Gala BURSA 2018

Toneli Holding reacţionează ca urmare a investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei pe piaţa ouălor

29 mar. 12:04 Companii
D.I.
Toneli Holding reacţionează ca urmare a investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei pe piaţa ouălor

Toneli Holding reacţionează ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media potrivit cărora Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa producţiei şi comercializării ouălor de consum din ţara noastră, se arată într-un comunicat al companiei, remis Redacţiei.

Investigaţia are la bază suspiciunea că o serie de furnizori de ouă au limitat în cursul anului 2017 livrările în piaţă cu scopul de a genera în mod artificial creşterile de preţ ce au avut loc la sfârşitul anului trecut.

În acest sens, reprezentanţii companiei precizează: "Producţia ouălor de consum are un puternic caracter sezonier, în cursul unui an înregistrându-se diferenţe importante în ce priveşte volumele din producţia internă ce pot fi livrate în piaţă. În acelaşi timp, cererea de pe piaţa din România este acoperită într-o măsură semnificativă de importuri de ouă din ţări din Uniunea Europeană, precum Polonia, ceea ce face ca piaţa românească să fie influenţată de eventualele evoluţii negative înregistrate în statele membre ce livrează cantităţi mari de ouă în România".

În acest sens, compania aminteşte "criza puternică de terminată în cursul anului trecut de contaminarea cu fipronil a ouălor de consum în mai multe state europene, situaţie ce a condus la o restrângere a producţiei la nivel european şi evident a ofertei disponibile pentru piaţa din România".

În contextul acestui scandal, sursa citată precizazează că Toneli Holding "a acţionat pe piaţă, ca întotdeauna, cu respectarea regulilor de concurenţă, reguli ce guvernează o piaţă liberă în care strategiile comerciale sunt luate de întreprinderi în mod individual şi independent, preţurile practicate în piaţă fiind rezultatul confruntării libere dintre cerere şi ofertă la momentul respectiv".

În cele din urmă, compania declară că este dispusă să colaboreze cu Consiliul Concurenţei, în ancheta demarată, "punând la dispoziţia inspectorilor de concurenţă toate documentele şi informaţiile necesare în vederea finalizării investigaţiei".

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

China dezvoltă o nouă generaţie de metrou inteligent
15 nov. A.V.


Ronaldo "driblează" bine şi în domeniul imobiliar
15 nov. DAN NICOLAIE


Managementul rezidenţial - un business în creştere
15 nov.


IONUŢ DUMITRU, CONSILIUL FISCAL:"Veniturile fiscale sunt la minime istorice"
15 nov. Mihai Gongoroi


DUPĂ PRIMELE 9 LUNITransgaz raportează un profit în scădere cu 31%
15 nov. Mihai Gongoroi


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOARE DE GAZE NATURALE (PZU-GN)Preţul de închidere al gazelor naturale a crescut cu 2,80%
15 nov. R.R.


ANALIZĂ QURATE BUSINESS INTELLIGENCE:Piaţa materialelor de construcţii verzi va creşte cu 11,8% până în 2023
15 nov.


OPERATORII DE TRANSPORT:Ministrul Lucian Şova a generat haosul în transport
15 nov. GEORGE MARINESCU


Arhitectura Catedralei Mântuirii Neamului - o sinteză între tradiţie şi contemporaneitate
15 nov. Emilia Olescu


Peikko Finlanda investeşte 10 milioane euro într-o fabrică de lângă Bucureşti
15 nov.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.