TUDOSE, DESPRE CREŞTEREA ACCIZEI LA COMBUSTIBIL:

"Lumea e înnebunită că ia foc pompa de benzină; încercăm să punem lucrurile la loc" 4

13 aug. 2017 Companii-Afaceri
S.A.
"Lumea e înnebunită că ia foc pompa de benzină; încercăm să punem lucrurile la loc"

Premierul Mihai Tudose a afirmat vineri, referindu-se la proiectul de act normativ privind creşterea accizei la combustibil, că Executivul încearcă să pună "lucrurile la loc", deşi de câteva zile "toată lumea e înnebunită că ia foc pompa de benzină", potrivit Agerpres.

Întrebat, într-un interviu difuzat la Realitatea TV, dacă vrea să mărească acciza la combustibil, şeful Executivului a răspuns: "N-aţi înţeles foarte rău, dar nu aşa cum a înţeles toată lumea, că de o zi-două toată lumea e înnebunită că ia foc pompa de benzină. (...) Încercăm să punem lucrurile la loc. Când am scos acciza, preţul la pompă n-a scăzut. Încercăm s-o punem la loc. Dacă creşte preţul la pompă, o să avem o altă discuţie cu companiile distribuitoare şi producătoare. (...) Noi am scos acciza nu ca să le facem lor profit, ci ca să încercăm să ducem preţul mai jos. N-a funcţionat, o punem la loc".

Totodată, premierul Tudose a precizat că este nevoie de bani pentru infrastructură, autostrăzi, spitale. El a afirmat: "Avem nevoie de bani pentru infrastructură, pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru o mulţime de lucruri şi în fapt nu există pe planeta asta un guvern care să spună «nu mai avem nevoie de bani, am făcut tot ce ne trebuie, gata, suntem în regulă». Dar dacă tot e aşa, hai să accelerăm, fiindcă suntem un pic întârziaţi cu nişte lucruri. (...) Haideţi să fim sinceri. Am scos taxa de stâlp, celebra taxă de stâlp, de care plângea toată lumea, marile companii - «vai, ne-aţi omorât, ne-aţi lovit la operaţie». (...) Aţi văzut că s-a ieftinit ceva? Nu. Păi nu-ţi vine să le-o pui la loc?".

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a publicat recent un proiect de ordonanţă privind modificarea Codului fiscal prin care intenţionează să readucă accizele la carburanţi la nivelul din anul 2016, creşterea fiind propusă pentru că au scăzut încasările la buget din această taxă cu 634,3 milioane lei, iar preţurile la motorină sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, după Luxemburg şi Bulgaria.


Opinia cititorului: 4
1.   Finantam Minciuna P.S.D.!!!!
mesaj trimis de Dr.WHO în data de 13.08.2017, 06:17

Minciunile din Programul de Guvernare P.S.D., trebuie sustinute cu bani reali, nu?!De ce nu pleaca tot acest guvern de marionete acasa, de ce nu se ajunge la singura solutie rationala posibila, ALEGERI ANTICIPATE!????

1.1.   carburanti prea ieftini (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de x în data de 13.08.2017, 09:07

Romania arer cei mai ieftini carburanti din UE si asta se vede din sirurile nesfarsite de masini de pe soselele nostre subdimensionate. Carburantii nostri diesel, benzina sau GPL sunt cu 50% mai ieftini decat in UE. Hagiu nu protesteaza cand cumpara motorina cu 1,83 EU din Italia dar protesteaza cand o cumpara cu 0,98 din Romania. Cu ce cred Hagiu&compania ca Romania poate construi autostrazi angaja politisti, SRI-sti, jandarmi, paznici la paznic, plus sa mai ramana de furat si pentru firmele straine si politicienii autohtoni? Un pret de 1,4 EUR/litru cat este media europeana ar insemna peste 6 lei pe litru . Drept este ca avem un guvern de rahat ghidonat din afara tarii dar m-am saturat de teme false aruncate pe piata de propagandisti.

2.   fără titlu
mesaj trimis de zaza în data de 13.08.2017, 16:57

....Da puneti la loc accizele,,,Ati mintit in campanie (santaj curat) si acum veniti sa va vaietati ca nu aveti bani,

Apropo de taxa de stalp....Prin eliminarea taxei au crescut randamentele la societati si ati luat impozite pe profit mai mari sau dividente cu nemiluita..Ce-ati facut cu RomGaz.Trans Gaz...Trannselectrica...etc... .. 

..Inafara de dividentele aferente profitului din anul financiar 2016 le-ati luat si din rezervele lor. 

In campania electorala ati zis ca o sa infiintati asa zisul Fond Suveran De Dezvoltare si Investitii la care vor participa peste 200 de companii nationale printre acestea Hidroelectrica Romgaz Transelectrica si ca dividentele aferente vor ramane pentru capitalizarea companiilor ....Si ce-ati facut in final cu aceste companii...l??? ati luat si "pielea" de pe ei.....

In final totusi nu este rusinos sa vorbiti.......si sa mintiti cetateni.... 

3.   Sirea zilei era ca Dragnea citeste ....carti!
mesaj trimis de anonim în data de 13.08.2017, 18:01

Abureli si frectii la '' picere'' din lemn,ce spune nenea asta din postul de premier!Adica se duce la aia de scot petrolul si vand carburanti la pompa,sa ii traga de urechi daca urca pretul dupa ce el mareste acciza.

Problema lui Dragnea e mai mare ,acum ca a scapat porumbelul,ca citeste carti.Daca ar fi tacut ,ramanea filozof.In mai bine de un sfert de secol de cand e in politica ,nu am retinut nicio idee,nici macar o fraza.Pacat ca citeste ...carti,ca nu se vede! Dupa cum vorbeste ,nu a trecut de nivelul cartilor cu ilustratii. 

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Producătorul de căşti Sennheiser a relocat la Braşov o parte din producţia din China
18 iun. Ovidiu VRÂNCEANU


LIVIU NISTORAN: "Romgaz are un volum de investiţii de 1,6 miliarde de lei, pentru 2018"
18 iun.


OBSESII ALIMENTARE"Neologismele" din bucătărie
18 iun. ADRIAN-NICOLAE POPESCU


SPION LA PURTĂTORCeasurile inteligente ne pot "trăda"
18 iun. O.D.


AT&T, pregătit să investească în Time Warner
17 iun. M.D.


CARREFOUR:Fostul director renunţă la indemnizaţia de plecare
16 iun. M.D.


Hidroelectrica - noul furnizor de energie pentru Metrorex
15 iun. Mihaela Dan


Adrian Volintiru, noul director general al Romgaz
15 iun. Mihaela Dan


AT&T:Acordul de preluare a Time Warner, finalizat
15 iun. Mihaela Dan


ION STERIAN, TRANSGAZ: "Vom conecta Republica Moldova la reţeaua europeană de gaze"
15 iun. A.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.