Tranzacţia prin care Immofinanz vrea să cumpere acţiuni S Immo, analizată de Consiliul Concurenţei

11 iul. Piaţa de Capital
F.A.

Consiliul Concurenţei a anunţat, ieri, că analizează tranzacţia prin care dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz intenţionează să preia controlul asupra S Immo, operaţiunea propusă fiind o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, relatează News.ro.

În luna aprilie, Immofinanz a anunţat că vrea să cumpere 29,1% din acţiunile S Immo într-o tranzacţie de aproximativ 390 milioane euro.

Un comunicat al autorităţii de concurenţă notează: "În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege".

S Immo AG este o societate pe acţiuni, constituită conform dreptului austriac, listată pe Bursa de Valori din Viena, care activează pe piaţa imobiliară, inclusiv la noi în ţară.

lmmofinanz este o societate pe acţiuni, constituită conform dreptului austriac, care activează pe piaţa imobiliară din ţara noastră. Compania îşi concentrea-ză activitatea pe sectorul de retail (proprietăţi imobiliare cu destinaţie comercială din cadrul marilor centre comerciale) şi pe cel al birourilor (proprietăţi imobiliare cu destinaţie birouri).


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Bursele europene au închis în teritoriu negativ
14 dec. T.A.


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ
14 dec. T.T.


Wall Street a deschis în scădere
14 dec. T.A.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 4,32 milioane de euro pe BVB
14 dec. T.A.


Bursele asiatice au închis în scădere
14 dec. T.A.


Indicii BVB au deschis în teritoriu mixt
14 dec. E.A.


ÎN ADUNAREA GENERALĂ DE IERIAcţionarii Alro au aprobat un dividend de 0,45756 lei/titlu
14 dec. Andrei Iacomi


Zentiva Bucureşti - tot mai aproape de a părăsi BVB
14 dec. Andrei Iacomi


Analiză financiară 
14 dec. Valentin M. Ionescu, Mihai Gongoroi


FOST CEO AL HOLDING-ULUI ŢIRIACValentin Radu, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie Electrica
14 dec. R.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.