TELEKOM ROMÂNIA RESPINGE ACUZAŢIILE ANGAJAŢILOR SĂI:

"Grupul Telekom a acordat constant atenţie deosebită salariaţilor" 2

14 dec. 2017 Companii
E.O.
"Grupul Telekom a acordat constant atenţie deosebită salariaţilor"

Telekom România respinge acuzaţiile făcute de angajaţii săi, precizând că Grupul Telekom a acordat constant atenţie deosebită salariaţilor.

Afirmaţia vine în contextul în care, marţi, sindicaliştii din sectorul Telecomunicaţii au adus acuzaţii grave la adresa conducerii companiei, subliniind că urmează să meargă să protesteze în faţa sediului Deutsche Telekom din Germania, împotriva practicilor pe care le aplică cei de la vârful Grupului.

La solicitarea ziarului BURSA, reprezentanţii Telekom România ne-au transmis: "În legătură cu acţiunile anunţate de către SNTM (n.r. Sindicatul Naţional Telecomunicaţii Mobile), dorim să precizăm că respectăm drepturile legale ale organizaţiilor sindicale de a avea iniţiative şi de a promova acţiuni în limitele stabilite de cadrul legal în vigoare.

Cât priveşte contextul descris de către domnul Florin Bica (n.r. vicepreşedintele BNS - sectorul Telecomunicaţii), dorim să subliniem că activităţile angajaţilor noştri se derulează în conformitate cu legislaţia în vigoare şi contractele de muncă. Respingem categoric afirmaţiile făcute, înţelegând totodată să ne delimităm de modul tendenţios în care, din păcate, domnia sa prezintă diverse iniţiative şi proiecte din cadrul grupului de companii. De asemenea, respingem categoric orice acţiuni şi afirmaţii prin care se răspândesc în spaţiul public, deliberat sau din necunoaştere, informaţii eronate sau incomplete, prin care se speculează acţiunile companiei, promovând în realitate, nu de puţine ori, interese care nu sunt ale salariaţilor.

În spiritul dialogului social, managementul companiei a purtat constant discuţii cu sindicatele reprezentative pe teme importante şi de interes comun pentru angajaţii Telekom. Concomitent cu măsurile implementate în acest an, ca parte a programului de remodelare a afacerii, Grupul Telekom a acordat constant atenţie deosebită salariaţilor săi, asumându-şi în acest sens o serie de beneficii şi măsuri sociale în beneficiul acestora, cum este şi decizia recentă de a menţine nivelul venitului lunar aferent anului 2017 şi începând cu luna ianuarie 2018.

Grupul de companii Telekom România respectă drepturile angajaţilor săi şi are o preocupare constantă pentru dezvoltarea unui cadru şi culturi organizaţionale bazate pe respect şi profesionalism. Echipele de management din cadrul Grupul Telekom România au fost şi rămân deschise dialogului social şi oricăror sugestii şi critici adresate cu bună credinţă şi într-un mod constructiv, în interesul salariaţilor şi al companiilor din grup".

Sindicaliştii din sectorul telecomunicaţiilor au trimis mai multe scrisori şefilor de la Deutsche Telekom, solicitând acestora să discute despre nemulţumirile angajaţilor, susţine Florin Bica, care ne-a precizat: "Cei din conducere au refuzat orice fel de întâlnire cu noi, au preferat să aibă 22 de procese în instanţă, intentate de salariaţi, şi să facă fuziunea între cele două companii. În aceste condiţii, vom merge în Germania şi, cu ajutorul afiliaţilor noştri, sindicalişti din domeniu, vom protesta paşnic, cu mesaje pertinente din care să reiasă abuzurile ce se petrec aici. Mergem acolo pentru că totul se întâmplă cu acordul celor din vârful Grupului".

Într-una dintre scrisorile transmise de sindicalişti conducerii Deutsche Telekom se arată: "Aşa cum aţi mai fost informaţi, de mai bine de 3 ani, Deutsche Telekom din România a hărţuit şi a umilit salariaţii români prin concedieri ilegale, în special au fost concediaţi doar acei salariaţi care au avut curajul să îşi solicite drepturile sau să se opună cu demnitate la degradare umană şi profesională, acţiuni pe care conducerea dumneavoastră le promovează cotidian, şi astăzi. Aşa cum s-a constatat şi de către Inspecţia Muncii, conducerea Deutsche Telekom din România a încălcat în mod repetat legislaţia muncii pentru care s-au emis sancţiuni în consecinţă. (...) Conducerea Deutsche Telekom din România ne arată că agreează să plătească avocaţi care să hărţuiască salariaţii, în loc, cu mult mai puţini bani să îşi plătească echitabil proprii salariaţi pentru munca lor; să se implice activ în demolarea structurii sindicale care a dovedit că apără interesele membrilor săi, unicul sindicat care a avut curajul să demaşte ilegalităţile conducerii Deutsche Telekom din România, în loc să avem un dialog social real în interesul părţilor pe care să îl consolidăm zilnic".

Opinia cititorului: 2
1.   Raspuns inept...
mesaj trimis de Inv în data de 14.12.2017, 13:13

Intr-un limbaj de lemn, nesemnat, neasumat, care aminteste de cuvantarile aberante ale activistilor PCR, sau ale tovarasului Erik Honeker, secretar general al partidului din fostul DDR.

Jenant...! 

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2017, 15:16

Ma numa' daca discutam de drepturile tv in domeniul sportiv si ar fi de ajuns ca gaska de neisparaviti sa infunde puscaria nitel... Lumea rationala stie ca majoritatea redactiei sport a telekomului provine de la tvr,iar daca justitia sapa putin prin contracte o sa gaseasca ceva puroi foarte mirositor pe acolo... Pe scurt,shpaguieli si comisioane cat cuprinde,nu-i asa toa'su Emil Gradinescu, toa'su Silviu Tudor Samuila si restu' gastii ? Alde Cosmin Baleanu, acest Ilie Dobre al tv -ului samd

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

MEDIAT DE MINISTRUL TRANSPORTURILOR LUCIAN ŞOVA:Acord între conducerea Romatsa şi sindicat
15 dec. T.T.


DIN CAUZA ZĂPEZII:Aeroportul Internaţional din Timişoara, închis temporar
15 dec. L.T.


FP critică Ministerul Transporturilor
14 dec. D.D.


Ţara noastră - blocaj economic în sectorul forestier
14 dec. L.I.


ANRE:Cresc tarifele pentru distribuţia energiei electrice
14 dec. T.A.


CET Govora a salvat Oltchim de la faliment3
14 dec. I.T.


Delta Studio a lansat a 3-a ediţie a Albumului Lifestyle Design Interior
14 dec. R.R.


Hidroelectrica a finalizat modernizarea Hidroagregatului II al CHE Bereşti
14 dec. Mihai Gongoroi


Mai mulţi bani pentru IMM-urile din domeniul IT
14 dec. I.Ghe.


Mandachi Hotel&Spa - o investiţie de circa 7 milioane de euro
14 dec. A.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.