Twitter, război total cu informaţiile false

13 nov. 2019 Companii
Twitter, război total cu informaţiile false

Lăudată la nivel european, Twitter a decis să se implice şi mai puternic în lupta cu informaţiile false şi manipularea prin publicitate politică.

Reţeua de socializare va facilita raportarea informaţiilor înşelătoare legate de procesul de votare la alegerile care vor avea loc în Marea Britanie pe 12 decembrie, la mai puţin de o lună după ce a decis interzicerea publicităţii politice. Platforma de socializare este un instrument vital pentru candidaţi, partide politice şi jurnaliştilor să transmită informaţii şi să declanşeze dezbateri, dar a fost folosită şi pentru răspândirea de ştiri false, cum ar fi clipuri video manipulate şi pentru abuzarea şi ameninţarea unor persoane. Compania a anunţat luna trecută că va opri reclamele politice, iar alegerile din Marea Britanie vor fi primul test major al acestei politici noi, informează news.ro. Twitter a anunţat că ia măsuri suplimentare pentru a se asigura că alegerile din Marea Britanie vor fi "sănătoase, deschise şi sigure". Compania va lansa un instrument pentru ca oamenii să poată raporta informaţiile înşelătoare în mod deliberat despre procesul de votare, de exemplu cum trebuie să votezi sau să te înregistrezi la vot, sau informaţii false despre data sau timpul alegerilor.

Directorul general Jack Dorsey a declarat luna trecută că platforma va interzice publicitatea politică. Decizia Twitter a amplificat presiunea asupra Facebook, care continuă să permită reclamele politice, chiar şi pe cele care conţin informaţii false sau înşelătoare, Directorul general Mark Zuckerberg a spus că platforma de socializare nu doreşte să îngrădească dezbaterile politice. Twitter va publica detalii despre interdicţie pe 15 noiembrie şi o va pune în aplicare pe 22 noiembrie.

Compania va creşte totodată investiţiile în sistemele care pot detecta abuzurile înainte ca acestea să fie semnalate de utilizatori, jumătate din tweet-urile abuzive fiind acum identificare de tehnologie.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

16 asociaţii critică Apple pentru noua politică pop-up de urmărire a utilizatorilor
04 iul. A.P.


Impact Developer & Contractor a finalizat programul de rascumparare demarat în 2019
03 iul. M.G.


SIF Transilvania vrea înlocuirea conducerii de la THR Marea Neagră şi modificarea formei de administrare
03 iul. M.G.


Daimler va prelua 3% din producătorul chinez de baterii Farasis Energy
03 iul. G.U.


Google este investigată de UE din cauza unei achiziţii de 1,87 miliarde euro
03 iul. G.U.


Boeing nu va mai produce modelul 747 Jumbo Jet
03 iul. S.B.


Grupul GFG analizează în continuare posibile achiziţii
03 iul. G.U.


Mark Zuckerberg nu cedează în faţa boicotului2
03 iul. S.B.


Apple lansează un site pentru Apple Card
03 iul. S.B.


Facebook va încuraja purtarea măştilor în aplicaţiile sale1
03 iul. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.