Toneli Holding reacţionează ca urmare a investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei pe piaţa ouălor

29 mar. 12:04 Companii-Afaceri
D.I.
Toneli Holding reacţionează ca urmare a investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei pe piaţa ouălor

Toneli Holding reacţionează ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media potrivit cărora Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa producţiei şi comercializării ouălor de consum din ţara noastră, se arată într-un comunicat al companiei, remis Redacţiei.

Investigaţia are la bază suspiciunea că o serie de furnizori de ouă au limitat în cursul anului 2017 livrările în piaţă cu scopul de a genera în mod artificial creşterile de preţ ce au avut loc la sfârşitul anului trecut.

În acest sens, reprezentanţii companiei precizează: "Producţia ouălor de consum are un puternic caracter sezonier, în cursul unui an înregistrându-se diferenţe importante în ce priveşte volumele din producţia internă ce pot fi livrate în piaţă. În acelaşi timp, cererea de pe piaţa din România este acoperită într-o măsură semnificativă de importuri de ouă din ţări din Uniunea Europeană, precum Polonia, ceea ce face ca piaţa românească să fie influenţată de eventualele evoluţii negative înregistrate în statele membre ce livrează cantităţi mari de ouă în România".

În acest sens, compania aminteşte "criza puternică de terminată în cursul anului trecut de contaminarea cu fipronil a ouălor de consum în mai multe state europene, situaţie ce a condus la o restrângere a producţiei la nivel european şi evident a ofertei disponibile pentru piaţa din România".

În contextul acestui scandal, sursa citată precizazează că Toneli Holding "a acţionat pe piaţă, ca întotdeauna, cu respectarea regulilor de concurenţă, reguli ce guvernează o piaţă liberă în care strategiile comerciale sunt luate de întreprinderi în mod individual şi independent, preţurile practicate în piaţă fiind rezultatul confruntării libere dintre cerere şi ofertă la momentul respectiv".

În cele din urmă, compania declară că este dispusă să colaboreze cu Consiliul Concurenţei, în ancheta demarată, "punând la dispoziţia inspectorilor de concurenţă toate documentele şi informaţiile necesare în vederea finalizării investigaţiei".

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

CE invită părţile interesate să transmită observaţii la angajamentele Transgaz1
22 sep. F.B.


Emirates şi Etihad Airways dezmint că vor să creeze cel mai mare operator aerian din lume
22 sep. F.B.


Ford, aproape de vânzarea fabricii sale din Franţa
21 sep. T.M.


Uber negociază preluarea companiei Deliveroo
21 sep. V.D.


PROIECTUL STRATEGIEI ENERGETICE:"România îşi va menţine poziţia de producător de energie în regiune"
21 sep. E.O.


Christian Tour a intrat pe segmentul vacanţelor city break
21 sep. E.O.


Infrastructura precară blochează accesul la organizarea marilor competiţii
21 sep. O.D.


Comerţul cu produse agricole, vital în contextul schimbărilor climatice
21 sep. O.D.


OANA TOTORA, MYORGANIC:Piaţa produselor organice din România - matură, dar subdezvoltată
21 sep. RAMONA RADU


Turismul balnear, în creştere cu 20% în 2018
21 sep. Adelina Toader

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.