelei va fi finalizată până la sfârşitul lunii martie 2026.

Noul serviciu wireless este capabil să trimită şi să primească date de aproximativ 100 de ori mai rapid decât actuala reţea 4G. Utilizatorii de smartphone-uri, de exemplu, vor putea descărca un film de două ore în doar trei secunde. Conform News.ro, patru operatori de telefonie mobilă - NTT Docomo Inc., KDDI Corp., Soft­Bank Corp şi gigantul de comerţ electronic Rakuten Inc. - intenţionează să lanseze servicii de 5G în întreaga ţară în 2020, după ce Ministerul de Interne şi Comunicaţii le-a alocat benzile de frecvenţă în luna aprilie. Pe lângă utilizarea semnalelor de trafic pentru livrarea reţelei 5G, guvernul intenţionează, de asemenea, să le actualizeze cu funcţii de comunicare care le permit să colecteze mai multe date de trafic. Guvernul japonez promovează serviciul de generaţie următoare pe fondul concurenţei crescânde cu alte naţiuni, precum Statele Unite şi China, şi speră să preia conducerea în dezvoltarea şi utilizarea 5G. Reţelele super-rapide sunt, de asemenea, de aşteptat să contribuie la dezvoltarea tehnologiei pentru maşinile autonome, fără şofer, şi pentru a realiza alte descoperiri tehnologice, cum ar fi permiterea maşinilor de construcţii şi a roboţilor să funcţioneze de la distanţă.

Cei patru operatori de telefonie mobilă au declarat că nu vor folosi echipamente fabricate de Huawei Technologies Co., lider în domeniul serviciului wireless de generaţie următoare, sau ZTE Corp, o altă companie de telecomunicaţii din China. Guvernul din Japonia a decis în decembrie să excludă în mod efectiv cele două firme de la achiziţiile publice ca urmare a preocupărilor Statelor Unite asupra presupuselor relaţii strânse ale companiilor cu guvernul chinez.

Tehnologia 5G în ţara noastră va determina schimbări ample în infras­tructura reţelelor de telecomunicaţii, aducând nivelul de conectivitate wireless la un nivel de până la 100 de ori mai bun decât cel 4G, determinând totodată reducerea costurilor asociate cu interconectarea dis­pozitivelor pentru automatizare (Internet of Things), un consum de energie mai scăzut, precum şi aplicabilităţi industriale, care vor dispune de un schimb de informaţii în timp real, arată un studiu publicat de Coface. Studiul anticipează: "cele mai mari contribuţii ale 5G în sectoarele tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor, servicii publice, agricultură, silvicultură şi pescuit, transporturi şi logistică, industria hotelieră, construcţii, finanţe şi asigurări, respectiv servicii publice de utilităţi." Proiectul de strategie al ANCOM privind implementarea 5G în Europa arată că "oferta de 5G va depinde de viteza, amplitudinea şi geografia implementării reţelelor, influenţată de ciclurile investiţionale pe termen lung, de cos­turile implementării şi de cadrul legis­lativ şi de reglementare."


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ETURIA:Cererile pentru vacanţele de iarnă au crescut cu 15% faţă de anul trecut
21 aug.


CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX:2019 - posibil an record pentru piaţa de birouri din Capitală
21 aug. M.A.


Google, noi probleme cu confidenţialitatea datelor
21 aug.


DE LA 35,12 MILIOANE LEI LA 188,98 MILIOANE LEICE Oltenia şi-a crescut profitul brut de 5 ori, în primul semestru
21 aug. E.O.


ÎN PRIMELE ŞAPTE LUNI DIN 2019Piaţa auto de la noi a crescut cu 9,5%
21 aug. E.O.


STUDIUL REPATRIOT:Jumătate dintre românii din diaspora vor să se întoarcă acasă
21 aug. Melania Agiu


PRIMUL TRIMESTRU 2019Profitul brut al Complexului Energetic Oltenia a crescut de peste cinci ori
20 aug. I.I.


Google a închis un serviciu oferit operatorilor wireless la nivel global
20 aug. T.T.


SUA extinde permisiunea ca Huawei să cumpere componente de la companii americane
20 aug. T.T.


Amenzi consistente pe litoral pentru vânzarea şi depozitarea produselor alimentare
20 aug.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.