Telekom România a lansat al treilea proiect pilot de tip Smart City

15 dec. 2017 Companii
E.O.

Telekom România a lansat, ieri, în Piatra Neamţ, al treilea proiect pilot de tip Smart City, după cele din Bucureşti şi Constanţa, au anunţat reprezentanţii companiei. Aceştia menţionează că proiectul este parte a strategiei de extindere a propriilor operaţiuni "pe acest segment de inovaţie şi de consolidare a poziţiei de integrator de soluţii ITC pe piaţa locală".

Conform comunicatului Telekom, "Zona smart" include o soluţie de iluminat stradal inteligent, mobilier stradal inteligent, staţie de încărcare pentru maşinile electrice, sistem de monitorizare a calităţii aerului, supraveghere video inteligentă şi Wi-Fi gratuit.

Ovidiu Ghiman, director executiv comercial pe segmentul Business, Telekom România, a declarat: "Faptul că suntem la cel de-al treilea proiect pilot de tip Smart City vorbeşte despre consecvenţa Telekom România în misiunea de susţinere a procesului de digitalizare a României. Soluţiile de tip Smart City oferite de compania noastră vin să completeze demersul administraţiei locale de a răspunde noilor nevoi ale cetăţenilor în era digitalizării. Implementarea proiectelor demonstrează faptul că Telekom România se află în avangarda companiilor care vor să aducă viitorul în prezent şi, mai mult, faptul că sectorul public răspunde cu deschidere nevoii de adoptare a noilor servicii tehnologice în interes public".

Soluţiile instalate vizează oferirea unui răspuns performant pentru nevoi urbane precum iluminatul eficient, siguranţa publică, accesul la internet, încărcarea electrică pentru maşini, calitatea mediului înconjurător, afişarea în timp real de informaţii utile pentru cetăţeni etc.

Proiectul pilot de la Piatra Neamţ prevede implementarea mai multor componente inovatoare printre care se numără o piesă de mobilier stradal inteligent. Banca alimentată cu energie solară permite vizitatorilor parcului din centrul oraşului să îşi încarce dispozitivele mobile şi să se conecteze la serviciul de internet Wi-Fi. Soluţia de iluminat stradal inteligent, instalată în aceeaşi arie, oferă posibilitatea de diminuare a fluxului luminos în funcţie de anumite scenarii predefinite, urmând să genereze reduceri ale consumului de energie, potrivit comunicatului. Aceasta arată că noul proiect mai prevede implementarea unei staţii pentru încărcarea simultană a două maşini electrice, prin intermediul căreia posesorii unor astfel de autovehicule le pot încărca într-un interval rezonabil de timp. Staţia poate fi folosită de turiştii care vizitează nord-estul ţării şi au nevoie de un punct de încărcare disponibil pe această rută.

În cadrul aceleiaşi iniţiative este instalată o staţie de monitorizare a calităţii aerului, fiind măsuraţi zece parametri: temperatura, umiditatea, presiunea, CO2, radioactivitatea, ozonul, dioxidul de azot, dioxidul de sulf, monoxidul de carbon şi pulberile în suspensie. Această componentă este prevăzută cu un ecran exterior pe care sunt afişate informaţiile primite de la staţia de monitorizare a calităţii aerului. În plus, pe acelaşi ecran, primăria are posibilitatea să afişeze diferite informaţii de interes general pentru locuitorii din Piatra Neamţ.

Printre altele, proiectul vizează instalarea unei componente de supraveghere video inteligentă care analizează imaginile. Aceasta oferă posibilitatea identificării şi alertării automate în cazul unui obiect dispărut din imagine sau a unuia lăsat într-o zonă restricţionată; alertarea automată în cazul unei persoane care intră într-un perimetru restricţionat; alertarea automată în cazul în care o persoană stă mai mult de un interval predefinit într-o anumită zonă; alertarea automată în cazul în care un obiect sau o persoană se mişcă cu o viteză mai mare într-un perimetru predefinit; alertarea automată atunci când o cameră video este acoperită sau lentilă optică a acesteia este blocată.

"Nu în ultimul rând, proiectul oferă Wi-Fi gratuit pe întreaga suprafaţă urbană a unei zone, cu un grad crescut de relevanţă publică", mai arată comunicatul, care precizează că principalul partener tehnologic pentru implementarea soluţiilor inteligente a fost Huawei Technologies.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ÎN SECTORUL PETROCHIMIC:OMV, Borealis şi ADNOC explorează noi oportunităţi de colaborare 1
24 mar. T.I.


IERI DUPĂ-AMIAZĂ:Energia eoliană asigura o treime din producţia naţională
24 mar. T.M.


CU INTENŢIA DE A DEBUTA LA BURSĂ ÎN APRILIE:Pinterest intensifică planurile de listare
23 mar. T.M.


Infosys deschide un centru de inovaţie digitală în Bucureşti
22 mar. L.A.


Finlanda va investiga telefoanele Nokia 3
22 mar. D.I.


Levi Strauss, evaluat la 6,6 miliarde de dolari în oferta publică iniţială
22 mar. A.V.


Ford extinde producţia de automobile electrice1
22 mar. E.O.


INVESTIŢIE DE 35.000 DE EUROPrimul Coffee Studio din Centrul Vechi, al 5-lea din întreaga ţară
21 mar. A.V.


UBER ŞI TAXIFY:Solicităm membrilor Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă
21 mar. I.M.


Spaţiile de co-living redefinesc conceptul de locuinţă pentru Generaţiile Millennials
21 mar. V.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.