Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume 2

02 iul. 08:20 Internaţional
A.B
Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume

Tesla a devenit miercuri cel mai valoros producător auto din lume, cu o capitalizare de piaţă care a depăşit pentru prima oară valoarea de piaţă a Toyota, transmite News.ro

Acţiunile Tesla au urcat cu 5% şi au atins un nou maxim istoric, de 1.135 de dolari, conferind producătorului american de automobile electrice o evaluare de aproximativ 206,5 de miliarde de dolari, peste cea a Toyota, care este de circa 202 miliarde de dolari.

Recordul realizat de Tesla scoate în evidenţă entuziasmul investitorilor pentru producătorul auto al miliardarului Elon Musk, care nu a obţinutt încă un profit anual.

Preţul acţiunilor Tesla a crescut de peste două ori în acest an, înregistrând un avans de 170%, investitorii continuând să cumpere titlurile.

În timp ce Tesla a depăşit capitalizarea de piaţă a Toyota, este încă în urma companiei japoneze în privinţa volumului de producţie a automobilelor.

În trimestrul încheiat pe 31 martie, Tesla a produs aproximativ 103.000 de vehicule, respectiv 15.390 Model S şi X şi 87.282 Model 3 şi Model Y. În aceeaşi perioadă, Toyota a fabricat 2,4 milioane de vehicule.

În plus, dacă este analizată valoarea de întreprindere a fiecărei companii, care include datoriile, valoarea Toyota, de 290 de miliarde de dolari, este mai mare decât cea a Tesla, de 252 de miliarde de dolari, potrivit datelor din luna martie ale firmei de analize FactSet.

În timp ce interesul investitorilor a dus la creşterea acţiunilor Tesla, unii analişti de pe Wall Street consideră că acţiunile, care sunt tranzacţionate la de peste 300 de ori profitul anual, nu sunt susţinute de indicatorii fundamentali.


Opinia cititorului: 2
1.   Marketing și atât!
mesaj trimis de Om în data de 02.07.2020, 09:57

Tesla este cel mai valoros constructor auto pentru ca se clasează pe ultimul loc la fiabilitate ????

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Jiji în data de 02.07.2020, 11:24

Tesla e pe primul loc fiindca are o viziune. Si la bursa pariem pe viitor nu pe prezent. In ceea ce priveste fiabilitatea, nu am auzit sa fie probleme. Ca un Tesla mai arda, asta e, se intampla si la case mai mari. Motoare electrice ar trebuii sa fie mult mai fiabile, simple si eficiente decat orice motor pe combustie. Celelalte ansamble si subansamble le cumpara probabil de la aceiasi furnizori precum alte marci.

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Rivalul chinez al Tesla se listează la NYSE
11 aug. A.V.


Animaţie suspendată pentru creditul acordat gospodăriilor în SUA
11 aug. Călin Rechea


Indicii europeni au închis în creştere
10 aug. A.P.


Doar românii cu test negativ pentru covid mai pot intra în Egipt
10 aug. A.P.


Întregul guvern al Libanului şi-a dat demisia1
10 aug. J.P.


Wall Street a deschis în creştere
10 aug. A.P.


Turcia îşi reia operaţiunile navale din Marea Mediterană iscând din nou dispute cu Grecia
10 aug. A.P.


Chină anunţă sancţiuni împotriva a 11 oficiali americani şi a trimis avioane de luptă în apropierea Taiwanului
10 aug. J.P.


Jurnalist algerian, condamnat la trei ani de închisoare
10 aug. A.P.


Amazon vrea să cumpere mall-uri pe care să le tranforme în depozite
10 aug. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.