Toţi indicii bursieri, în scădere

13 sep. 2018 Piaţa de Capital
M.G.
Toţi indicii bursieri, în scădere

Rulaj de puţin peste 29 milioane de lei 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a înregistrat, în şedinta de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, un rulaj de numai 29,1 milioane de lei, cu mult sub valoarea medie a acestui an, de circa 41,35 milioane de lei.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al societăţii de brokeraj Tradeville, ne a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie negativă pe fondul unei zile marcată de scăderi pe principalele burse vest-europene. Indicele BET a pierdut 0,24% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,46% pentru BET-NG şi - 0,13% pentru BET-BK. Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 5,95 milioane de euro, mult sub media zilnică de 8,83 milioane de euro, înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afară indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Rompetrol Well Services (PTR) cu +7,33%, pe fondul tranzacţionării unui volum de acţiuni care a fost uşor sub media ultimului semestru. În cadrul indicelui BET preţul titlurilor Conpet (COTE) a avut cea mai bună evoluţie, +0,8%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat aproape de media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din afară indicelui principal al pieţei reglementate au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Altur (ALT) cu -11,69%, volumul de titluri tranzacţionate fiind peste media ultimelor şase luni pentru această acţiune. Din cadrul indicelui BET cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Romgaz (SNG), -1,99%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol."

La rândul lor, echipa de la Prime Transaction notează, în raportul zilnic al societăţii: "Indicii au înregistrat scăderi în şedinta de astăzi (n.r. ieri), valoarea totală a tranzacţiilor fiind de 6,28 milioane euro, în scadere comparativ cu şedinţa precedentă. Cel mai tranzacţionat emitent a fost SNG, acesta asigurând peste 22% din rulajul total. Titlurile SNG au fost, totodată, şi cele care au înregistrat cea mai mare scădere din BET şi BET-NG. O scădere de peste un procent au avut-o şi acţiunile Transelectrica (TEL).

În piaţa "regular", titlurile SNG au înregsitrat transferuri în valoare de 6,47 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 31,95 lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinta de ieri la preţul unitar de 13,9 lei/acţiune, în depreciere cu 0,71%, valoarea tranzacţionată cu titlurile emitentului însumând 3,26 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au terminat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,33 lei, în stagnare, pe fondul unei valori transferate de 1,7 milioane de lei.

Locul al patrulea a fost ocupat de titlurile Electrica (EL), care au încheiat şedinţa la preţul unitar de 10,42 lei, în depreciere cu 0,38%, tranzacţiile efectuate cu acţiunile emitentului însumând 0,93 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, patru tranzacţii.

Două dintre acestea, în valoare de 3,56 milioane de lei, au fost consemnate cu acţiunile TEL, la preţul unitar de 24,80 lei/acţiune, în scădere cu 1,59%.

Cea de-a treia tranzacţie de tip "deal" a fost realizată cu titlurile TeraPlast (TRP), fiind realizată la preţul unitar de 0,36 lei/acţiune, valoarea transferului fiind de 3,6 milioane de lei, în timp ce un alt transfer "deal" a fost înregistrat cu acţiunile TLV, la preţul unitar de 2,33 lei/acţiune, valoarea operaţiunii de piaţă fiind de 3,35 milioane de lei.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a avut o depreciere de 0,18%, în timp ce indicele BET-FI, ce include în structura sa cele cinci SIF uri plus Fondul Proprietatea (FP) a avut o scădere de 0,33%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Rompetrol" (PTR): +7,33%

2. "Biofarm" (BIO): +3,35%

3. "Amonil" (AMO): +3,33%

4. "Impact Developer & Contractor" (IMP): +2,51%

5. "Artego" (ARTE): +1,64%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Altur" (ALT): -11,69%

2. "Bermas" (BRM): -4,35%

3. "Romgaz" (SNG): -1,99%

4. "Transelectrica" (TEL): -1,79%

5. "Vrancart" (VNC): -1,76%


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

ADRIAN TĂNASE (BVB):O participare mai ridicată a populaţiei la piaţa de capital, o prioritate6
20 apr. M.I.


PRIVIND CEREREA DE MODIFICARE A ACTULUI CONSTITUTIV AL SIF OLTENIA:ASF - aviz pozitiv solicitărilor cerute de SIF1 şi SIF41
19 apr. M.G.


Indicii BVB au închis în creştere
19 apr. L.A.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 1,17 milioane de euro pe BVB1
19 apr. I.M.


Radu Hanga, preşedintele noului Consiliu Director al AAF
19 apr. T.T.


AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ:"Grupul Frăţilă deţine peste 5% din SIF Transilvania"
19 apr. Andrei Iacomi


ASF a decis ca SIF1 să blocheze drepturile de vot pentru o deţinere concertată de peste 12%
19 apr. M.G.


Indicii BVB au deschis în creştere
19 apr. T.T.


DIN PROFITUL NET DE REPARTIZAT AL ANULUI 2018Şantierul Naval Orşova distribuie 94%, ca dividende
19 apr. Andrei Iacomi


BVBRulajul se menţine sub media anului
19 apr. MIHAI GONGOROI

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.