Telekom România, amendată de ANCOM cu 200.000 de lei

01 nov. 2017 Companii-Afaceri
Andreea Cuzub
Telekom România, amendată de ANCOM cu 200.000 de lei

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a sancţionat Telekom Romania Mobile Communications cu o amendă de 200,000 de lei pentru nerealizarea portării a 1,232 de numere de telefon şi întârzierea procesului de portare pentru alte 4,941, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Conform sursei citate, ANCOM a demarat un control, ca urmare a unor plângeri venite atât din partea unor clienţi ai Telekom Mobile, cât si din partea altor furnizori de telefonie, care sesizau împiedicarea sau întârzierea procesului de portare a unui numar semnificativ de numere. S-a constatat astfel că, în perioada 1 mai - 21 iulie 2017, Telekom Mobile nu a raspuns prin mesajul standard în cazul a 7,213 cereri de portare, fapt ce a determinat că, pâna la data de 21 august 2017, sa nu se realizeze portarea pentru 1,232 de numere individuale unice, respectiv sa se întârzie portarea pentru alte 4,941 de numere individuale unice.

Portarea ofera posibilitatea utilizatorilor de a îşi păstra numarul de telefon atunci când schimbă furnizorul de telefonie. De la lansarea portabilitaţii, au fost portate peste 4,2 milioane de numere de telefon, dintre care peste 3,5 milioane de numere de telefonie mobilă şi aproape 700.000 de telefonie fixă, menţionează ANCOM.

Potrivit comunicatului, ANCOM a primit pe parcursul acestui an un numar de 364 de sesizări de la utilizatori cu privire la desfaşurarea procesului de portare catre diverse reţele fixe sau mobile. Principalele probleme sesizate au vizat disfuncţionalitati aparute în cadrul procesului de portare (cum ar fi nesincronizarea informaţiilor privind identificarea utilizatorilor sau netransmiterea unor mesaje între bazele de date), ceea ce a condus la prelungirea termenelor sau chiar la anularea proceselor de portare.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze4
24 ian. A.A


IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze
23 ian. A.A


ANCOM propune scăderea tarifelor plătite între operatori pentru portarea numerelor
23 ian. C.P.


Nicolae Demetriade candidează pentru funcţia de Preşedinte ANAT
23 ian. Adelina Toader


Directorul Losan România vrea să construiască un hotel în Centrul Civic al Braşovului
23 ian. O.VRÂNCEANU


Sanofi plăteşte 11,6 miliarde de dolari pentru achiziţia Bioverativ
23 ian.


Americanii de la JD Norman Industries au achiziţionat REGE Automotive
23 ian. Ovidiu VRÂNCEANU


GARANŢII BANCARE DE 23 MILIOANE DE DOLARI Hidroconstrucţia va executa lucrări de construcţii în Iordania, de peste 115 milioane de dolari
23 ian. A.S.


EY: "Vehiculele electrice vor deveni o opţiune de transport de bază până în 2025, în toate pieţele"
23 ian. C.P.


Tel Drum şi-a cerut insolvenţa, "falimentul" fiind materia care face obiectul cererii
22 ian. D.I

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.