Tranzacţia prin care Immofinanz vrea să cumpere acţiuni S Immo, analizată de Consiliul Concurenţei

11 iul. Piaţa de Capital
F.A.

Consiliul Concurenţei a anunţat, ieri, că analizează tranzacţia prin care dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz intenţionează să preia controlul asupra S Immo, operaţiunea propusă fiind o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, relatează News.ro.

În luna aprilie, Immofinanz a anunţat că vrea să cumpere 29,1% din acţiunile S Immo într-o tranzacţie de aproximativ 390 milioane euro.

Un comunicat al autorităţii de concurenţă notează: "În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege".

S Immo AG este o societate pe acţiuni, constituită conform dreptului austriac, listată pe Bursa de Valori din Viena, care activează pe piaţa imobiliară, inclusiv la noi în ţară.

lmmofinanz este o societate pe acţiuni, constituită conform dreptului austriac, care activează pe piaţa imobiliară din ţara noastră. Compania îşi concentrea-ză activitatea pe sectorul de retail (proprietăţi imobiliare cu destinaţie comercială din cadrul marilor centre comerciale) şi pe cel al birourilor (proprietăţi imobiliare cu destinaţie birouri).


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 4,86 milioane de euro pe BVB
25 sep. A.T.


Bursele asiatice au închis în teritoriu negativ
25 sep. F.B.


Bursele europene au deschis în creştere
25 sep. M.I.


Indicii BVB au deschis în scădere
25 sep. I.I.


ÎN PERIOADA 17 - 21 IULIEDigi şi-a răscumpărat aproape 12 mii de acţiuni4
25 sep. A.I.


RAPORT PE 2018 AL BURSEI DIN LONDRAZece societăţi româneşti, în topul "1000 de companii care inspiră Europa"
25 sep. A.V.


Fraţii Pavăl deţin aproape 60% din Cemacon
25 sep. A.I.


BVBAproximativ 60% din rulaj dat de acţiunile bancare
25 sep. Vlad Dobrea


Bursele europene au închis în scădere
24 sep. I.T.


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ
24 sep. T.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.