TUDORACHE:

"USR pune presiune asupra reprezentanţilor din biroul electoral" 3

29 sep. 12:44 Politică
J.P.
"USR pune presiune asupra reprezentanţilor din biroul electoral"

Daniel Tudorache a acuzat USR că pune presiune asupra reprezentanţilor din biroul electoral Sector 1 şi că este un lucru ilegal. Candidatul PSD la primăria de sector a precizat că un curier s-a dus să strângă procesele verbale de la reprezentanţii PSD, care erau mai puţin de 100. Acesta a adăugat că după solicitarea pe care a făcut-o pentru renumărarea voturilor, BEC va stabili cine este câştigător şi a ţinut să reitereze că numărătoarea paralelă a PSD a arătat că el are cu 200 de voturi în plus faţă de candidata USR Clotilde Armand, conform news.ro.

"Se creează o presiune de către candidaţii USR, sau candidatul USR.Candidaţii USR şi reprezentanţii USR sunt peste reprezentanţii din biroul electoral de sector. Pun presiune. Deci e ceva ilegal", a afirmat Daniel Tudorache, înaintea unei întâlniri marţi cu cei din conducerea PSD la sediul partidului.

Întrebat cum îşi explică faptul că o persoană, candidată la consiliul Sectorului 1 a fost identificată cu 100 de procese verbale asupra sa în clădire, Tudorache a răspuns: "Era un curier. Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. Nu ştiu dacă erau 100. Cu siguranţă avea mai puţine. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid. Este un reprezentant al partidului care strânge procesele verbale de la reprezentanţii noştri din secţii. Atâta tot. Nimic nu a făcut şi a şi întrebat. Deci s-a dus cu acele procese verbale la preşedintele biroului electoral un procuror şi l-a întrebat «domnule, ce e ilegal aici?». Şi a zis «nu e nimic ilegal»".

El a mai spus că este o ţară liberă şi USR poate face câte plângeri doreşte.

Chestionat dacă el crede că este câştigător la Primăria Sectorului 1, Daniel Tudorache a replicat: "BEC va spune cine va fi câştigător. După numărătoarea noastră paralelă, noi considerăm că avem în plus 200 de voturi. Dar în final BEC va spune cine e câştigător".

"Noi am depus aseară până în ora 00.00 o solicitare pentru renumărarea voturilor. Dacă toţi îşi doresc transparenţă haide să o facem şi dacă USR îşi doreşte transparenţă hai să fie de acord cu acea solicitare şi votul exprimat să fie renumărat", a completat social-democratul.

El a întrebat presa "s-au terminat de introdus toate buletinele?", atunci când i-a fost semnalat că pe site-ul BEC nu apare acea diferenţă de 200 de voturi în faţa candidatei USR Clotilde Armand.

"Hai să aşteptăm să se introducă toate buletinele", a conchis Tudorache.

Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Sectorului 1, europarlamentarul Clotilde Armand, a anunţat că va solicita Parchetului General să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1, unde este deja în desfăşurare o anchetă a Poliţiei după ce ea a semnalat nereguli grave legate de procesele verbale în care erau consemnate voturile primite de candidaţi.

Clotilde Armand a acuzat luni o tentativă de fraudare a votului şi a publicat imagini cu un teanc de procese verbale despre care susţine că sunt originale şi semnate.

"Tudorache şi toţi cei care au participat la această tentativă o să răspundă în faţa Justiţiei", a afirmat Armand.

Ulterior, ea a publicat procese verbale pe care codul QR este aplicat, comentariul ei fiind: "Aşa a numărat PSD voturile".

Poliţia a ridiciat deja documente în acest caz şi au avut loc audieri, iar membri ai USR au pichetat în noaptea de luni spre marţi Biroul Electoral de Sector.


Opinia cititorului: 3
1.   Clotilde e nebună
mesaj trimis de Cristian în data de 29.09.2020, 13:05

Clotilde e nebună și nu știe că PVurile se încheie în secția de votare și se semnează de către toți cei prezenți acolo, care confirmă datele înscrise în ele, apoi se fotografiază cu tableta și ajung la BEC iar datele sunt introduse și electronic, în aplicație, rand cu rand deci posibilitatea de frauda cu 7 reprezentanți de partide în secție e destul de redusa.

Exista insa posibilitatea erorii umane, după 25j de ore cu cârpa pe figura care împiedică respirația. 

PC nu se introduc în saci, Clotilde e nebuna se pleacă cu ele la BEJ în dosare. 

Codul ăla QR a fost tipărit mic pe hârtie proastă și combinat cu neoanele de doi lei din sala de clasa, nu s-a putut scana cu tableta iar deștepții de la BEC le-au recomandat sa decupeze sau sa tipărească coduri QR la 5 dimineața adică buleala românească de care numai Orban și băieții lui sunt in stare. 

Știe cineva de ce BEC și AEP tac mâlc că mortu în papushoi, nu ei au tipărit procesele verbale cu coduri QR ilizibile???

Clotilde e nebuna și mahalagioaica. Exista procedura clară de re-numarare a voturilor. Ce vrea nebuna de Clotilde de fapt? Sa depună cerere de re-numarare, ce rost are tot circul asta idiot.  

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2020, 19:03

"Exista insa posibilitatea erorii umane, după 25j de ore cu cârpa pe figura care împiedică respirația."

Exact, postacule si au gresit doar pentru psd. Ce coincidenta! 

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2020, 13:16

nu-mi pare rau de tudorache , provine din zona gunoaielor securiste cu dancu , etc , sa si-o primeasca exact de acolo pe unde a umblat .

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Nicuşor Dan a fost validat la Primăria Capitalei1
26 oct. S.B.


TĂRICEANU:"Carantinarea masivă are urmări în societate mai dramatice decât infectarea câtorva dintre noi"2
26 oct. J.P.


ORBAN, DESPRE LOCURILE LA ATI:"Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat, dar deja s-au luat decizii"2
26 oct. J.P.


ORBAN:"Cei care practică jogging în aer liber sunt exceptaţi de la portul măştii"2
26 oct. J.P.


MONICA ANISIE:"Digitalizarea educaţiei reprezintă un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru"
26 oct. A.P.


ORBAN, DESPRE NOI RESTRICŢII:Aşteptăm să vedem efectul măsurilor pe care le-am luat şi efectele din alte ţări ale interzicerii circulaţiei în timpul nopţii1
26 oct. J.P.


NICUŞOR DAN:"E un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucureştiului"6
26 oct. J.P.


Premierul Ludovic Orban începe azi o vizită oficială în Franţa2
26 oct. J.P.


FIREA:"Sunt convinsă că PNL se pregăteşte să fraudeze şi alegerile parlamentare"19
26 oct. J.P.


Pachetul Mobilitate 1 atacat de guvernul Orban la CJUE1
26 oct. I.Ghe.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.