Toate persoanele reţinute în dosarul fermei de porci de la Salcia, eliberate din arest

13 aug. Strategia Naţională Anticorupţie
STELIAN BĂDESCU
Toate persoanele reţinute în dosarul fermei de porci de la Salcia, eliberate din arest

Cele nouă persoane reţinute în dosarul de evaziune fiscală în care apare şi ferma de porci de la Salcia vor fi eliberate din arestul Poliţiei Capitalei, după ce procurorii Parchetului General au decis să nu ceară în instanţă mandate de arestare, anunţă Agerpres.

Faţă de opt dintre cei acuzaţi procurorii au luat măsura controlului judiciar, printre aceştia aflându-se şi Ilie Dragne, administratorul fermei de porci din Salcia, judeţul Teleorman, unde acţionar majoritar a fost Valentin Ştefan Dragnea, fiul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

De altfel, Ilie Dragne a ieşit vineri după-amiaza din arestul Poliţiei Capitalei, la expirarea ordonanţei de reţinere de 24 de ore.

Joi, procurorii şi poliţiştii au efectuat percheziţii la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, dar şi la locuinţele mai multor persoane într-un dosar în care se investighează infracţiuni de evaziune fiscală care au dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 39 de milioane de lei. Printre locaţiile unde au avut loc percheziţii a fost şi ferma din Salcia.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, au fost efectuate percheziţii în 80 de locaţii - sedii sociale şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi locuinţe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora.

Într-un comunicat al Parchetului General se arată: "Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010 - 2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidenţiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea de măsuri asigurătorii asupra a 42 de imobile evaluate la 15.068.000 lei, precum şi asupra unor conturi bancare în special cele aparţinând societăţilor comerciale".

În cadrul anchetei au fost audiate 60 de persoane având calitatea de suspect sau martor.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

Ecaterina Andronescu, la DNA în dosarul privind Baza "Cutezătorii"2
11 dec. A.C.


LEGILE JUSTIŢIEI: Noi condiţii pentru a fi ales membru CSM
11 dec. Andreea Cuzub


Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, raport de admitere în comisia specială
11 dec. Andreea Cuzub


DNA a schimbat încadrarea juridică în dosarul Tel Drum, reţinând forma agravantă a infracţiunilor1
11 dec. G.F.


Trei oameni de afaceri trimişi în judecată pentru evaziune fiscală
08 dec. G.F.


ANI:Modificările legislative vor diminua până la eliminare sancţiunile privind incompatibilităţile
08 dec. G.F.


Funcţionari ai Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare, trimişi în judecată
08 dec. G.F.


MURGEANU, LA IEŞIREA DE LA DNA:"Întâlnirea cu Dragnea pe tema Tel Drum a fost una informală, care a durat «exact cinci minute»"
08 dec. Andreea Cuzub


AUGUSTIN LAZĂR: "Există o legătură clară între statul de drept şi independenţa procurorilor"
07 dec. G.F.


LEGILE JUSTIŢIEI:A fost votată înfiinţarea secţiei de investigare a unor infracţiuni din Justiţie
07 dec. Andreea Cuzub

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.