TeraPlast investeşte în reciclare

20 iun. 11:18 Companii-Afaceri
M.D.
TeraPlast investeşte în reciclare

Grupul TeraPlast a investit 3,5 milioane de euro în transformarea unui depozit de materie primă în secţie de colectare şi reciclare de mase plastice. Secţia este dotată cu cele mai moderne tehnologii de curăţare şi sortare, achiziţionate de la liderii de piaţă europeni. Astfel, Grupul TeraPlast se poziţionează în top 10 reciclatori de PVC rigid din Europa, după capacitatea de procesare, informează comunicatul de presă remis redacţiei.

Decizia de a deschide o linie de reciclare a deşeurilor din PVC rigid este un pas firesc pentru Grupul TeraPlast. Acesta vine în urma unei perioade de 2 ani de studiere a pieţei şi tehnologiilor internaţionale şi întăreşte misiunea de a oferi soluţii eficiente pentru oameni şi mediu. Totodată, este şi una dintre iniţiativele grupului de aliniere la tendinţele majore din industria maselor plastice la nivel mondial, dar în special în direcţia responsabilizării faţă de societatea românească, în care compania îşi desfăşoară activitatea de peste 120 de ani.

Alexandru Stânean, director general adjunct Grup TeraPlast susţine că "În contextul problemelor legate de mediu şi a nevoii de reciclare la nivel naţional, generate de faptul că România este pe ultimul loc în UE la capitolul reciclare, Grupul TeraPlast vine cu o soluţie pentru industria românească în ceea ce priveşte gestionarea eficientă a deşeurilor din PVC rigid. Există state din Europa în care a devenit obligatorie încorporarea în produsele din PVC a materialului reciclat, în anumite proporţii. Provocarea majoră este utilizarea unui reciclat cu o puritate înaltă, care să confere aceleaşi proprietăţi produsului finit ca şi materialul virgin, iar acest lucru se realizează folosind tehnologii avansate de sortare şi curăţare a deşeului brut. TeraPlast este un producător matur, cu experienţă, conştient de anvergura unei astfel de iniţiative, drept dovadă mărimea investiţiei făcute şi tehnologiile de care dispunem."

Secţia de reciclare are o capacitate de producţie de 12.000 tone/an, ceea ce poziţionează compania în top 10 reciclatori din Europa, în timp ce la nivel naţional este cel mai mare reciclator din PVC rigid. Investiţia de 3,5 milioane de euro include liniile de reciclare, hala de producţie, clădiri conexe şi spaţii de depozitare, precum şi alte dotări specifice, se arată în comunicat.

Funcţionarea liniei influenţează activitatea TeraPlast atât la nivel de sustenabilitate a produselor, cât şi în ceea ce priveşte reducerea costurilor cu materiile prime în condiţiile păstrării calităţii produslui finit. Printre materiile ce pot fi reciclate de TeraPlast se numără profile de tâmplărie PVC (capete şi bare profile), profile tehnice, precum lambriuri, jaluzele şi alte tipuri de profile (jgheab, canaleţi, colţare, şine perdea etc.), deşeuri post-consum, deşeuri post-industriale, dar şi ţevi şi fitinguri din PVC. TeraPlast colectează deşeuri post industriale din România, iar din Europa colectează atât deşeuri post-industriale, cât şi post-consum.

Compania deţine o expertiză avansată în acest segment complex de piaţă, fiind, prin prisma activităţii sale, un consumator regulat de PVC reciclat, dar şi cel mai mare reciclator din România.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Trenuri second-hand pentru CFR Călători
20 sep. Iorgoveanu Gheorghe


Metroul promisiunilor neonorate
20 sep. O.D.


CFR Marfă, aproape de insolvenţă
20 sep. George Marinescu


Genesis Property a investit 1,5 milioane euro într-o piscină din ansamblul West Gate
20 sep. R.R.


Caba Group investeşte 50 de milioane de euro în Bucureşti
20 sep. R.R.


FORUMUL DE AFACERI ROMÂNIA - INDIA:"Invităm întreprinzătorul indian să investească în România"
20 sep. Mihai Gongoroi


ÎNCEPÂND DE IERI,Digi a lansat servicii de internet şi telefonie fixă, în Spania
20 sep. A.I.


KEYSFIN:"Apetitul de business - în scădere"
20 sep. E.O.


ACUE:"Metodologia de stabilire a tarifelor de distribuţie a electricităţii va avea efecte negative"
20 sep. EMILIA OLESCU


Reindustrializarea, un eşec economic
20 sep. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.