Tomac: "Protestul nu trebuie confiscat de politicieni"

10 aug. 2018 Politică
A.B.
Eugen Tomac (sursa foto: Twitter)
Eugen Tomac (sursa foto: Twitter)

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine că mesajele transmise de PSD în ultima perioadă împotriva diasporei "au devenit tot mai agresive şi afişează un dispreţ total faţă de cei care muncesc cinstit", afirmând că diaspora de astăzi nu mai este reprezentată de românii plecaţi din ţară, iar UE nu mai înseamnă străinătate, toţi cetăţenii europeni având drepturi egale. De asemenea, el face un apel ca mitingul de astăzi să nu fie "confiscat" de partide sau de politicieni.

Deputatul spune că în ultima perioadă mesajele PSD împotriva diasporei au devenit tot mai "agresive şi afişează un dispreţ total faţă de cei care muncesc cinstit pentru a-şi întreţine copiii rămaşi acasă sau persoane apropiate aflate în întreţinerea lor".

De asemenea, Tomac afirmă că diaspora de astăzi nu mai este reprezentată de românii plecaţi din ţară, iar UE nu mai înseamnă străinătate, deoarece toţi cetăţenii europeni au drepturi egale.

"Cei care formează diaspora nouă de astăzi nu mai sunt români plecaţi în străinătate. UE nu mai înseamnă străinătate pentru noi; toţi cetăţenii europeni au drepturi şi şanse egale. Libertatea de circulaţie este un drept ce stă la baza creării Uniunii Europene, iar libertatea de a-ţi alege un loc de muncă oriunde în Europa izvorăşte din acest drept garantat de tratatul de aderare al României la UE", a scris Eugen Tomac pe contul său de Facebook.

El spune că protestul de astăzi nu trebuie confiscat de partidele politice.

"Protestul nu trebuie confiscat de partide sau politicieni. Noi putem fi doar solidari cu această formă de exprimare a nemulţumirii faţă de Guvernul Dragnea-Dăncila!", a conchis el.

Zeci de mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul programat astăzi de la ora 17.00 în Piaţa Victoriei din Capitală. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condam


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

MARIAN OPRIŞAN:Dragnea face pe stăpânul partidului
20 feb. D.D.


VIORICA DĂNCILĂ:Kovesi nu este propunerea noastră pentru procuror european1
20 feb. D.D.


LIVIU DRAGNEA:OUG pe justiţie este în regulă şi era necesară
20 feb. D.I.


LAURENŢIU BACIU, PREŞEDINTE LAPAR, DESPRE VIITOAREA PAC:"23 de state UE nu susţin plafonarea subvenţiilor acordate fermelor"
20 feb. R.R.


AMENDAMENTUL PNL PUS ÎN PRACTICĂ DE GUVERNUL DĂNCILĂAlocaţiile copiilor, majorate de la 1 martie 2019
20 feb. GHEORGHE IORGOVEANU


FOSTUL LIDER AL COMISIEI EUROPENE:Marea Britanie va amâna, probabil, Brexitul
20 feb. A.V.


OUG pentru alegerea procurorului european
20 feb. G.M.


CONDAMNĂRI ANULATE PENTRU "INCULPAŢII DE RANG ÎNALT"Cazul CET Govora, rejudecat pe 15 aprilie
20 feb. GHEORGHE IORGOVEANU


MINISTRUL JUSTIŢIEI SUBORDONEAZĂ TOTAL PROCURORII:OUG pentru modificarea legilor justiţiei
20 feb. GEORGE MARINESCU


Daniel Suciu şi Răzvan Cuc - validaţi pentru portofoliile Dezvoltării şi Transporturilor
19 feb. V.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.