Tinerii români au posibilitatea să primească diplome în IT recunoscute în întreaga Uniune Europeană

20 feb. 20:29 Miscellanea
D.B.
Tinerii români au posibilitatea să primească diplome în IT recunoscute în întreaga Uniune Europeană

La aproape un an de când a deschis primul campus de programare din România, Wild Code School obţine acreditarea prin Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), cu avizul Ministerului Muncii şi al Ministerului Educaţiei. Astfel, absolvenţii cursurilor vor primi diplome de programatori, recunoscute atât în România, cât şi în statele membre UE, arată un comunicat remis Redacţiei noastre.

La terminarea cursurilor, adică ȋn mai puţin de cinci luni, orice absolvent Wild Code School va putea da un examen format dintr-un test grilă si prezentarea unui proiect practic, supervizat de către o comisie formată din reprezentanţi ANC, având 700 de ore de curs efectuate. Cei cu studii superioare vor putea primi încadrarea de Programator de Sistem Informatic, iar cei cu studii medii, pe cea de Programator Ajutor. Acreditarea cursului este valabilă atât pentru limba română, cât şi pentru limba engleză. Astfel, cetăţenii străini, vor putea susţine examenul în engleză.

De asemenea, odată cu acreditarea cursului, aplicanţii pot beneficia de finanţare prin Creditul CEC "Investeşte în Tine", parţial subvenţionat de către stat.

În acelaşi timp, absolvenţii Wild Code School vor fi eligibili pentru joburi la stat sau în diferite proiecte cu finanţare europeană, acolo unde, de regulă, se cere dovada unei formări profesionale acreditate de ANC.

După obţinerea acreditării ANC, Wild Code School România pregăteşte deja cea de-a doua sesiune de cursuri. Aceasta va începe pe 09 martie şi se va termina pe 24 iulie. În cele patru luni şi jumătate, cursanţii vor avea program de luni până vineri, de la 9:00 la 18:00, cu 60 de minute pauză de masă. Cursurile sunt în system blended-learning, adică, pe lângă ce fac la clase, participanţii lucrează şi online, într-o platformă dedicată, iar orele se desfăşoară exclusiv în limba engleză, mai informează sursa.

Până atunci, pe 20 februarie, cei zece cursanţi Wild Code School din seria octombrie 2019, se pregătesc de absolvire. Pe lângă proba teoretică, ei vor avea de susţinut şi un proiect în care să pună în aplicare cunoştinţele dobândite, pentru un client real. Tinerii spun că se simt pregătiţi atât pentru examen, cât şi pentru angajare - cinci dintre ei deja şi-au găsit joburi full-time, iar unul are un internship plătit.

În România, domeniul IT înregistrează cea mai mare creştere a cererii de specialişti, dar şi un deficit de aproximativ 15.000 de angajaţi. Pentru a atrage personal, companiile oferă salarii atractive, peste media din piaţă.

Un programator începător poate câştiga de la 700, 800 de euro, încă din prima lună de activitate. Iar după câţiva ani, poate ajunge la venituri de 3-5.000 de euro.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

ÎN CONTEXTUL RĂSPÂNDIRII PANDEMIEI DE COVID-19Măsurile adoptate de Uniunea Europeană pentru sprijinirea comunităţii de afaceri2
03 apr. F.F.


Victor Picu susţine că de multe ori angajatorii calculează greşit suma solicitată pentru şomajul tehnic
03 apr. C.B.


APIA:Cererile unice de plată aferente Campaniei 2020 vor putea fi depuse în format electronic
03 apr. C.B.


Ministrul Economiei a anunţat că intenţionează să lanseze o aplicaţie informatică pentru turism3
03 apr. C.B.


MĂRCILE PREFERATE DE ROMÂNI,Un demers în vremuri de criză cu ochii spre economia viitorului
03 apr. C.B.


Un număr de 25 de cadre medicale de la Spitalul "Victor Babeş" sunt infectate cu coronavirus
03 apr. A.M.


Virgil Popescu anunţă că aplicaţia pentru eliberarea Certificatelor pentru Situaţie de Urgenţă ar trebui să fie operabilă de duminică
03 apr. C.B.


AFM a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor pentru Programul Staţii de reîncărcare maşini electrice
03 apr. I.M.


Consiliul Naţional al IMM-urilor din România recunoaşte şi apreciază meritele deosebite ale tuturor celor implicaţi în "linia întâi"
03 apr. C.B.


Preşedintele Klaus Iohannis le cere românilor să nu vină acasă de sărbători4
03 apr. C.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.