TRAIAN BĂSESCU:

"Preşedintele va trimite legile Justiţiei la Comisia de la Veneţia înainte de a le respinge sau promulga"

11 dec. 2017 Politică
Andrei Stan
Traian Băsescu (Sursa foto: Facebook)
Traian Băsescu (Sursa foto: Facebook)

Liderul Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, şi-a exprimat convingerea, aseară, că preşedintele Klaus Iohannis va trimite legile justiţiei la Comisia de la Veneţia înainte de a le respinge sau de a le promulga, potrivit Agerpres.

Fostul şef de stat a declarat, la B1 TV: "Eu zic că până la urmă vor trebui să suporte rigorile recomandărilor Comisiei de la Veneţia, pentru că legile acestea nu vor rămâne la acest stadiu. Sunt convins că preşedintele le trimite la Comisia de la Veneţia, înainte de a le respinge sau a le promulga. 20 de zile are preşedintele la dispoziţie, dar Comisia de la Veneţia poate lucra şi foarte repede, când are situaţii de urgenţă".

Traian Băsescu susţine că, în loc să se permită ca legile Justiţiei să urmeze parcursul firesc, s-a înfiinţat o comisie specială care este condusă de Florin Iordache, fapt ce a creat neîncredere: "Din acel moment, neîncrederea a fost generalizată, inclusiv la mine, care i-am spus reprezentantului nostru: «Nu participi, nu participăm la aşa ceva, lasă-i pe liberali, lasă USR să-şi pună amendamentele, văd câte trec, dar nu vreau să fie un amendament pus de PMP, o contribuţie a PMP la această lege». (...) Ei s-au repezit să modifice trei legi: Legea 303 - Statutul magistraţilor, Legea 304/2004 de organizare şi funcţionare a justiţiei şi 317 care-i legea de funcţionare a CSM-ului (Consiliul Superior al Magistraturii, n.r.). Prostie mai mare ca asta eu nu am văzut, pentru că nu astea erau urgenţele. Dar i-a înnebunit gândul să pună mâna pe Inspecţia Judiciară şi să-l lase pe ministru să facă ce vrea el. Cheia a fost Inspecţia Judiciară şi controlul asupra procurorilor, prin autoritatea ministrului Justiţiei. (...) S-au repezit acolo unde s-ar putea crea instrumentele de punere sub control a Procuraturii, la care-i ajută Constituţia".

Fostul preşedinte a mai arătat că sunt câteva zeci de decizii ale Curţii Constituţionale care constată neconstituţionalitatea unor articole din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, însă nu s-a început cu acestea.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

KLAUS IOHANNIS:"România are nevoie de o armată puternică"
23 apr. M.D.


SIEGFRIED MUREŞAN:"Vânzarea combinatului periclitează stabilitatea economică a Galaţiului"
23 apr. M.D.


Toader atacă la CCR decizia lui Iohannis
23 apr. M.D.


Dăncilă doreşte să rezolve problemele din Sănătate
23 apr. Mihaela Dan


AMBASADA PALESTINEI:"Intenţia Guvernului României de a muta ambasada la Ierusalim încalcă dreptul internaţional"
23 apr.


LUDOVIC ORBAN:"PNL va depune o moţiune de cenzură"
22 apr. D.I.


Noi facilităţi de investiţie în Delta Dunării
22 apr. D.I.


PNL solicită abandonarea Strategiei "România 2040"
22 apr. D.I.


Steluţa Cătăniciu, scrisoare deschisă adresată ministrului Educaţiei
22 apr. D.I.


Dragnea - prezent la conferinţa legislativelor din UE
22 apr. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.