TV5 Monde, atacat de presupuşi hackeri ai Statului Islamic

09 apr. 2015 Media-Advertising
Valentin Busuioc

Postul francez de televiziune TV5 Monde a fost piratat, ieri seară, de hackeri care susţin că fac parte din Statul Islamic (SI). Ei au împiedicat emisia şi au preluat controlul asupra site-urilor afiliate, a declarat pentru AFP directorul general al postului, Yves Bigot.

Şi contul de Facebook al canalului TV a fost atacat, hackerii afişând documente prezentate drept acte de identitate şi CV-uri ale unor rude de militari francezi implicaţi în operaţiuni împotriva SI.

Atacatorii cibernetici au transmis, pe pagina de Facebook a televiziunii: "Soldaţi francezi, staţi departe de Statul Islamic! Aveţi şansa să vă salvaţi familiile, profitaţi de ea. În numele lui Allah, atotmilostivul, CyberCaliphatul îşi continuă jihadul cibernetic împotriva inamicilor Statului Islamic". Islamiştii au ameninţat că vor căuta familiile militarilor "care s-au vândut americanilor".

Şi preşedintele Franţei, François Hollande, a fost vizat de mesajul hackerilor, fiind acuzat că a comis "o greşeală de neiertat" purtând "un război care nu serveşte la nimic".

Franţa face parte dintr-o coaliţie militară internaţională antijihadistă (condusă de SUA) care bombardează, de mai multe luni, teritorii din Irak şi Siria deţinute de SI.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Media-Advertising

ADVERTORIAL:ANUNT de Oferta Publica de Cumparare a actiunilor emise de societatea FORAJ SONDE S.A. VIDELE
24 sep. V.D.


ADVERTORIAL:Demararea procedurii achiziţii echipamente "Dezvoltarea capacităţii de producţie a SEBCRIS CONSTRUCT SRL"
23 sep. V.D.


Demararea procedurii achiziţii echipamente "Dezvoltarea capacităţii de producţie a SEBCRIS CONSTRUCT SRL"
22 sep.


ADVERTORIAL Demararea prcedurii achiziţii echipamente "Dezvoltarea capacităţii de producţie a SEBCRIS CONSTRUCT SRL"
21 sep.


ADVERTORIALPatria Bank S.A. - Prospect Proportionat de oferta pentru emisiunea de actiuni noi in cadrul majorarii capitalului social, aprobat prin Decizia ASF nr. 1131/19.09.2018
20 sep.


ADVERTORIAL:Economisirea - între investiţia cu risc scăzut şi investiţiile riscante cu randament mare
19 sep.


ADVERTORIALCanapeaua extensibila de 2 locuri - piesa de mobilier in stil nordic care iti poate oferi un decor unic!
19 sep.


Finalizarea proiectului "DIVERSIFICAREA SERVICIILOR HAPPY TURIST TRANSPORT S.R.L."
19 sep.


PROIECT EDITORIAL SUSŢINUT DE ECO SUDEco Sud primeşte Autorizaţia Integrată de Mediu pentru Depozitului Ecologic Mofleni şi începe operarea celulei 6
17 sep. T.I.


PROIECT EDITORIAL SUSŢINUT DE ECO SUD:Eco Sud este partener oficial al campaniei "Let's Do It, România!" pentru al-V-lea an
15 sep.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.