Toneli Holding reacţionează ca urmare a investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei pe piaţa ouălor

29 mar. 12:04 Companii-Afaceri
D.I.
Toneli Holding reacţionează ca urmare a investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei pe piaţa ouălor

Toneli Holding reacţionează ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media potrivit cărora Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa producţiei şi comercializării ouălor de consum din ţara noastră, se arată într-un comunicat al companiei, remis Redacţiei.

Investigaţia are la bază suspiciunea că o serie de furnizori de ouă au limitat în cursul anului 2017 livrările în piaţă cu scopul de a genera în mod artificial creşterile de preţ ce au avut loc la sfârşitul anului trecut.

În acest sens, reprezentanţii companiei precizează: "Producţia ouălor de consum are un puternic caracter sezonier, în cursul unui an înregistrându-se diferenţe importante în ce priveşte volumele din producţia internă ce pot fi livrate în piaţă. În acelaşi timp, cererea de pe piaţa din România este acoperită într-o măsură semnificativă de importuri de ouă din ţări din Uniunea Europeană, precum Polonia, ceea ce face ca piaţa românească să fie influenţată de eventualele evoluţii negative înregistrate în statele membre ce livrează cantităţi mari de ouă în România".

În acest sens, compania aminteşte "criza puternică de terminată în cursul anului trecut de contaminarea cu fipronil a ouălor de consum în mai multe state europene, situaţie ce a condus la o restrângere a producţiei la nivel european şi evident a ofertei disponibile pentru piaţa din România".

În contextul acestui scandal, sursa citată precizazează că Toneli Holding "a acţionat pe piaţă, ca întotdeauna, cu respectarea regulilor de concurenţă, reguli ce guvernează o piaţă liberă în care strategiile comerciale sunt luate de întreprinderi în mod individual şi independent, preţurile practicate în piaţă fiind rezultatul confruntării libere dintre cerere şi ofertă la momentul respectiv".

În cele din urmă, compania declară că este dispusă să colaboreze cu Consiliul Concurenţei, în ancheta demarată, "punând la dispoziţia inspectorilor de concurenţă toate documentele şi informaţiile necesare în vederea finalizării investigaţiei".

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Acţiunile Microsoft au atins un nivel record
21 iul. V.D.


Ministrul Energiei trimite corpul de control la Romgaz
20 iul. V.D.


Romgaz a încheiat două contracte cu Oltchim
20 iul. V.D.


PENTRU ACEST AN,Alum a pregătit 59 milioane de lei pentru investiţii
20 iul. A.I.


Daniel DăianuCe arată decizia privind Bulgaria?5
20 iul. Daniel Dăianu


VREI CA STATUL SĂ ÎŢI GARANTEZE CREDITUL? DAI ŞPAGĂ!"Prima Casă", în atenţia Parchetului General3
20 iul. G.M.


CU MOARTEA PRE MOARTE ZBURÂNDAripile frânte ale aviaţiei militare
20 iul. George Marinescu


Tinerii fug de agricultură
20 iul. Octavian Dan


TUI Travel Center: Peste 80% dintre turiştii care au vouchere de vacanţă vor la mare în vârf de sezon3
20 iul. A.T.


ROMPETROL:Prima benzinarie din Romania alimentata din surse regenerabile
19 iul. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.