Tranzacţia prin care Immofinanz vrea să cumpere acţiuni S Immo, analizată de Consiliul Concurenţei

11 iul. Piaţa de Capital
F.A.

Consiliul Concurenţei a anunţat, ieri, că analizează tranzacţia prin care dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz intenţionează să preia controlul asupra S Immo, operaţiunea propusă fiind o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, relatează News.ro.

În luna aprilie, Immofinanz a anunţat că vrea să cumpere 29,1% din acţiunile S Immo într-o tranzacţie de aproximativ 390 milioane euro.

Un comunicat al autorităţii de concurenţă notează: "În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege".

S Immo AG este o societate pe acţiuni, constituită conform dreptului austriac, listată pe Bursa de Valori din Viena, care activează pe piaţa imobiliară, inclusiv la noi în ţară.

lmmofinanz este o societate pe acţiuni, constituită conform dreptului austriac, care activează pe piaţa imobiliară din ţara noastră. Compania îşi concentrea-ză activitatea pe sectorul de retail (proprietăţi imobiliare cu destinaţie comercială din cadrul marilor centre comerciale) şi pe cel al birourilor (proprietăţi imobiliare cu destinaţie birouri).


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

BVBPicaj de 3,25% pentru BET-NG
20 iul. A.I.


Participare redusă a retailului, pentru acţiunile Alro
20 iul. A.I.


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ
19 iul. A.M.


Opt companii de brokeraj au aderat la UNSICAR1
19 iul. V.D.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 10,60 milioane de euro pe BVB
19 iul. A.M.


Indicii BVB au deschis în teritoriul negativ
19 iul. V.D.


RADU DIACONU, EY LAW:"Distribuirea dividendelor trimestriale, benefică pentru firme"­
19 iul. A.I..


DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI,Ieşiri de 1,8 miliarde lei, din fondurile deschise locale
19 iul. A.M.


BVBLichiditate de numai 20 milioane lei
19 iul. A.I.


Astăzi este ultima strigare pentru acţiunile Alro2
19 iul. Andrei Iacomi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.