TV5 Monde, atacat de presupuşi hackeri ai Statului Islamic

09 apr. 2015 Media-Advertising
Valentin Busuioc

Postul francez de televiziune TV5 Monde a fost piratat, ieri seară, de hackeri care susţin că fac parte din Statul Islamic (SI). Ei au împiedicat emisia şi au preluat controlul asupra site-urilor afiliate, a declarat pentru AFP directorul general al postului, Yves Bigot.

Şi contul de Facebook al canalului TV a fost atacat, hackerii afişând documente prezentate drept acte de identitate şi CV-uri ale unor rude de militari francezi implicaţi în operaţiuni împotriva SI.

Atacatorii cibernetici au transmis, pe pagina de Facebook a televiziunii: "Soldaţi francezi, staţi departe de Statul Islamic! Aveţi şansa să vă salvaţi familiile, profitaţi de ea. În numele lui Allah, atotmilostivul, CyberCaliphatul îşi continuă jihadul cibernetic împotriva inamicilor Statului Islamic". Islamiştii au ameninţat că vor căuta familiile militarilor "care s-au vândut americanilor".

Şi preşedintele Franţei, François Hollande, a fost vizat de mesajul hackerilor, fiind acuzat că a comis "o greşeală de neiertat" purtând "un război care nu serveşte la nimic".

Franţa face parte dintr-o coaliţie militară internaţională antijihadistă (condusă de SUA) care bombardează, de mai multe luni, teritorii din Irak şi Siria deţinute de SI.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Media-Advertising

ADVERTORIALANUNŢ Privind lansarea Ofertei Publice de Cumpărare a acţiunilor emise de CEMACON S.A. la preţul de 0,55 LEI /acţiune Decizia A.S.F. nr. 471/18.04.2018
20 apr.


ADVERTORIALANUNŢ Privind lansarea Ofertei Publice de Cumpărare a acţiunilor emise de CEMACON S.A. la preţul de 0,55 LEI /acţiune Decizia A.S.F. nr. 471/18.04.2018
19 apr.


ADVERTORIALCe componente pentru laptop second hand poti achizitiona de la un furnizor IT profesionist
19 apr.


Tranzacţie consistentă pe piaţa media europeană
18 apr. O.D.


ADVERTORIALANUNŢ
17 apr.


ADVERTORIAL ANUNŢ
16 apr.


ADVERTORIAL ANUNŢ
15 apr.


ADVERTORIALANUNŢ
14 apr.


ADVERTORIALCadouri corporate pentru orice ocazie, in functie de persoana si buget!
13 apr.


ADVERTORIALANUNŢ
13 apr.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.