TRIMESTRUL 1:

Numărul de pensionari, în scădere 1

13 iun. 2018 Miscellanea
M.D.
Numărul de pensionari, în scădere

Numărul mediu al pensionarilor din România a fost de 5,223 milioane în primul trimestru, în scădere cu 6.000 faţă de trimestrul precedent, în timp ce pensia medie a scăzut cu 0,9%, la 1.122 de lei, potrivit datelor publicate, astăzi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În primul trimestru al acestui an, raportul pe total dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a rămas 9 la 10.

"Acest raport prezintă variaţii semnificative în profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariaţi în Municipiul Bucureşti, la 16 pensionari la 10 salariaṭi în judeţul Teleorman, 15 la 10 în Giurgiu ṣi Vaslui ṣi 14 la 10 în Botoṣani, Călăraṣi, Dâmboviṭa ṣi Neamṭ", se arată în datele INS.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1.072 lei, iar raportul dintre pensia medie nominala netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit ṣi contribuṭia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 51,3% (comparativ cu 52,5% în trimestrul precedent).

Indicele pensiei medii reale faţă de trimestrul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale şi indicele preţurilor de consum, a fost de 98,1%.

Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (76,5%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale. Pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii - anticipată şi anticipată parţial - au reprezentat 2,1%.

În 2017, numărul mediu al pensionarilor din România a fost de 5,228 milioane, în scădere cu 29.000 faţă de anul anterior, în timp ce pensia medie a crescut cu 12,8%, la 1.069 de lei.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 13.06.2018, 09:37

Efectul "bunastarii" aduse de PSD? mor pensionarii pe capete?. 

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

INVESTIŢIE TOTALĂ DE 233 MILIOANE DE EURO:Transportul public din Capitală va fi modernizat
23 mai. I.M.


VIOREL CUN, TERRITORY SALES MANAGER AUTODESK:"Folosirea standardelor BIM în industria construcţiilor trebuie să înceapă din timp"
23 mai. A.V.


"Compostul uman", alternativa la incinerare şi înmormântare
23 mai.


NATURA, OTRĂVITĂ Europa produce 25,8 milioane de tone de deşeuri din plastic
23 mai. O.D.


MARII CONSUMATORI DE ENERGIE: Deciziile Guvernului duc la pierderea competitivităţii industriei
22 mai. I.L.


PROTECŢIA CONSUMATORULUI:Două cantine din Portul Constanţa au fost închise
21 mai. I.D.


Sindicatele din penitenciare anunţă suspendarea protestelor
21 mai. I.M.


RIDESHARING:Coaliţia pentru Economie Digitală lansează o petiţie2
21 mai. I.L.


CONSILIUL CONCURENŢEI: Contractele pentru iluminat public ar trebui limitate
21 mai. I.M.


PENTRU SERVICIUL DE ILUMINAT PUBLIC,Consiliul Concurenţei recomandă autorităţilor corelarea contractelor cu legislaţia din domeniu
21 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.