Trei bănci din America, prăbuşite în ultima lună

19 nov. Internaţional
A.V.

Trei bănci din America s-au prăbuşit în ultima lună, ducând la patru numărul total al instituţiilor de credit intrate în colaps în acest an, în SUA. Într-o ţară cu aproximativ 4.700 de creditori asiguraţi la nivel federal, acesta este un număr mic. Dar, având în vedere că anul trecut totalul băncilor în colaps a fost zero, tendinţa merită urmărită, conform ft.com.

Băncile în colaps - City National Bank of New Jersey, Resolute Bank of Ohio şi Louisa Community Bank din Kentucky - au întâmpinat probleme din diferite motive, scrie ft.com. Cele trei bănci aveau active sub 200 de milioane de dolari şi cinci sucursale.

În cazul City National şi Resolute, prăbuşirea a fost rezultatul unor "practici nesigure şi nesănătoase", după cum a precizat Biroul Controlorului Monedei. Totodată, Departamentul pentru Instituţii Financiare din Kentucky a informat că "pierderile operaţionale au început să erodeze capitalul" Louisa Community Bank.

Acest lucru sugerează că nu există vreo problemă cu o anumită clasă de active, aşa cum a existat în 2007-2008, când piaţa imobiliară a îngheţat, generând criza financiară.

Johannes Palsson de la Angel Oak Capital, care investeşte în datorii ale micilor bănci, notează că au existat "câteva probleme" în energie şi agricultură, dar "per ansamblu, creditarea este la un nivel bun".

Totuşi, multe bănci fac eforturi de supravieţuire, într-o eră a ratelor dobânzilor scăzute şi a concurenţei sporite. Cu cât marjele rămân scăzute mai mult timp, cu atât este mai probabil ca băncile să se mute în zone nepotrivite lor, ca să le stimuleze.

Numeroase companii au deja mai multe datorii decât pot gestiona, în timp ce gospodăriile prezintă semne de încordare. Un sondaj realizat recent de Rezerva Federală din New York (banca centrală) a arătat un sold record al creditelor la nivelul consumatorilor şi o înrăutăţire a tendinţelor de rambursare a împrumuturilor auto, ipotecare şi a celor pentru studenţi.

De menţionat că numai două bănci au fost închise în SUA, în intervalul decembrie 2017 - mai 2018, în ambele cazuri fiind vorba de fraudă.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Donald Trump îl primeşte pe şeful diplomaţiei ruse la Casa Albă
10 dec. B.D.


Amazon îl acuză pe Donald Trump de pierderea unui contract estimat la 10 miliarde de dolari
10 dec. I.L.


Wall Street a închis în teritoriul negativ
10 dec. I.L.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în teritoriu negativ
10 dec. I.L.


BURSELE DIN LUMETullow Oil pune pe scădere bursele europene
10 dec. A.V.


ANALIZĂ REUTERS:Aramco: Oferta publică iniţială care a reuşit şi a eşuat
10 dec. V.D.


Miss Univers vine din Africa de Sud
10 dec.


ANUL VIITOR Lufthansa iese din acţionariatul diviziei de catering
10 dec. A.V.


Sanofi preia Synthorx pe 2,5 miliarde de dolari
10 dec. ALINA VASIESCU


DIN CAUZA PERSPECTIVELOR NEGATIVEBăncile europene reduc 60.000 de locuri de muncă
10 dec. A.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.