Tudose: "FMI a revizuit previziunea de creştere economică a României de la 4,2 la sută la 5,5 la sută"

12 oct. 2017 Macroeconomie
Tudose: "FMI a revizuit previziunea de creştere economică a României de la 4,2 la sută la 5,5 la sută"

Premierul Mihai Tudose a anunţat, ieri, în şedinţa de Guvern, că Fondul Monetar Internaţional a revizuit previziunea de creştere economică a României, pe anul acesta, de la 4,2 la sută la 5,5 la sută, spunând că acest lucru s-a întâmplat, probabil, şi datorită "semnalului puternic" dat de Trade Winds, în care companii din SUA vor face afaceri în Bucureşti cu companii româneşti.

"O veste bună de la FMI, se pare că a fost bună discuţia pe care am avut-o cu domniile lor. Au revizuit de la 4,2 la 5,5 previziunea de creştere economică a României", a declarat premierul Mihai Tudose, citat de News.ro.

El a spus că acest lucru s-a întâmplat, probabil, şi datorită unui "semnal puternic" dat de misiunea comercială Trade Winds, prin care 100 de companii americane vor veni în Bucureşti pentru a face afaceri cu 50 de companii româneşti.

Premierul declara, luni, că Guvernul nu va mai lua "niciun leu" de la FMI, având în vedere modul în care organismul internaţional a tratat România.

"În niciun caz nu pregătim un împrumut cu FMI, la ce prognoze au făcut, la cum ne-au tratat, nu voi lua un leu de la ei. Iată că au greşit şi ultima prognoză. Au ieşit senini şi au spus că noi am greşit un pic, au stricat viaţa unei ţări, a oamenilor. Eu i-am chemat să le spun că s-ar putea să nu mai vorbim deloc de ei dacă mai greşesc şi a treia prognoză. Şi au devenit un pic mai prudenţi. E ca un medic care greşeşte verdictul, amputează şi apoi spun că au greşit. Eu am avut o discuţie cu ei şi le-am spus că dacă mai greşesc o dată, voi reacţiona violent", a declara premierul la Antena 3.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

INS: Rata anuală a inflaţiei - 4,3%, în ianuarie
15 feb. E.O.


Produsul intern brut a crescut anul trecut cu 7,0%, comparativ cu 2016
14 feb. A.C


În anul 2017, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut cu 12,8%
14 feb. A.C


Guvernul a cedat în faţa presiunii dobânzilor
14 feb. CĂLIN RECHEA


ANUL TRECUT FAŢĂ DE 2016,Deficitul de cont curent - aproape dublu
14 feb. E.O.


ALEX MILCEV, EY ROMÂNIA:"Aplicarea sistemului de plată defalcată a TVA nu a adus multe complicaţii, deocamdată"
14 feb. RAMONA RADU


Teodorovici: "Vom încerca să comasăm cinci formulare de declaraţii fiscale"1
14 feb.


AOAR susţine sprijinirea fiscală a specialiştilor din domeniul IT
13 feb. D.I.


FEDERAŢIA PATRONALĂ PETROL ŞI GAZE:"În România preţul de referinţă al gazelor naturale este calculat pe baza tranzacţiilor realizate în altă ţară "
13 feb. V.D


Comisia Europeană vrea sancţiuni împotriva paradisurilor fiscale
13 feb.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.