TEODOROVICI, DESPRE MANDATUL SĂU DE PREŞEDINTE AL ECOFIN:

"Nu am renunţat niciodată la valorile mele" 4

14 iun. 19:36 Politică
I.M.A.
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, afirmă, într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a ministerului, că nu a renunţat niciodată la valorile sale de-a lungul mandatului său ca preşedinte al ECOFIN şi că "a luptat neîncetat pentru coeziune şi pentru o dezvoltare echilibrată a Uniunii în întregul ei", scrie Agerpres.

Teodorovici a predat vineri omologului său finlandez, Mika Lintila, simbolul Preşedinţiei Consiliului UE în domeniul economic şi financiar.

"Mika, permite-mi să-ţi înmânez simbolul Preşedinţiei Ecofin: clopoţelul - care acum trece la Finlanda. Sperăm că realizările din primele şase luni ale trioului nostru pentru care am muncit din greu şi cu entuziasm vor fi baza progresului în activitatea noastră din următoarele şase luni. De-a lungul mandatului meu ca preşedinte al ECOFIN, nu am renunţat niciodată la valorile mele şi am luptat neîncetat pentru coeziune şi pentru o dezvoltare echilibrată a Uniunii în întregul ei. Am fost plăcut surprins să aflu că Jean Sibelius, faimosul compozitor finlandez, obişnuia să spună: 'Nu acordaţi atenţie criticilor, niciunui critic nu i s-a ridicat vreodată o statuie!' Îmi cer scuze dacă uneori v-am adus prea insistent la cunoştinţă probleme care sunt semnificative, însă specifice celei de-a doua jumătăţi estice a inimii noastre europene. Sunt convins că Preşedinţia finlandeză va fi una reuşită. Vă urez succes în cele şase luni şi doresc să vă asigur de întregul nostru sprijin!", a precizat şeful de la Finanţe, în postarea de pe pagina de socializare, conform Agerpres.

Eugen Teodorovici, prezidează vineri ultima reuniune a Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN) pe perioada Preşedinţiei române a Consiliului UE, ce se desfăşoară la Luxemburg.

Pe agenda ultimei reuniuni din mandatul Preşedinţiei române a Consiliului UE figurează teme precum Uniunea Bancară, Semestrul European, Pactul de Stabilitate şi Creştere, comunicarea Comisiei Europene "O planetă curată pentru toţi", planul de acţiune privind creditele neperformante (NPL), reuniunea G20 de la Fukuoka, din Japonia, cooperarea consolidată privind taxa pe tranzacţiile financiare (FTT), informează Agerpres.

Tot vineri, ministrul Teodorovici prezidează şi reuniunea anuală a guvernatorilor Băncii Europene de Investiţii (BEI).


Opinia cititorului: 4
1.   fără titlu
mesaj trimis de Cristi în data de 14.06.2019, 20:19

Ce valori ai tu, mai mizerie umana? Discoteca furacios!

1.1.   il cunosc (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 15.06.2019, 01:04

Cum poti sa arunci cu noroi in oameni fara sa ii cunosti? Va asigur ca are valori de aparat. Dansul a fost director pentru Fondul de Coeziune, apoi a fost secretar de stat pentru instrumentele structurale.

1.2.   Misto (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de Wow în data de 15.06.2019, 16:10

Sa cunosti un asemenea munte de intelepciune si abnegatie reprezinta o mare onoare. Bravo!

Glumesc, desigur.

Ha ha ha! 

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 15.06.2019, 23:12

Valorile principale:1) hot la drumu mare; 2) lingau cu experieta. 3) Playboy de doi Bani. 4)luat diploma de licenta cu lucrare de Diploma cumparata!! Desigur calitati una si una!!

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CCR a transmis Parlamentului hotărârea privind validarea referendumului
17 iul. M.A.I.


Decretul pentru aprobarea OUG privind modificarea Legii educaţiei naţionale, semnat
17 iul. T.E.


PENTRU RESTITUIREA SUPRAACCIZEI: Transportatorii solicită Guvernului suplimentarea bugetului alocat în 2019
17 iul. I.M.


SALVAŢI COPIII ŞI FEDERAŢIA ELEVILOR DIN ROMÂNIA:Adoptarea OUG 51/2019 va duce la creşterea abandonului şcolar1
17 iul. M.I.


TEODOROVICI, CĂTRE TINERII ÎNSCRIŞI ÎN PROGRAMUL DE INTERNSHIP AL GUVERNULUI: "Cei care lucrează în această zonă sunt înjuraţi zi de zi"3
17 iul. T.S.


NEGOIŢĂ A IEŞIT DE LA DISCUŢIILE CU TEODOROVICI: "Promisiunea acestui Guvern - vorbe goale"
17 iul. V.I.


Dăncilă, discuţii telefonice cu Iohannis pe tema noilor numiri în Guvern
17 iul. T.T.


DĂNCILĂ, DESPRE VIITOARELE MĂSURI ECONOMICE ALE GUVERNULUI:"Nu vrem să luăm decizii bruşte"
17 iul. T.M.


ORBAN, ÎNTREBAT DE CE O SUSŢINE PE KOVESI:"Susţin orice român care are şansa să obţină o funcţie importantă la nivel european"
17 iul. V.I.


VIORICA DĂNCILĂ:"Analizăm fiecare punct de la GRECO"
17 iul. D.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.