Telefoanele 5G vor apărea pe piaţă în 2019, susţine directorul "Qualcomm"

17 sep. 2017 Companii-Afaceri
S.B.
Telefoanele 5G vor apărea pe piaţă în 2019, susţine directorul "Qualcomm"

Primele telefoane 5G capabile să îndeplinească următoarele standarde din industria de telefonie mobilă vor fi disponibile publicului larg din mai multe state din Asia şi SUA încă din 2019, cu un an mai devreme decât majoritatea prognozelor, a declarat joi directorul general de la "Qualcomm", Steven Mollenkopf, potrivit Reuters.

Steven Mollenkopf, care conduce cel mai mare producător mondial de chipuri pentru smartphone-uri, a precizat că majorarea cererii venite din partea consumatorilor şi companiilor forţează industria telefoniei mobile să îşi devanseze termenul limită, fixat anterior în 2020, pentru a moderniza reţelele şi dispozitivele.

"Veţi vedea dispozitive 5G pe rafturile magazinelor în 2019. Dacă aş fi fost întrebat în urmă cu un an, aş fi spus în 2020", a spus Mollenkopf la salonul auto de la Frankfurt, citat de Agerpres.

Directorul "Qualcomm" a prognozat că în SUA, Coreea de Sud şi Japonia există deja mai mulţi operatori de telefonie mobilă care îşi pregătesc reţelele pentru lansarea de telefoane 5G în 2019, iar China li se va alătura în curând de teamă să nu rămână în urmă.

Mollenkopf a mai spus: "Veţi vedea o cerere robustă în toate aceste locaţii, ceea ce înseamnă că vor fi mai mulţi operatori care vor dori să fie primii... Dintr-o perspectivă geopolitică, anumite regiuni ale lumii nu vor să rămână în urmă".

Analiştii estimează că Jocurile Olimpice de iarnă care vor avea loc în luna februarie 2018 la PyeongChang, Coreea de Sud, urmează să fie primul eveniment de prezentare publică a noilor servicii 5G.

Comercializarea dispozitivelor 5G este crucială pentru viitorul producătorilor de echipamente de reţea precum "Huawei", "Nokia" şi "Ericsson", precum şi pentru producătorii de dispozitive de genul "Samsung Electronics" şi "Apple", pentru că va genera cerere pentru modernizări de echipamente, notează sursa citată.

Trecerea la noile reţele 5G promite să facă posibile noi servicii mobile şi chiar noi modele de business, dar riscă, de asemenea, să reprezinte o provocare pentru industriile care nu sunt capabile să investească în modernizarea echipamentelor, mai scrie Reuters. Spre deosebire de precedentele treceri de la standardele 2G, la începutul anilor 1990, la 3G în jurul noului mileniu şi la 4G în 2010, viitoarele standarde 5G nu vor aduce doar telefoane şi computere mai rapide, dar vor lega, de asemenea, automobilele, navele şi utilajele agricole la Internet, potrivit agenţiei citate.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

LUCIAN ANGHEL, BCR BPL:"Avem, probabil, cel mai învechit stoc de locuinţe din UE"
23 oct. Mihai Gongoroi


DUPĂ ANI DE AŞTEPTAREReparaţii provizorii la Cazinoul din Constanţa
23 oct.


"Bicicleta solară", invenţie autohtonă
23 oct. O.D.


Transportatorii avertizează în legătură cu schimbările în legislaţia RCA
23 oct. O.D.


Fuziunea BT Leasing - ERB Leasing, finalizată
23 oct.


Telefonica Deutschland se opune tranzacţiei dintre Vodafone şi Liberty Global
23 oct.


Arabia Saudită nu are în plan reintroducerea embargoului petrolier din 1973
23 oct.


Profitul Ryanair, afectat de greve
22 oct. T.R.


PRIN ACHIZIŢII ÎN POLONIA:Generali se extinde în Europa Centrală şi de Est
22 oct. I.R.


SCHIMBARE ÎN MANAGEMENTUL KANAL D ROMÂNIA:Ugur Yesil, noul CEO Kanal D
22 oct. T.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.