UE cere clarificări de la Facebook după dezvăluirile cu privire la Cambridge Analytica

20 mar. 08:48 Internaţional
D.I.
UE cere clarificări de la Facebook după dezvăluirile cu privire la Cambridge Analytica

Comisia Europeană (CE) solicită "clarificări" de la Facebook după dezvăluiri cu privire la exploatarea unor date personale aparţinând unor milioane de utilizatori ai reţelei de socializare de către compania Cambridge Analytica, implicată în campania electorală a lui Donald Trump, informează AFP.

Vera Jourova, comisarul european însărcinat cu protecţia datelor personale pe Twitter, a scris duminică seară pe Twitter: "Îngrozitor, dacă se va confirma. Datele personale a 50 de milioane de utilizatori de Facebook ar putea să fie atât de facil gestionate şi utilizate în scopuri politice", adăugând "Voi cere clarificări Facebook pentru a înţelege mai bine această problemă".

Aflată în vizită în Statele Unite de ieri, comisarula anunţat că nu doreşte "aşa ceva în Europa" şi cere ca "întreprinderile să-şi asume o mai mare responsabilitate în tratarea datelor noastre personale".

Facebook a anunţat recent că a "suspendat" Cambridge Analytica, o companie de analiză de date care a lucrat pentru campania prezidenţială a lui Donald Trump în 2016 şi care este acuzată că a cules - fără acordul acestora - informaţiile personale a milioane de utilizatori ai reţelei de socializare.

Potrivit unor anchete realizate de The New York Times şi The Observer, ediţia de duminică a cotidianului britanic The Guardian, compania Cambridge Analytica a cules date de la câteva zeci de milioane de utilizatori şi le-a folosit cu scopul de a elabora un program informatic care permite să se prezică şi să se influenţeze votul alegătorilor din SUA.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Preşedintele iranian avertizează SUA:Un conflict cu Iranul ar fi ''mama războaielor''1
22 iul. V.D.


FMI: Războiul comercial ar putea reduce creşterea economiei mondiale
22 iul. V.D.


Cuba elimină termenul "comunism" din Constituţie 1
22 iul. V.D.


Pablo Casado, noul preşedinte al Partidului Popular din Spania
22 iul. V.D.


Trump acuză China şi UE de manipulare valutară
22 iul. V.D.


Pablo Casado, noul preşedinte al Partidului Popular din Spania
21 iul. V.D.


Washingtonul avertizează companiile turce să sisteze afacerile cu Iranul
21 iul. V.D.


Scandalul Benalla:Ministrul francez de interne va fi audiat luni
21 iul. V.D.


Gaza: Acord de încetarea focului între Israel şi Hamas
21 iul. V.D.


UE cere mai multă "claritate" cu privire la Brexit
21 iul. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.