Tineri români de excepţie au fost premiaţi la Gala Studenţilor Români din Străinătate 2018

08 ian. 17:48 Cultură
I.M.
Tineri români de excepţie au fost premiaţi la Gala Studenţilor Români din Străinătate 2018

Peste 650 de personalităţi din mediile academic, cultural, public şi privat, studenţi şi absolvenţi români şi membri ai Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) din peste 50 de ţări s-au reunit pe 4 ianuarie 2018, la Palatul Parlamentului, pentru a recunoaşte excelenţa academică românească din toate colţurile lumii, precizează un comunicat de presă al organizaţiei.

De asemenea, LSRS a sărbătorit totodată şi 9 ani de activitate.

Rareş Răducanu, preşedinte LSRS, a vorbit despre importanţa majoră a repatrierii valorilor româneşti pentru a asigura continuitatea în transformarea democratică a României, bazată pe idealuri şi valori.

El a spus: "Prezenţa unui public atât de numeros şi divers este în egală măsura o dovadă că România apreciază şi încurajează tinerii cu rezultate remarcabile, care prin devotament şi entuziasm, promovează România în toate colţurile lumii. Dar pentru a aduce o reală contribuţie în dezvoltarea ţării noastre este nevoie de mai mult decât promovarea de la distanţă a culturii, tradiţiilor, obiceiurilor şi turismului românesc: aici fac referire la importanţa majoră a repatrierii valorilor româneşti pentru a asigura o continuitate în transformarea democratică a României.'

De asemenea, George Tecuşan, Secretar General LSRS, a rezumat parteneriatul dintre LSRS şi Kaufland, punând accentual pe colaborarea pentru educaţie, pentru comunitatea de studenţi şi dorinţa de a oferi ceva mai bun celor din jur din ultimii 2 ani.

Preşedintele de onoare al LSRS, Sebastian Burduja a menţionat în discursul său la obiectivele Ligii, printre care se numără întoarcerea în ţară caree trebuie să devină o opţiune accesibilă şi atractivă pentru studenţii şi absolvenţii români din străinătate.

El a mai precizat: "Suntem pe locul doi în lume după Siria ca ritm de creştere a Diasporei, ca rată a imigrării. Sunt date ONU. Când într-o ţară cel mai mare vis al unui tânăr este să plece, avem o problemă. Când dintr-o ţară pleacă atât de mulţi şi conform sondajelor ligii peste o jumătate din absolvenţii români de studii în străinătate nu se mai gândesc la întoarcerea în România, avem o problemă. Şi mai puţin de un sfert se gândesc să revină vreodată. (...)România poate să fie prima din lume măcar la câteva lucruri. (...) Dacă sunteţi student român în străinătate sau absolvent şi aveţi gândul de a veni acasă, vă rog să o faceţi. Nu vă aşteptaţi la covor roşu, v-o spunem din proprie experienţă, nu vă aşteptaţi la multe uşi deschise. Faceţi-o pentru că este greu. Faceţi-o pentru că aici puteţi face ceva, puteţi lăsa în urmă ceva. Faceţi-o pentru că aici este acasă, că poate credeţi, ca noi, că România poate să fie prima din lume la ceva".

Premierea unor tineri de excepţie. La Gala Studenţilor Români din Străinătate s-au oferit 7 premii şi 11 menţiuni special studenţilor români cu rezultate excepţionale.

Ana Maria Raclariu, câştigătoarea Marelui Premiu, a plecat la studii în Marea Britanie după absolvirea Colegiul National Mihai Viteazul în anul 2010. A ales să işi urmeze pasiunea pentru fizică, dobândită în liceu, la universitatea din Cambridge, pe care am absolvit-o în 2014 cu licenţa în stiinţele naturii, specializarea fizică şi un master în fizica teoretică şi matematică aplicată. In present, urmeză doctoratul în fizică teoretică în Statele Unite ale Americii, la Harvard. Împreună cu colaboratorii ei studiază o parte din legile fundamentale dupa care evoluează universul în care traim, în special o anumită simetrie a spaţiu-timpului care, printre altele, ar putea juca un rol esenţial în inţelegrea naturii găurilor negre. În timpul e instructor la şcoala de vară de la Harvard unde a creat şi predă un curs de fizică cuantică pentru elevii de liceu pasionaţi de fizică.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

Schismă religioasă cu iz geopolitic!2
18 oct. Octavian Dan


"Fărâmiţarea ortodoxiei continuă"2
18 oct.


"Bani de liceu", 31 milioane euro din fonduri europene
17 oct. O.D.


Ironia sorţii: un manual de Geografie, premiat la un târg internaţional
15 oct. O.D.


LUPTA CU ABANDONUL ŞCOLARRechizite şi ghiozdane de 17.000.000 de lei pentru 360.000 de elevi1
15 oct. OCTAVIAN DAN


Deschideri noi, discursuri vechi
02 oct. O.D.


Săptămâna Nobel: cele mai râvnite premii se acordă la Stockholm
02 oct. O.D.


OAR Bucureşti aniversează Ziua Mondială a Arhitecturii
01 oct. F.S.


MINISTRUL NATALIA INTOTERO LANSEAZĂ OFICIAL: Platforma online a Muzeului Românilor de Pretutindeni
01 oct. T.C.


Tichie de mărgăritar: wireless de 210 milioane de lei în şcoli
01 oct. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.