UE cere clarificări de la Facebook după dezvăluirile cu privire la Cambridge Analytica

20 mar. 2018 Internaţional
D.I.
UE cere clarificări de la Facebook după dezvăluirile cu privire la Cambridge Analytica

Comisia Europeană (CE) solicită "clarificări" de la Facebook după dezvăluiri cu privire la exploatarea unor date personale aparţinând unor milioane de utilizatori ai reţelei de socializare de către compania Cambridge Analytica, implicată în campania electorală a lui Donald Trump, informează AFP.

Vera Jourova, comisarul european însărcinat cu protecţia datelor personale pe Twitter, a scris duminică seară pe Twitter: "Îngrozitor, dacă se va confirma. Datele personale a 50 de milioane de utilizatori de Facebook ar putea să fie atât de facil gestionate şi utilizate în scopuri politice", adăugând "Voi cere clarificări Facebook pentru a înţelege mai bine această problemă".

Aflată în vizită în Statele Unite de ieri, comisarula anunţat că nu doreşte "aşa ceva în Europa" şi cere ca "întreprinderile să-şi asume o mai mare responsabilitate în tratarea datelor noastre personale".

Facebook a anunţat recent că a "suspendat" Cambridge Analytica, o companie de analiză de date care a lucrat pentru campania prezidenţială a lui Donald Trump în 2016 şi care este acuzată că a cules - fără acordul acestora - informaţiile personale a milioane de utilizatori ai reţelei de socializare.

Potrivit unor anchete realizate de The New York Times şi The Observer, ediţia de duminică a cotidianului britanic The Guardian, compania Cambridge Analytica a cules date de la câteva zeci de milioane de utilizatori şi le-a folosit cu scopul de a elabora un program informatic care permite să se prezică şi să se influenţeze votul alegătorilor din SUA.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Angela Merkel avertizează cu privire la dezintegrarea politicii globale
16 feb. M.I.


IOHANNIS: "Este nevoie ca NATO să îşi întărească în continuare Flancul Estic"
16 feb. M.I.


Uber a înregistrat comenzi de 50 de miliarde de dolari în 2018
16 feb. M.I.


Iohannis participă la Conferinţa internaţională de securitate de la Munchen3
16 feb. M.I.


Fitch a înrăutăţit la 1% estimarea de creştere a zonei euro în acest an
16 feb. M.I.


BREXIT:Băncile de pe Wall Street nu cred într-un ''no-deal''1
16 feb. I.M.


Bursele europene au închis în apreciere
15 feb. M.I.


Trump declară "urgenţa naţională" pentru a-şi construi zidul împotriva imigranţilor
15 feb. M.I.


Wall Street a deschis în creştere
15 feb. M.I.


Un al treilea ofiţer rus GRU identificat în dosarul Skripal
15 feb. I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.