Trei bănci din America, prăbuşite în ultima lună

19 nov. 2019 Internaţional
A.V.

Trei bănci din America s-au prăbuşit în ultima lună, ducând la patru numărul total al instituţiilor de credit intrate în colaps în acest an, în SUA. Într-o ţară cu aproximativ 4.700 de creditori asiguraţi la nivel federal, acesta este un număr mic. Dar, având în vedere că anul trecut totalul băncilor în colaps a fost zero, tendinţa merită urmărită, conform ft.com.

Băncile în colaps - City National Bank of New Jersey, Resolute Bank of Ohio şi Louisa Community Bank din Kentucky - au întâmpinat probleme din diferite motive, scrie ft.com. Cele trei bănci aveau active sub 200 de milioane de dolari şi cinci sucursale.

În cazul City National şi Resolute, prăbuşirea a fost rezultatul unor "practici nesigure şi nesănătoase", după cum a precizat Biroul Controlorului Monedei. Totodată, Departamentul pentru Instituţii Financiare din Kentucky a informat că "pierderile operaţionale au început să erodeze capitalul" Louisa Community Bank.

Acest lucru sugerează că nu există vreo problemă cu o anumită clasă de active, aşa cum a existat în 2007-2008, când piaţa imobiliară a îngheţat, generând criza financiară.

Johannes Palsson de la Angel Oak Capital, care investeşte în datorii ale micilor bănci, notează că au existat "câteva probleme" în energie şi agricultură, dar "per ansamblu, creditarea este la un nivel bun".

Totuşi, multe bănci fac eforturi de supravieţuire, într-o eră a ratelor dobânzilor scăzute şi a concurenţei sporite. Cu cât marjele rămân scăzute mai mult timp, cu atât este mai probabil ca băncile să se mute în zone nepotrivite lor, ca să le stimuleze.

Numeroase companii au deja mai multe datorii decât pot gestiona, în timp ce gospodăriile prezintă semne de încordare. Un sondaj realizat recent de Rezerva Federală din New York (banca centrală) a arătat un sold record al creditelor la nivelul consumatorilor şi o înrăutăţire a tendinţelor de rambursare a împrumuturilor auto, ipotecare şi a celor pentru studenţi.

De menţionat că numai două bănci au fost închise în SUA, în intervalul decembrie 2017 - mai 2018, în ambele cazuri fiind vorba de fraudă.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Autorităţile iordaniene au introdus brăţări electronice pentru monitorizarea persoanelor în carantină1
04 iul. G.U.


Ministrul german al apărării propune un nou serviciu militar voluntar
04 iul. G.U.


Italia intenţionează să adopte măsuri pentru sprijinirea sectorului auto şi al turismului
04 iul. G.U.


Iranul impune noi restricţii în urma agravării epidemiei de COVID-19
04 iul. G.U.


Coreea de Nord nu consideră oportună reluarea dialogului cu SUA1
04 iul. G.U.


Rusia nu exclude o ieşire din Tratatul ''Cer Deschis''
04 iul. G.U.


Alte cozi kilometrice se întind astăzi la vama Kulata din Grecia2
04 iul. A.P.


Premierul demisionar al Franţei este anchetat pentru gestionarea coronacrizei1
04 iul. A.P.


Siria se pregăteşte pentru o confruntare militară cu Turcia în nord-est
04 iul. A.P.


Venezuela a emis mandate de arestare pentru 11 membri ai opoziţiei1
04 iul. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.