TRAVELMINIT.RO:

Plăţile cu vouchere de vacanţă cresc cu 269% în 2019 1

07 aug. Companii
A.T.
Plăţile cu vouchere de vacanţă cresc cu 269% în 2019

Litoralul şi Valea Prahovei, în topul destinaţiilor căutate de românii cu vouchere de vacanţă 

În sezonul de vară 2019 s-au înregis-trat peste 190.000 de nopţi plătite cu vouchere de vacanţă, cu 269% mai mult decât anul trecut, când au fost doar 52.000 de nopţi plătite cu tichete, conform platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Dacă în anul 2018 românii erau reticenţi să folosească voucherele de vacanţă şi multe dintre pensiuni şi hoteluri încă nu acceptau această formă de plată, în 2019 s-au înregistrat aproa-pe 200.000 de înnoptări pe platforma Travelminit.ro, folosind vouchere de vacanţă, pentru rezervările cu check in în perioada 1 iunie - 31 august 2019.

Voucherele de vacanţă pot fi folosite în orice facilitate de cazare atestată de Ministerul Turismului şi în orice destinaţie din România. Cele mai solicitate zone turistice din România rămân litoralul (Mamaia, Eforie Nord, Costineşti), Valea Prahovei (Sinaia, Buşteni, Predeal, Bran), staţiunile balneare (Sovata, Praid, Băile Herculane şi Băile Felix) şi oraşele istorice (Sibiu, Sighişoara, Braşov, Cluj Napoca).

Atât turiştii, cât şi hotelierii, admit că tichetele de vacanţă ajută la creşterea turismului românesc şi descoperirea locurilor pitoreşti din ţară, în detrimentul marilor capitale europene, chiar dacă pentru unele pachete trebuie să plătească suplimentar. Un pachet de vacanţă plătit cu vouchere de vacanţă costă, în medie, în jur de 923 de lei. Cele mai rezervate tipuri de sejururi sunt fie vacanţe de week-end, cu 2-3 nopţi de cazare pentru doi adulţi şi doi copii, fie vacanţe extinse cu 4-5 nopţi de cazare pentru un cuplu, cu toate mesele incluse.

Aproape jumătate dintre cei ce îşi rezervă vacanţa, folosind vouchere de vacanţă, aleg să plătească suplimentar pentru sejurul lor, fie pentru a petrece mai multe nopţi, fie pentru a beneficia de mai multe servicii (pensiune completă, de exemplu), potrivit platformei de rezervări.

Românii cu vouchere aleg să se cazeze la hoteluri şi pensiuni de 3 stele. 45% dintre aceştia aleg pensiunile, 28% aleg să se cazeze la hoteluri şi 10% la vile.

Conform Travelminit.ro, 45% din rezervări au fost făcute de cupluri, urmate de rezervările făcute de familii (30%) şi de călători singuri (4%).

Rezervările online au devenit tot mai populare chiar şi în rândul româ-nilor care doresc să plătească cu vouchere de vacanţă, rezervarea fiind doar la câteva click-uri distanţă. Astfel, doar 15% dintre rezervările cu tichete de vacanţă sunt făcute prin call center, în timp ce 85% sunt finalizate pe platforma de rezervări online Travelminit.ro, multe rezervări fiind făcute chiar de pe mobil.

Cea mai aglomerată perioadă din sezonul de vară este între 1 iulie şi 18 august, atunci când unităţile de cazare sunt în mare parte ocupate la capacitate maximă, fiind considerată perioada de vârf a sezonului. Cele mai căutate şi aglomerate perioade din primele 9 luni ale anului sunt Rusaliile, 14 - 18 iunie, şi week-endul prelungit de Sfânta Maria, 15 - 18 august.

Valoarea voucherelor de vacanţă emise, anul trecut, în ţara noastră s-a ridicat la 250 de milioane de euro, de aproape nouă ori mai mare decât în anul 2017, dar sub pragul valoric de 400 de milioane de euro, estimat iniţial pentru 2018. Măsura voucherelor de vacanţă va fi menţinută până în 2020, iar autorităţile au în vedere îmbunătăţirea acesteia.


Opinia cititorului: 1
1.   Bătaie de joc cu tichete de vacanta
mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2019, 08:46

Dacă anul trecut nu știau cum să te atragă cei care oferă cazare și masă la pensiune , cu meniu variat ,anul acesta am înghițit hapul la o pensiune din Praid, unde micul dejun e de 25 lei/ persoană. Mi-au tuflit în farfurie 5 crenvurști cu mustar și nu am putut înghiți nimic,la felul cum arătau. Putea fi ceva variat , să pot alege din farfurie. Cum să cer returnarea contravaloarii micului dejun ?

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Suntem penultimii în UE ca pondere a companiilor cu ritm rapid de dezvoltare
11 dec.


OPINIILuminiţa, doamna de la capătul ţevii
11 dec. Florian Mateiţă, Partener Rominsolv, Administrator Judiciar RADET


PENTRU ANUL 2019FAN Courier estimează o cifră de afaceri în creştere cu 15%
11 dec. Vlad Dobrea


PARTENERIAT ÎNTRE MINISTERUL EDUCAŢIEI, CONAF ŞI FPPG Educaţie antreprenorială în şcolile gimnaziale şi liceale
11 dec. Alina Vasiescu


PRINTR-O INVESTIŢIE DE MINIM 30 MILIARDE DOLARI,Danemarca vrea să construiască insule artificiale pentru turbine eoliene
11 dec.


ANCOM: 55% dintre conexiunile la Internet mobil sunt 4G
11 dec. O.D.


CONFORM STRATEGIEI SALE DE EXTINDEREMedLife a cumpărat Spitalul OncoCard din Braşov
11 dec. Andrei Iacomi


SPECIALIŞTII DIN ENERGIE AFIRMĂ: "Gazul - resursă cheie pentru viitorul sectorului energetic"
11 dec. RAMONA RADU


Dosarul Rompetrol II, la final
11 dec. Andrei Iacomi


MIHAI IONESCU, ANEIR:"Deficitul comercial va depăşi 17 miliarde euro, în acest an"
11 dec. RAMONA RADU

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.