Gala BURSA 2018

TRIMESTRUL TREI:

Lenovo, profit de 13,4 miliarde de dolari

08 nov. 15:29 Companii
E.A.
Lenovo, profit de 13,4 miliarde de dolari

Lenovo a înregistrat pentru al treilea trimestru consecutiv o creştere de două cifre a veniturilor comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Grupul raportează venituri de 13,4 miliarde de dolari, cu 14% mai mari faţă de al doilea trimestrul al anului anterior, acesta fiind cel mai mare rezultat trimestrial înregistrat de companie în ultimii aproape patru ani. În plus, compania a raportat un profit înainte de impozitare de 213 milioane de dolari, de şase ori peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului anterior (+178 de milioane de dolari), pe fondul îmbunătăţirii profitabilităţii pe toate segmentele de business ale companiei, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Grupul Intelligent Devices (IDG), din care fac parte diviziile PCSD şi MBG, a raportat venituri cu 10% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv de 11,84 milioane de dolari.

Divizia Personal Computers and Smart Devices (PCSD) a raportat venituri de 10,2 miliarde de dolari, în creştere cu 18% faţă de anul anterior. Este pentru prima dată când divizia PCSD raportează venituri de peste 10 miliarde de dolari. Astfel, Lenovo este liderul global pe piaţa de PC-uri, cu o cotă de piaţă record de 23,7%, şi continuă să conducă topul profitabilităţii industriei cu 5%. Compania a înregistrat o creştere puternică de două cifre pe mai multe portofolii de produse, printre care laptopurile de gaming Legion, staţiile grafice ThinkStation, laptopurile Yoga, categoriile ThinkPad şi IdeaPad.

Divizia Mobile Business Group (MBG) şi-a consolidat poziţia în piaţă în trimestrul al doilea din anul fiscal, urmându-şi strategia de business ce a presupus reducerea cheltuielilor, simplificarea portofoliului de produse şi concentrarea eforturilor pe pieţele profitabile. Motorola a raportat o reducere a costurilor operaţionale cu 175 de milioane de dolari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, se mai arată în comunicat.

Divizia Data Center Group (DCG) a înregistrat o creştere a veniturilor de 58% faţă de anul anterior, ajungând la 1,5 miliarde de dolari. Este cel de al cincilea trimestru consecutiv de creştere a profitabilităţii pentru divizia DCG (PTI +9,5% în termeni anuali).


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

PRIMELE NOUĂ LUNI, 2018:Alumil, pierdere de peste 600,000 lei
14 nov. T.T.


PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2018:Conpet, profit net în scădere cu 25,7%
14 nov. V.D.


PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI 2018:Digi Communications, venituri în creştere cu 9,9%
14 nov. V.D.


Transgaz, profituri în scădere cu 31% la 9 luni3
14 nov. F.B.


ÎN LOC DE 501 MILIOANE LEIStatul cere de la Romgaz 717 milioane de lei
14 nov. A.I.


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOARE DE GAZE NATURALE (PZU-GN)Preţul de închidere al gazelor naturale a scăzut cu 17,05%
14 nov. R.R.


ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2018IMPACT Developer & Contractor a avut venituri operaţionale din vânzări de 62,2 milioane lei
14 nov. A.V.


Enel X România investeşte 15-20 milioane euro în infrastructura de încărcare eletrică
14 nov. R.R.


Inedit, Qatarul îşi va "împrumuta" o parte dintre turişti
14 nov. O.D.


ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA DIN 2018Vodafone România, venituri totale în creştere cu 4,8%
14 nov. A.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.