Trei foşti directori din cadrul "Romgaz" Târgu Mureş, trimişi în judecată de DNA 1

27 dec. 2017 Strategia Naţională Anticorupţie
Andrei Stan
Trei foşti directori din cadrul "Romgaz" Târgu Mureş, trimişi în judecată de DNA

Trei foşti directori din cadrul sucursalei din Târgu Mureş a companiei "Romgaz" au fost trimişi astăzi în judecată procurorii anticorupţiei, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Astfel, fostul director al sucursalei, Avram Pantelimon, a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, în timp ce Sergiu Victor Banu şi Gheorghe Matei, la data faptelor director tehnic, respectiv director adjunct-producţie în cadrul aceleiaşi sucursale, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "În cursul anului 2011, S.N.G.N. Romgaz SA - Sucursala Tîrgu Mureş a organizat o licitaţie publică ce avea ca obiect implementarea proiectului «Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locaţia Cojocna, jud. Cluj», fiind declarată câştigătoare o asociere formată din trei societăţi comerciale.

În acest context, inculpatul Avram Pantelimon, în calitate de director sucursală în cadrul S.N.G.N. Romgaz SA - Sucursala Tg. Mureş, alături de ceilalţi doi inculpaţi, în calitate şi de membri ai comisiei de recepţie a lucrărilor, a semnat un document (minută) privind modalităţile de recepţie a echipamentelor de producere energie electrică aferentă, în baza căruia a fost efectuată recepţia unui echipament (motogenerator) cu toate că acesta nu corespundea cerinţelor stabilite în documentaţia de atribuire şi în oferta tehnică anexă la contract".

Procedând în această manieră, inculpaţii au creat un prejudiciu companiei "Romgaz" de 3.157.970 lei, echivalent cu contravaloarea plătită pentru echipamentul respectiv, susţin anchetatorii.

"În acelaşi timp, a fost creat un folos necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea asocierii furnizoare, reprezentat de contravaloarea echipamentului neconform recepţionat de achizitor şi apoi achitat în întregime", se mai arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş.

În cursul anului 2016, Avram Pantelimon a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un alt dosar, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Opinia cititorului: 1
1.   minuta
mesaj trimis de prostu' satului în data de 27.12.2017, 17:39

de ce oare nu se spune ca respectivi inculpati sunt membri ai partidului .........

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

PENTRU NEAPLICAREA NORMELOR PRIVIND COMBATEREA SPĂLĂRII BANILOR,România trimisă în faţa Curţii de Justiţie a UE
20 iul. A.T.


Percheziţii la o instituţie publică într-un dosar de corupţie
19 iul. V.D.


Procurorul Lucian Onea, audiat la Parchetul General
17 iul. V.D.


Anca Jurma:"DNA trebuie să rămână o instituţie puternică"3
12 iul. V.D.


Liderul PSD Ionel Arsene, trimis în judecată
07 iul. R.G.


FEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN PENITENCIARE: "Statul cheltuieşte prea mult cu infractorii"
06 iul. G.M.


Fostul şef al Poliţiei Române, audiat la DNA
05 iul. V.D.


ANDREEA COSMA, LA PARCHETUL GENERAL: "Am venit să consult dosarul"
02 iul. V.D.


ÎCCJ: Alina Bica - achitată în dosarul ANRP1
29 iun. V.D.


DNA: Liviu Dragnea, mai mulţi ani de închisoare
29 iun. G.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.