TEODOROVICI, DESPRE IMPOZITAREA PENSIILOR SPECIALE:

"Nu luăm o astfel de măsură din lipsă de bani" 2

18 iul. 15:40 Macroeconomie
D.V.
Eugen Teodorovici (Sursa foto: Twitter)
Eugen Teodorovici (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, spune că măsuri precum cele privind instituirea unei taxe pentru pensiile speciale care depăşesc 10.000 de lei şi impunerea unor condiţii pentru studenţi privind gratuitatea la călătoriile cu trenul "sunt chestiuni pe care toţi oamenii le reclamă". Teodorovici susţine că impactul este "nesemnificativ", iar măsurile nu se iau din lipsă de bani, cum reclamă opoziţia.

Eugen Teodorovici a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Drobeta Turnu Severin, despre măsurile economice propuse - respectiv impozitarea pensiilor speciale care depăşesc 10.000 de lei şi impunerea de condiţii studenţilor pentru a beneficia de gratuitate cu trenul şi a afirmat că sunt lucruri pe care "toţi oamenii le reclamă".

"Impactul este unul nesemnificativ în raport cu situaţia economică a acestei ţări. Un motiv în plus să arătăm clar că nu acesta este argumentul. În schimb, este un subiect asupra căruia multă lume cere în spaţiul public să se reflecteze, asta facem, asta propunem, am ascultat şi ascultăm, ca de fiecare dată, ceea ce opinia publică doreşte. Că acum se fac fel şi fel de discuţii exact de către cei care ne îndemnau să facem acest lucru, este ceea ce ne-a obişnuit de ceva timp această parte a opoziţiei. Nu are sens să mai speculăm, nu este vorba de bani nu luăm o astfel de măsură din lipsă de bani. Acestea sunt chestiuni de normalitate. Că vorbim de pensiile respective, speciale, că vorbim de anumite prevederi care vor fi discutate cu studenţii din România, sunt chestiuni pe care toţi oamenii, oamenii din spaţiul public le reclamă şi atunci suntem obligaţi să ţinem cont, analizăm, discutăm, comunicăm cu cei vizaţi şi după aceea luăm o decizie" a spus ministrul Finanţelor Publice.

Teodorovici a spus că studenţii nu se pot supăra că se va impune o limită de vârstă pentru călătoria gratuită cu trenul sau că Guvernul vrea ca aceştia să aibă rezultate bune la examene.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în aceeaşi conferinţă de presă, că autorităţile vor demara săptămâna viitoare dialogul cu magistraţii şi cu studenţii înainte ca guvernul să ia o decizie cu privire la măsurile care ar urma să afecteze aceste categorii.

Opinia cititorului: 2
1.   Pensiile magistratilor
mesaj trimis de Anonim în data de 18.07.2019, 16:49

Am tot respectul pentru magistrati, dar uita ca au multe avantaje de care nu zic nimic:gratuitate la medicamente , sunt magistrati pensionari cu varsta sub 50 ani (!?), ei nu solicita sa mai lucreze ies cu pensia mai mare ca salariul, pensiile lor se ,,actualizeaza" in fiecare an cu zeci de procente, la pensionare mai primesc cateva salarii,etc, etc-sunt si alte profesii f importante,dar daca gresesc e vai de ei si la propriu si la figurat,magistratii prin ,,independenta "inteleg ...avantajele lor

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 18.07.2019, 18:06

Nu este numai vina lor ci si a celor care le-au legiferat asemenea avantaje.

Exista 2 Romanii - Romania normala si Romania aberanta. Cea de a 2-a trebuie sa revina la normal, numai ca din pacate tocmai ea conduce tara. 

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

BERD: Îngrijorările cu privire la statul de drept ar putea afecta creşterea economică în Ungaria şi Polonia
06 dec. M.I.


MACRO NEWSLETTER-06 Decembrie 2019
06 dec.


Afacerile din comerţ au crescut cu 7,1% T3
05 dec. F.D.


MACRO NEWSLETTER 05 Decembrie 2019
05 dec.


DIN IANUARIEMinisterul Muncii propune majorarea salariului minim cu 7,2%
05 dec. A.P.


LUNA NOIEMBRIE FINANCIARĂNoiembrie în cifre
05 dec.


LUNA NOIEMBRIE FINANCIARĂNoiembrie - un nou preşedinte, acelaşi2
05 dec. Emilia Olescu


Fraţii Micula au instituit sechestru pe acţiuni ale Nuclearelectrica şi Conpet15
04 dec. D.F.


MACRO NEWSLETTER 04 Decembrie 2019
04 dec.


Călin RecheaAusteritatea este singura opţiune după iresponsabilitatea fiscală din ultimii ani9
04 dec. Călin Rechea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.